Nikon D3 prejel prestižno nagrado iF Product Design Award

Nikon je za profesionalni zrcalno-refleksni aparat Nikon D3 prejel nagrado iF Product Design Award 2009. Organizacija iF, ki izdelke ocenjuje na podlagi njihove zunanje podobe, funkcionalnosti, prijaznosti do okolja, uporabnosti ter inovativnosti, je v Nikonu D3 prepoznala vse naštete lastnosti, piko na "i" pa je postavil dizajn aparata, ki ga je oblikoval vrhunski industrijski oblikovalec Giorgetto Giugiaro. (Sporočilo za javnost)

Organizacija iF je podelila letošnje nagrade za najboljše izdelke. V kategoriji avdio/video je nagrado prejel Nikonov profesionalni fotoaparat D3. Gre za vrhunsko kamero FX-formata, pri razvoju katere je sodeloval priznani industrijski oblikovalec Giorgetto Giugiaro, ki je aparatu tudi vdihnil zunanjo podobo. Skupaj z Nikonovimi inženirji so namreč poskrbeli za ergonomsko obliko, združeno z vrhunsko tehnologijo. Nikon D3 že od predstavitve aparata novembra 2007 prejema številne nagrade za sodobnost, vrhunsko kakovost izdelave ter zmožnost delovanja v kakršnih koli pogojih, zaradi česar je izjemno priljubljen med profesionalnimi fotografi po vsem svetu.


 
Podelitev nagrad najboljšim izdelkom iz industrije, izdelki so razdeljeni v 16 različnih kategorij, bo potekala 3. marca 2009, torej na dan odprtja sejma CeBIT 2009. Na Hannovrskem sejmišču bodo vsi nagrajeni izdelki tudi razstavljeni, hkrati pa bo izšel tudi tradicionalni album s predstavitvijo zmagovalcev.

Izdelki, ki jim omenjena organizacija podeli iF oznako, se od konkurenčnih razlikujejo po inovativnem dizajnu in sodobnih rešitvah, ki jih prepozna zahtevna žirija, sestavljena iz vrhunskih mednarodnih industrijskih oblikovalcev. Ti so preteklo leto ocenili kar 2.808 prijavljenih izdelkov iz 39-ih držav, zmaga in slava pa sta pripadli Nikonu D3. Nagrajeni izdelki bodo do avgusta 2009 razstavljeni na Hannovrskem sejmišču.

www.ifdesign.de
www.nikon.si

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.