PENTAX Optio P70

PENTAX Optio P70 je nov, najzmogljivejši kompaktni digitalni fotoaparat te blagovne znamke, ki nudi veliko naprednih funkcij v stilsko oblikovanem in ultra tankem kovinskem ohišju. Žepni aparat ne skopari z vgrajeno tehnologijo, ta je namreč odlična, saj so inženirji vanj vgradili skorajda vse sodobne rešitve in pripomočke za enostavno fotografiranje. (Sporočilo za javnost)

Fotoaparat Optio P70 v kompaktnem ohišju, ki je na najtanjšem delu debelo le 16,5 milimetra, združuje najsodobnejše tehnološke rešitve - objektiv s 4-kratno optično povečavo, ki pokriva goriščno razdaljo od 4.9mm do 19.6mm (približno 27.5mm do 110mm pri 35-mm formatu), efektivna ločljivost optičnega tipala znaša 12 milijonov točk. Za fotografiranje pri večjih povečavah je opremljen tudi s funkcijo pametne povečave. Ko ga uporabljamo v kombinaciji z optično povečavo, bo omenjena funkcija povečala obseg zoom-a za približno 25-krat, brez vpliva na optično zmogljivost zoom-objektiva. Večino zadnje strani kovinskega ohišja, ki je na voljo v petih barvnih različicah, zaseda velik LCD-zaslon z diagonalo 2,7 palca. Video posnetke snema z ločljivostjo 1.280 x 720 točk, kar omogoča, da posnamete video s HD-kakovostjo (720p).


PENTAX ptio P70 se lahko pohvali tudi s trojno zaščito proti učinkom tresenja zajem brezhibnih fotografij - Pixel Track SR (Shake Reduction) način, ki programsko izniči učinke tresenja, High-Sensitivity SR način pomaga pri fotografiranju v slabših svetlobnih pogojih (samodejni dvig občutljivosti tipala do ISO 6400 in krajši časi zaklopa), Movie SR način pa učinkovito zmanjša učinke tresenja pri zajemu video posnetkov.Novi PENTAX se lahko pohvali s številnimi uporabniku prijaznimi funkcijami, med njimi je novost, imenovana Vertical Snap (navpični posnetek), ki omogoča fotografiranje z navpičnega položaja in pri katerem se vse ikone na LCD-zaslonu obrnejo v vertikalni položaj (podobno, kot pri pametnih mobilnih telefonih), ter funkcija Auto Picture (samodejno fotografiranje), ki samodejno izbere med enim izmed osmih možnih načinov fotografiranja glede na izbran motiv. Ta uporabniku prijazen način ne izbere le pravega načina fotografiranja (krajina, portret, nočna scena, portret v nočni sceni, cvetje, šport, standardni način in način ob soju sveč), temveč samodejno vključi tudi makro način, ki preklopi območje ostrenja fotoaparata v makro območje pri uporabi blizu objekta.

Optio P70 ima funkcijo prepoznavanja obraza v AF & AE načinu, ki je izjemno priročna za priložnostno fotografiranje ljudi. Optimizira ostrenje in osvetlitev objekta — do 32 obrazov na posameznem posnetku — v približno 0.03 sekunde. Optio P70 ponuja tudi uporabniku prijazne funkcije, kot so funkcija zajema nasmeha Smile Capture, ki se samodejno sproži takoj, ko zazna nasmeh ter tudi prepozna mežikanje (aparat sam opozori fotografa na zaprte oči fotografiranca).Pentax Optio P70 ima vgrajene še naslednje napredne funkcije:
* Digitalna funkcija širokega kota, ki sestavi posnetek v ekstra-širokem kotu (enakovredno posnetku s približno 21mm objektivom pri 35-mm formatu) iz dveh posnetkov.
* Digitalni panoramski način omogoča enostavno kompozicijo enega posnetka panorame iz treh posnetkov.
* 26 načinov fotografiranja ponuja širok izbor možnosti najenostavnejšega in najprimernejšega načina dela, vključno z načinom fotografiranja na zabavi, glede na izbrani subjekt.
* Funkcija priljubljenih posnetkov, ki shrani pomanjšane različice priljubljenih posnetkov v fotoaparatu, tako da jih lahko kadar koli prikličete.
* Funkcija reševanja fotografij, ki omogoča vrnitev izbrisanih fotografij.
* Funkcija kompozicije okvirja (z 90 okvirji, shranjenimi v pomnilnik aparata), ki omogoča opremljanje posnetkov z dekorativnimi foto okvirji.
* Funkcija zmanjševanja rdečih oči z možnostjo preprečevanja med fotografiranjem in tudi na že posnetih fotografijah.
* ACDSee za PENTAX 3.0 brskalnik in urejevalnik fotografij je priložen.
* Združljiv s PictBridge DPOF funkcijami, Exif Print in PRINT Image Matching III.


Zmogljivi PENTAX Optio P70 bo v Sloveniji naprodaj predvidoma marca.

www.pentax.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.