Prihaja beli Pentax K-m limited edition

Pentax je pripravil kozmetično prenovljen vstopni model digitalnega zrcalno-refleksnega fotoaparata Pentax K-m. Novinec iz omejene serije, ki jo označuje oznaka »limited edition«, bo na voljo v beli barvi, začetek prodaje pa je napovedan za sredino februarja. Poleg že omenjenega fotoaparata K-m v omejeni beli izdaji bo Pentax kupcem ponudil še dva nova objektiva DA L 18-55 f3.5-5.6 AL ter DA L 55-200 f 4-5.6 AL v črno-beli barvni kombinaciji. Nova objektiva bosta na voljo v kit-kompletu skupaj s fotoaparatom. (Sporočilo za javnost)

Do sedaj so lahko kupci digitalnih SLR-fotoaparatov izbirali le med črno in srebrno barvo. Pentax se je odločil, da uporabnikom ponudi sodoben zrcalno-refleksni fotoaparat v stilskem ohišju bele barve. Fotoaparat je na pogled zelo privlačen ter bo skupaj z novima objektivoma, ki se barvno ujemata z ohišjem, vsekakor predstavljal svojevrstno stilsko alternativo. Pričakovati je, da bo takšna barvna kombinacija postala Pentaxov zaščitni znak omejene serije LE (limited edition).Po tehničnih lastnostih je aparat identičen modelu K-m in se lahko pohvali z najkompaktnejšim ohišjem v svojem razredu. Inženirji so izboljšali ergonomijo ter tako še dodatno uravnotežili fotoaparat, ki daje poudarek enostavnosti uporabe. Pentax K-m bo zadovoljil uporabnike, ki se nimajo časa poglabljati v številne nastavitve.

Tipalo je že znano iz drugih modelov in premore 10,1 milijona slikovnih točk. Sistem samodejnega ostrenja (AF-sistem) ima 5 križnih senzorjev. Pri Pentaxu so izboljšali občutljivost ter natančnost ostrenja v slabi svetlobi, iskalo pa omogoča 96-odstotni prikaz slike. V aparat je vgrajen mehanizem za zmanjšanje tresljajev (SR-sistem), ki skrbi za ostre posnetke tudi pri daljših časih osvetlitve, ne manjka pa tudi mehanizem za samodejno odstranjevanje prašnih delcev s tipala. Pentax K-m bo tako v vstopnem razredu digitalnih SLR-fotoaparatov močan konkurent preostali ponudbi. Nova omejena serija belih digitalnih SLR fotoaparatov bo pritegnila predvsem kupce, ki jim zunanja podoba veliko pomeni. 

www.pentaximaging.com

 

 

 


 

Komentarji
Kristijan Škrlec (@Neo4Hidak) 27. januar 2009 14:32
No saj lepo zgleda sam zarad tega pa ga le nebi kupil
Primož Fideršek (@piXi) 27. januar 2009 15:13
canon != pentax pa barva gor ali dol
Peter Atanackov (@Geo) 27. januar 2009 22:24
Dejansko sicer je neumno full, samo je luštn po svoje .
Kristjan Dekleva (@kristjand) 28. januar 2009 14:41
pentax hoče bit bol canonovski od canona
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.