Nikonov dan fotografije navdušil

Največji letošnji fotografski dogodek v Sloveniji, Nikonov dan fotografije, ki je 5. decembra potekal v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, je navdušil številne profesionalne, polprofesionalne in amaterske ljubitelje fotografije. Kljub slabemu vremenu je petkovo popoldne in večer v muzeju preživelo več kot 700 fotografskih navdušencev, ki so z zanimanjem spremljali predstavitev Nikon novosti, zanimiva predavanja profesionalnih fotografov in izviren dopolnilni program, ki se je končal z večerno zabavo. (Sporočilo za javnost)

Svoje mnenje o dogodku lahko napišete tudi v tej temi: Nikonov dan

Prva slovenska predstavitev Nikonovega novega paradnega fotoaparata D3X je bila uvod v Nikonov dan fotografije, na katerem so se obiskovalci preizkusili v tehnikah fotografiranja različnih scen, od fotografiranja tihožitja, studijskega fotografiranja do fotografiranja športnih posnetkov. Poseben izziv je ljubiteljem, ki so podrobneje spoznali cel nabor Nikon opreme (ta je bila na voljo za izposojo in natančnejši preizkus), predstavljalo fotografiranje brazilskih plesalcev bojnega plesa Capoeira. Dogodka se je udeležilo več kot 700 obiskovalcev iz vse Slovenije.


Nikonov dan fotografije je bil namenjen vsem ljubiteljem fotografije, ki so želeli podrobneje spoznati to blagovno znamko. Nikon je uporabnikom omogočil praktični preizkus opreme, od najnovejših aparatov, bliskavic in objektivov do spektivov, v skupni vrednosti prek 200.000 evrov. Podrobnim predstavitvam novosti so bile namenjene tehnične delavnice, ki so bile kljub številnim ponovitvam povsem zasedene. Ljubitelji fotografije so zanimive motive fotografirali na več lokacijah, kjer so se njihovim objektivom in bliskavicam nastavljali profesionalni fotomodeli, za raznolikost posnetkov pa so poskrbeli stilisti in vizažisti, ki so modele odeli v vsebini muzeja skladna oblačila.

Nikonovi profesionalni fotografi so udeležencem na praktičnih primerih prikazali uporabo opreme v studiih, možnosti brezžičnih pripomočkov ter več različnih tehnik fotografiranja – od makrofotografije, studijske fotografije do športne fotografije in lovljenja plesalcev bojnega plesa Capoeire v gibanju. Med predstavljenimi storitvami je daleč največ zanimanja požela storitev Check & Clean, kjer so Nikonovi serviserji preverjali in natančno očistili aparate ljubiteljev.

Odličen obisk so zabeležila tudi predavanja profesionalnih fotografov. Arne Hodalič je ljubiteljem predstavil vse čare Ekvadorja in njegovih zakladov, Žiga Koritnik pa je prikazal vse veščine in znanje, nujno za fotografiranje koncertov.

Več podrobnosti in reportaža s foto utrinki in video zapisi je na spletni strani www.nikonsvet.si.

www.nikon.si
www.nikonsvet.si
 

Komentarji
Miran (@fisheye) 10. december 2008 11:06
Ker sen že o tem začel debato na forumu podajam še tukaj moj zaključek.Opažam, da sem nekatere precej razburil. Mnenja so mnenja in vsak ima svoje. Jaz sem podal svoje občutke, verjeto imam slab občutek , a vseeno ostaja neka bleda senca. Seveda ni bilo vse na mestu, ker ni nikoli in ni nobeden, še zdaleč pa ni bilo slabo ali pa katastrofa še slabše sranje kot nekateri izjavljajo. Poteza Nikona je bila enkratna in upam, da bi se v čimkrajšem času spet ponovila. Lahko sem pričakoval preveč in pretirano grajanje ni upravičeno do tistih ki so vložili vse moči, da se ta dogodek zgodil, in verjetno sem bil eden prvih kateri se je prijavil. Sem nikonaš in bom seveda tudi ostal, saj je končno Nikon Slovenija in partnerji naredil potezo in postavil Nikona na sam vrh kamor tudi sodi (v Sloveniji). Organizatorju in ostalim pa predlagam, da se to zgodi še po ostalih večjih mestih v Sloveniji ne pa samo v Ljubljani, tako bi se lahko predstavili tudi fotografi ki niso v profesionalnih vodah in sem siguren, da imajo veliko dobrega pokazat in podat marsikatero izkušnjo.

Žal mi pa je ker zaradi časovne stiske nisem ostal še na zabavi.Na napakah se učimo. (čeprav je pregovor že zguljen)Lep pozdrav vsem in dobro luč M
Miha Babič (@AhYm) 14. december 2008 20:51
Bilo je 4x preveč obiskovalcev. Organizatorji so krivi le za organiziranje preveč dobre ponudbe.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.