Canonova serija najmanjših videokamer s pomnikom flash

Canon je s predstavitvijo svojih najmanjših in sodobno oblikovanih modelov videokamer standardne ločljivosti spet naredil snemanje zabavno. Z uporabo kompaktnega in energijsko zelo učinkovitega pomnilnika flash vsak model nove serije LEGRIA – FS22, FS21, FS20 in FS200 – zmore posneti do tri ure in pol vsebine z enim samim polnjenjem. (Sporočilo za javnost)

Vsakega od novih modelov odlikujejo lastnosti, s katerimi je snemanje filmov enostavnejše kot kdajkoli, saj uporabniku ponujajo popolno svobodo. Canonova edinstvena funkcija Video Snapshot samodejno posname kratek video izsek s pritiskom enega samega gumba. Ti izseki so idealne velikosti za zaporedno predvajanje v sami kameri. Z novo funkcijo Pre REC videokamera ob pritisku sprožilca posname dogajanje tri sekunde pred tem – tako je zagotovljeno, da ključni trenutek ne bo nikoli zamujen. Nov gumb, namenjen predvajanju, še bolj poenostavlja pregledovanje videoposnetkov. Na vrhu so modeli z dvojnim pomnilnikom flash (Dual Flash Memory), ki snemajo na vgrajeni pomnilnik in pomnilniške kartice. Na voljo so modeli z 32 GB, 16 GB in 18 GB vgrajenega pomnilnika. LEGRIA FS200, ki je na voljo v štirih privlačnih barvah, snema neposredno na pomnilniške kartice in tako omogoča hitro izmenjavo posnetkov.»Nova serija LEGRIA FS združuje vse prednosti neverjetno priljubljenega pomnilnika flash z uporabnikom najbolj prijaznimi video tehnologijami, kar smo jih kdajkoli razvili,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe v Canonu Europe. »Še nikoli ni bilo tako enostavno posneti odličen film.«Ključne lastnosti:
• Majhna teža (230 gramov) in sodobno oblikovanje: Canonove doslej najlažje videokamere
• Velika izbira zmogljivosti:
o    Modeli z dvojnim pomnilnikom Dual Flash snemajo na kartice SD/SDHC in v notranji pomnilnik: 32 GB (LEGRIA FS22), 16 GB (LEGRIA FS21) ali 8 GB (LEGRIA FS20)
o    Neposredno snemanje na pomnilniške kartice SD/SDHC pri modelu LEGRIA FS200
• Nove lastnosti za enostavnejše snemanje:
o    Video Snapshot: zabaven način montaže filmov v videokameri
o    Pre REC: zagotavlja, da ni izgubljen noben ključen trenutek
• Poenostavljeno upravljanje z novo funkcijo Dual Shot: video- in foto posnetki so lahko zajeti hkrati, brez potrebe po zamenjavi snemalnega načina
• Napredni zoom omogoča večje približevanje motiva brez žrtvovanja kakovosti slike: 45x (LEGRIA FS22, LEGRIA FS21 in LEGRIA FS20) ali 41x (LEGRIA FS200)
• Nova možnost Quick Charge za izjemno hitro polnjenje: 3-kratnik hitrosti polnjenja pomeni do eno uro snemanja z 20 minutami polnjenja
• Vhod za mikrofon in priključek za slušalke za večji nadzor nad zvokom
• Enostavna izmenjava: združljivost s Canonovim zunanjim snemalnikom DVD-jev DW-100; priložena popolna programska oprema in aplikacija za obdelavo videov PIXELA ImageMixer

Zabava je na prvem mestu: prednosti pomnilnika flash
Zaradi svoje kompaktnosti, novinke so manjše od predhodnic FS11, FS10 in FS100, so kamere nove serije LEGRIA FS primerne za nošnjo v žepu suknjiča ali majhni torbici. Tehtajo okoli 230 gramov, zato lahko uporabnika spremljajo ves dan.

Izjemno lahkotnost omogoča pomnilnik flash. Manjši je in lažji od drugih pomnilniških medijev, prinaša pa tudi vrsto drugih prednosti. Hitrejši vklop in odzivnejše upravljanje, poleg tega pa porabi manj energije, zato v primerjavi z drugimi mediji ponuja daljše snemalne čase. Pomnilnik flash je tudi neverjetno robusten. V primerjavi s kasetami in trdimi diski nima gibljivih delov, zaradi česar so posnetki varni, tudi če videokamera pade na tla ali se strese.

