Kamere flash Canon LEGRIA HF

Canon je predstavil svoje doslej najmanjše in stilsko oblikovane videokamere visoke ločljivosti (HD): LEGRIA HF20 in LEGRIA HF200. Nova modela snemata v polni visoki ločljivosti Full HD 1920x1080 točk, pri tem pa sta 17 odstotkov manjša od svojih predhodnic. Vgrajeno imata novo različico Canonovega sistema HD Camera s 15-kratnim optičnim zoomom in pri tem  uporabnike spodbujata k odkrivanju duha tako imenovanega Freecordinga: zamisli, da je mogoče HD-filme ustvarjati kjerkoli in kadarkoli, pri tem pa vedno dosegati izjemne rezultate. (Sporočilo za javnost)

Videokamera LEGRIA HF20 z dvojnim pomnilnikom flash ima 32 GB notranjega pomnilnika za več kot 12 ur snemanja, omogoča pa tudi snemanje neposredno na pomnilniške kartice. LEGRIA HF200 snema filme in fotografije na priročne kartice visoke kapacitete SDHC, ki so najbolj primerne za izmenjavo med uporabniki. Z vrsto novih in uporabniku prijaznih snemalnih funkcij ter z zmogljivim procesorjem naslednje generacije DIGIC DV III sta novi kameri pametna in elegantna sopotnika vsakega ljubitelja snemanja.

»Te videokamere presenečajo na dveh področjih, s svojo majhnostjo ter zmožnostjo zajemati tako dobre posnetke,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging v Canonu Europe. »To je tehnologija polne visoke ločljivosti Full HD za v žep – v vsakem trenutku pripravljena na snemanje.«Novi kameri LEGRIA HF20 in LEGRIA HF200:

• Novo, ultralahko oblikovanje – s 340 grami Canonovi najlažji HD-kameri
• Snemanje v polni visoki ločljivosti Full HD 1920x1080 točk s pomočjo novega Canonovega sistema HD Camera
o Nov Canonov HD-objektiv s 15-kratnim optičnim zoomom in optičnim stabilizatorjem slike Super Range
o Novo ¼-palčno tipalo CMOS Full HD ločljivosti 3,3 milijona točk
o Nov slikovni procesor DIGIC DV III
• Funkcije za enostavno snemanje:
o Nova tehnologija prepoznavanja obrazov
o Nov način Video Snapshot montira filme za izmenjavo
o Funkcija Pre REC za poenostavljanje snemanja v ključnih trenutkih
o Instant AF za natančno in hitro ostrenje
• Pomnilnik Dual Flash: LEGRIA HF20 snema filme in fotografije na 32 GB notranjega pomnilnika ali na pomnilniške kartice SDHC
• LEGRIA HF200 snema na pomnilniške kartice SDHC
• Napredne fotografske lastnosti – ločljivost 3,3 milijona točk, nov način snemanja Dual Shot in slikanje zaporednih posnetkov (pri 2,07 milijona točk)
• Razširljivost in prilagodljivost: priključek za mikrofon in ročne nastavitve avdia za izboljšan zajem zvoka; nastavek za dodatke; komponentni in HDMI izhod
• Enostavna izmenjava: združljivost s Canonovim snemalnikom DVD-jev DW-100; programska oprema za urejanje posnetkov PIXELA ImageMixer

Prednost sistema Canon HD Camera
Izboljšan sistem Canon HD Camera v LEGRII HF20 in LEGRII HF200 prinaša ostrejše in skladnejše videoposnetke z več barvami kot kdajkoli prej. Vsi deli sistema – objektiv, tipalo CMOS in slikovni procesor – so narejeni v Canonu in so optimizirani za popolno skupno delovanje.

Nov objektiv Canon HD Video je narejen po najstrožjih standardih za upodabljanje v visoki ločljivosti. Povečan domet 15-kratnega optičnega zooma omogoča približevanje oddaljenim motivom. Objektiv ima vgrajen Canonov optični stabilizator slike Super Range, napreden sistem, ki združuje dve metodi preprečevanja tresljajev. Slikovno tipalo visoke ločljivosti 3,3 milijona točk zajema slike pri višji ločljivosti, kot jo zahteva ločljivost Full HD. Procesor DIGIC DV III obdeluje in snema to velikansko količino podatkov z najvišjo dovoljeno stopnjo standarda AVCHD: 24 Mb/s. Končni rezultat je video polne visoke ločljivosti Full HD 1920x1080 točk z živimi barvami in bogatimi podrobnostmi. DIGIC DV III podpira tudi razširjen barvni spekter xvYCC (x.v. Colour) in tehnologijo prepoznavanja obrazov.Bližnjice do odličnih filmov
Novi procesor DIGIC DV III prvič prinaša prepoznavanje obrazov (Face Detection) v Canonove videokamere.

