Nikon COOLPIX L100, L20 in L19

Nikon Europe ponosno predstavlja tri nove, cenovno dostopne in privlačne fotoaparate COOLPIX: COOLPIX L100, COOLPIX L20 in COOLPIX L19. Vsi trije so polni sodobnih funkcij, s katerimi lahko brez večjih stroškov uživate v fotografiranju. Opremljeni so z objektivi NIKKOR, preprosti za prenašanje in uporabo, možnosti, kot so samodejno izbiranje scenskih načinov, način za fotografiranje nasmeha in opozorilo o mežikanju pa zagotavljajo, da lahko dejansko kdor koli posname čudovite fotografije. (Sporočilo za javnost)

Mark Pekelharing, direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B. V., komentira: »Veliko ljudi ni pripravljenih za fotoaparat porabiti veliko denarja. S temi tremi novimi fotoaparati pa so zadovoljni vsi: tisti, ki zahtevajo visoko Nikonovo kakovost in veliko funkcij, ter tisti, ki ne želijo za fotoaparat zapraviti velikanske vsote denarja.«

Uživajte v fotografiji
Nikon COOLPIX L100 je mali odličnjak. Ima vgrajeno tipalo z 10 milijoni efektivnih slikovnih točk, Nikonov slikovni procesor EXPEED in objektiv NIKKOR s 15-kratnim zoomom, ki je enakovreden 28-milimetrskemu širokokotnemu ali 420-milimetrskemu supertelefoto objektivu v 35-milimetrskemu formatu, zato je moč z njim ujeti vse podrobnosti v različnih pogojih. Ob vklopu makro načina lahko predmete fotografirate z neposredne bližine – z razdalje vsega 1 cm. Glede ostrine ste lahko povsem brez skrbi: zanjo poskrbijo štiri funkcije proti zameglitvi, vključno s stabilizatorjem slike VR s premikanjem slikovnega senzorja. COOLPIX L100 bo všeč tudi ljubiteljem športne fotografije: način za samodejno fotografiranje športa omogoča zajemanje do 13 posnetkov na sekundo. Funkcija samodejnega izbiranja scenskega načina samodejno prilagodi nastavitve, da ustrezajo posameznemu okolju. Z načinom za fotografiranje nasmehov fotoaparat posname osebe, ko imajo najlepši izraz na obrazu, opozorilo o mežikanju pa poskrbi, da osebe niso fotografirane z zaprtimi očmi. Druge funkcije so še: vgrajena funkcija za zmanjševanje učinka rdečih oči in lepše portrete, D-osvetljevanje za izboljšanje fotografij v fotoaparatu, 15 scenskih načinov, zajem video posnetkov z zvokom in aktivni zoom.Z občutljivostjo v obsegu do ISO 3200 (z dodajanjem slikovnih točk) so težave zaradi slabe osvetljenosti postale stvar preteklosti. Težave so manjše tudi zaradi funkcije za zaznavanje gibanja, ki zazna tresenje fotoaparata ali premikanje motiva in samodejno izbere daljši čas osvetlitve ter višjo vrednost ISO.
 
Preprosta uporaba
COOLPIX L20 in COOLPIX L19 (z 10 in 8 milijoni slikovnih točk) premoreta različne funkcije za kar najenostavnejše fotografiranje, na primer samodejni način, samodejno izbiranje scene, način za fotografiranje nasmeha in opozorilo o mežikanju, ki zagotavljajo brezskrbno fotografiranje. Napajata se z dvema baterijama velikosti AA, ki jih lahko kupite kjer koli in tako nikoli ne zamudite nobene priložnosti za fotografiranje. Z velikimi nadzornimi gumbi in 3-palčnim oziroma 2,7-palčnim zaslonom LCD na modelih COOLPIX L20 in COOLPIX L19 je upravljanje zares preprosto. Oba fotoaparata omogočata tudi snemanje filmov, v obeh pa je tudi nova funkcija samodejnega izbiranja scenskega načina. Ta samodejno oceni sceno glede na motiv in njegovo okolico ter izbere najbolj optimalno nastavitev. Zdaj vam ne bo treba skrbeti za nastavitev pravega načina in vedno boste pripravljeni za hitro in kakovostno fotografiranje. COOLPIX L20 je na voljo v kovinsko črni in rdeči barvi, COOLPIX L19 pa v svetlo srebrni in svetleče rožnati.   Fotoaparatom COOLPIX L100, COOLPIX L20 in COOLPIX L19 so priložene alkalne baterije AA, kabel USB, avdio/video kabel, pašček in CD s programsko opremo za COOLPIX. V prodaji bodo od 20. februarja dalje (model L100 pa od 13. marca dalje) po priporočeni maloprodajni ceni 269 evrov, 139 evrov in 109 evrov.

www.nikon.si

 


 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.