Poleg izjemno zmogljivega pomnilnika flash imajo modeli LEGRIA FS novo funkcijo hitrega polnjenja. Po dolgem dnevu snemanja baterija potrebuje samo 20-minutno polnjenje za nadaljnjo uro snemanja.

Široka izbira modelov
Videokamere z dvojnim pomnilnikom flash so namenjene uporabnikom, ki potrebujejo čim večjo prilagodljivost.

LEGRIA FS22 najvišjega razreda ima 32 GB notranjega pomnilnika flash, ki zadošča za več kot 20 ur snemanja, zato so skrbi dodatnega pomnilnika odveč. Na daljših snemanjih pa je mogoče notranji pomnilnik dopolniti s pomnilniškimi karticami. LEGRIA FS21 ponuja 16 GB notranjega pomnilnika, kar ustreza več kot 10 uram snemanja. Na 8 GB notranjega pomnilnika lahko LEGRIA FS20 posname več kot 5 ur videa.

Uporabnikom, ki radi izmenjujejo svoje posnetke, je namenjena LEGRIA FS200, ki snema neposredno na pomnilniške kartice SD ali SDHC (velike kapacitete). Zaradi svoje nizke cene in dostopnosti so primerne za izmenjavo s prijatelji.Poenostavljeno snemanje filmov
Skupaj s prednostmi pomnilnika flash so odlike nove serije kamer LEGRIA FS nove snemalne funkcionalnosti.

Edinstven Canonov snemalni način Video Snapshot omogoča enostavno snemanje vsakodnevnih prizorov brez potrebe po poseganju po zapletenem urejanju posnetkov. S pritiskom enega samega gumba posname štirisekundne video prizore, ki jih je pozneje na enostaven način mogoče združiti v privlačen film. Opremimo ga lahko tudi z glasbeno spremljavo, saj so v kameri že na voljo avtorsko nezaščiteni posnetki. Uporabniki pa lahko iz računalnika prenesejo tudi lastne skladbe.

Z novo funkcijo Pre REC videokamera stalno snema tri sekunde videa, dokler je odprt zaslon LCD. Od trenutka, ko uporabnik pritisne gumb za snemanje, kamera na začetek posnetka doda prej posnete tri sekunde videa. To je najboljše zagotovilo, da ne bo zamujen noben ključni trenutek, četudi na prizor nismo popolnoma pripravljeni. Pre REC uporabnikom omogoča vračanje v času.

Video ali fotografije? Dual Shot omogoča oboje
Poleg ločenih načinov snemanja videa in fotografiranja, ki uporabnikom dopuščata ročno upravljanje, je novost tretji način, imenovan Dual Shot. V tem načinu so vse ključne nastavitve videokamere samodejne, uporabnik pa se lahko osredotoči izključno na snemanje. V načinu Dual Shot je mogoče fotografirati v vsakem trenutku, tudi med snemanjem videa.

Poenostavljen je tudi dostop do predvajalnika. S pritiskom na določen gumb je uporabniku takoj na voljo meni z vsemi posnetki in fotografijami, ki si jih lahko ogleda.

Zmogljivost DIGIC DV II: do 45-kratni napredni zoom
Canonov edinstven procesor DIGIC DV II – prvotno zasnovan za zahteve videa visoke ločljivosti HD – prinaša kameram LEGRIA FS izjemno moč obdelave posnetkov. V kombinaciji z Canonovim video objektivom prinaša zmogljivosti naprednega sistema zoomiranja – uporabnik se še bolj približa akciji brez izgube kakovosti slike. Napredni zoom je na voljo s 45-kratno (LEGRIA FS22, LEGRIA FS21 in LEGRIA FS20) ali 41-kratno povečavo (LEGRIA FS200).

Posebnosti Canonove ponudbe
V nasprotju z videokamerami običajne ločljivosti imajo novi modeli LEGRIA FS priključek za mikrofon in slušalke – najboljši način za zajemanje in nadziranje zvoka.

S priloženo programsko opremo je urejanje in izmenjava videov enostavna – najsi gre za snemanje na DVD-je ali nalaganje filmov na splet. Poleg tega so vse kamere LEGRIA FS združljive s Canonovim snemalnikom DVD-jev DW-100, ki omogoča enostavno arhiviranje na klik.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.