Tehnologija prepoznavanja obrazov zazna do 35 obrazov v prizoru in pri tem ustrezno prilagodi nastavitve. Označiti je mogoče devet obrazov, med njimi pa izbrati enega, ki bo osrednji del prizora. Napredna tehnologija izbire in sledenja obrazu (Face Select and Track) – podobno najdemo v Canonovih digitalnih fotoaparatih – zagotavlja, da je obraz kar najdlje izbran.

Face Detection AE (samodejna osvetlitev) izkorišča zmogljivost procesorja DIGIC DV III za hitro doseganje pravilne osvetlitve. Face Detection AF (samodejno ostrenje) uporablja Canonov edinstven sistem Instant AF, ki ga odlikujeta hitrost in natančnost, za sledenje obrazom in zagotavljanje njihove ostrine. Canonov sistem prepoznavanja obrazov je hitro odziven in učinkovit tudi ko je ozadje občutno temnejše ali svetlejše od obrazov.

S tehnologijo prepoznavanja obrazov je tudi pregledovanje posnetkov enostavnejše: načina Face Jump in Face Timeline omogočata hitro iskanje posnetkov.

Novost Canonovih videokamer za leto 2009 je način Video Snapshot, ki ponuja enostavno snemanje celodnevnega dogajanja, brez potrebe po zapletenem montiranju posnetega materiala. S pritiskom na gumb kamera posname štirisekundni video izsek. Z več takimi izseki je mogoče ustvariti privlačne filme. Zaključen film je mogoče predvajati z glasbeno podlago – pet avtorsko nezaščitenih skladb je prednaloženih v kameri. Mogoče je uporabiti tudi lastno glasbo.

Z novo funkcijo Pre REC videokamera stalno snema tri sekunde videa, dokler je odprt zaslon LCD. Od trenutka, ko uporabnik pritisne gumb za snemanje, kamera na začetek posnetka doda prej posnete tri sekunde videa. To je najboljše zagotovilo, da ne bo zamujen noben ključni trenutek, četudi na prizor nismo popolnoma pripravljeni. Pre REC uporabnikom omogoča vračanje v času in ohranjanje trenutkov, ki bi jih sicer zamudili.

Odlične fotografije
Poleg ločenih načinov snemanja videa in fotografiranja, ki uporabnikom dopuščata ročno upravljanje, je novost tretji način, imenovan Dual Shot. V tem načinu so vse ključne nastavitve videokamere samodejne, uporabnik pa se lahko osredotoči izključno na snemanje in fotografiranje v ločljivosti 3,3 milijona točk. V načinu Dual Shot je mogoče fotografirati v vsakem trenutku, tudi med snemanjem videa.

Poenostavljen je tudi dostop do predvajalnika. S pritiskom na določen gumb je uporabniku takoj na voljo meni z vsemi posnetki in fotografijami, ki si jih lahko ogleda. Funkcija Photo Burst omogoča zajemanje fotografij iz video posnetka. S pritiskom gumba Photo kamera zajame 25 fotografij iz ene same sekunde videa – zabaven način za zajemanje najboljših prizorov.

Kompaktnost in zmogljivost – prednosti pomnilnika flash
LEGRIA HF20 in LEGRIA HF200 sta Canonovi najmanjši videokameri visoke ločljivosti HD. Tehtata samo 340 gramov, kar je posledica uporabe pomnilnika flash.

Flash je manjši in lažji od drugih snemalnih formatov, poleg tega pa prinaša še vrsto drugih prednosti – vključno s hitrejšim vklopom in manjšo porabo energije. Pomnilnik flash je tudi zelo robusten. Nima namreč gibljivih delov, zato so posnetki na varnem, tudi če kamera pade na tla.

LEGRIA HF20 z dvojnim pomnilnikom uporabnikom ponuja najvišjo mero prilagodljivosti: 32 GB notranjega pomnilnika zadostuje za več kot 12 ur snemanja v HD ločljivosti. Dodatna možnost snemanja na pomnilniške kartice ta čas še podaljša.

LEGRIA HF200 je odlično orodje za tiste, ki želijo svoje filme deliti z drugimi. Kartice SDHC so najbolj primerne za izmenjavo posnetkov med prijatelji.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.