Nikon COOLPIX P90

Nikon Europe predstavlja COOLPIX P90, enega od prvih kompaktnih širokokotnih fotoaparatov s 24-kratnim zoomom. V tem fotoaparatu, ki ga je preprosto uporabljati, so združeni zmogljivost supertelefoto zooma, širokokotni objektiv in druge zmogljive funkcije, zato je primeren za uporabnike, ki iščejo znano Nikonovo kakovost v lahko prenosljivem fotoaparatu. (Sporočilo za javnost)

Mark Pekelharing, direktor oddelka za komercialne izdelke v podjetju Nikon Europe B. V., komentira: »Ta fotoaparat je ponoven dokaz, da želi Nikon ustreči vsem ljubiteljem fotoaparatov. COOLPIX P90 ima zmogljiv 24-kratni zoom s širokokotno zmogljivostjo, 3-palčni vrtljiv zaslon LCD, stabilizator slike, Nikonovo slikovni procesor EXPEED in visoko občutljivost ISO, zaradi česar predstavlja brezkompromisen most med kompaktnimi fotoaparati in fotoaparati D-SLR.«  

Pomembnejše funkcije
COOLPIX P90 ima zmogljiv 24-kratni optični zoom, ki je enakovreden 26-milimetrskemu širokokotnemu ali 624-milimetrskemu telefoto objektivu v 35-mm formatu, s katerim lahko fotografirate motive tudi z neposredne bližine 1 cm. Neprekinjeno fotografiranje do 45 posnetkov s hitrostjo 15 posnetkov na sekundo omogoča fotografiranje športnih dogodkov. Slike lahko fotoaparat posname celo preden pritisnete gumb. Če k temu dodate še 12,1 milijona efektivnih slikovnih točk in občutljivost do ISO 6400, je jasno, zakaj se lahko odlikuje v skoraj vseh pogojih fotografiranja. Uporabniki lahko uporabljajo samodejne ali ročne nastavitve v štirih načinih osvetlitve (PSAM) in v elektronskem iskalu sestavljajo svoje idealne kompozicije. Druge funkcije Nikonove kakovosti v fotoaparatu so še: štiri tehnologije za preprečevanje zameglitve, samodejno izbiranje scenskega načina in AF za prednost obrazov, ki prepozna do dvanajst obrazov. Seveda so tu še novosti, kot so način za fotografiranje nasmeha in opozorilo o mežikanju za dobre portrete, Nikonova tehnologija D-osvetljevanja za optimalen kontrast in hitro retuširanje. S fotoaparatom lahko posnamete tudi filme, vključno s filmi v intervalih. Zaradi vrtljivega 3-palčnega zaslona LCD lahko preprosto fotografirate tudi v zahtevnejših pogojih.Fotoaparatu COOLPIX P90 je priložen kabel USB, avdio/video kabel, pašček in programska oprema za COOLPIX na CD-ROM-u. Na voljo bo od 13. marca dalje v črni barvi po okvirni maloprodajni ceni 429 evrov.

www.nikon.si

 


 

Komentarji
Iztok Fink (@tumpo) 4. februar 2009 08:37
Ja to je pa neverjetno, ampak naravnost bizarno, kok je ta aparat dobr. Ko sm prebral pomembnejše funkcije sm bil fasciniran, kaj vse obstaja. Pred kratkim sm odštel celo premoženje za ultraširokokotni objektiv z f2.8 zaslonko. Zdaj varčujem za fiksni objetiv in sploh se ne neha.

Zakaj že??? :-)
Kristijan Škrlec (@Neo4Hidak) 5. februar 2009 12:15
Ce ne slikas stvari pri katerih rabis hitro odzivnost oz hiter zoom je tole super za popotnika PERFEKT pa vsake 4 mesce bi si lahk novega kupu
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.