Nikon COOLPIX serija S

Nikon Europe predstavlja nadgrajeno serijo S-Series, v kateri so modeli COOLPIX S630, COOLPIX S620, COOLPIX S230 in COOLPIX S220. Vsi štirje novinci so bili oblikovani z željo, da bi v ohišju kompaktnega fotoaparata ponudili uporabnikom vrhunski slog, hitrost in preprostost. (Sporočilo za javnost)

COOLPIX S630 je kompakten, moderno oblikovan fotoaparat s posebno oblikovanim držalom, ki se udobno prilega roki. COOLPIX S620 ima najboljše vrednosti občutljivosti ISO med vsemi kompaktnimi fotoaparati v svojem razredu. COOLPIX S230 je privlačno oblikovan in opremljen z velikim zaslonom LCD, ob katerem so osnovni gumbi, preprosti za uporabo. Čista oblika modela COOLPIX S220 je elegantna in hkrati omogoča preprosto uporabo. Vsi štirje modeli so na voljo v barvah, ki ugajajo vsem okusom ali osebnostim, in imajo Nikonovo tehnologijo EXPEED za obdelavo slik.

Mark Pekelharing, direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B. V., komentira: »Zelo smo ponosni na našo barvito prenovljeno družino S-Series, v kateri se bo našel fotoaparat za vsak okus. Njihova uporaba bo vsakomur v veselje. So lepi, prijetni na otip in ustvarjajo odlične fotografije.«

COOLPIX S630 – primeren za vsakogar
Zanesljiv oprijem držala se udobno prilega vsaki roki, tako da je fotografiranje z zmogljivim modelom COOLPIX S630 vedno prijetno. Z 12 milijoni efektivnih slikovnih točk, stabilizatorjem slike VR (Vibration Reduction) s premikanjem slikovnega senzorja in odličnim objektivom NIKKOR s 7-kratnim optičnim zoomom bo kakovost slik, ki jih boste posneli s tem fotoaparatom, polepšala vsako priložnost. Ponaša se še s funkcijami, kot so funkcija za preprečevanje mežikanja, ki združuje način za fotografiranje nasmeha in opozorilo o mežikanju, pri čemer fotoaparat zazna obraz ter samodejno naredi dva zaporedna posnetka, ko se oseba nasmehne, nato pa shrani tistega, na katerem ima oseba široko odprte oči. Če k temu dodate še možnost za samodejno izbiranje scenskega načina, ki samodejno prilagodi nastavitve izbrani sceni, način za samodejno fotografiranje športa, ki omogoča fotografiranje do 10 slik na sekundo in funkcijo hitrega retuširanja, potem je to gotovo fotoaparat, na katerega je treba resno računati. Na voljo je v črni in rubinasto rdeči barvi.COOLPIX S620 – izdelan za hitrost
Izjemna hitrost tega fotoaparata je najprej vidna pri vklopu, ki traja samo 0,7 sekunde. Ima tudi kompaktno, lično oblikovano ohišje. COOLPIX S620 ima 12,2 milijona efektivnih slikovnih točk, širokokotni 28-milimetrski (izražen v 35-milimetrskemu formatu) objektiv NIKKOR s 4-kratno optično povečavo in 2,7-palčni zaslon LCD s širokim vidnim kotom. Aparat premore veliko zbirko zmogljivih fotografskih funkcij. Edinstveno v kompaktnem digitalnem fotoaparatu COOLPIX S620 je velik obseg občutljivosti do ISO 6400, ki zagotavlja minimalen šum na fotografijah polne velikosti. Vsebuje tudi štiri tehnologije preprečevanja zameglitve, vključno s funkcijo premikanja optičnih leč VR in zaznavanjem gibanja, novo funkcijo za preprečevanje mežikanja in hitro retuširanje, funkcijo AF za sledenje motivu in stikalom za samodejno izbiranje scenskega načina. Kovinsko ohišje z elegantnimi linijami je čudovite oblike in je na voljo v svetlo srebrni, umirjeno črni, kraljevsko vijolični in bogato rožnati barvi. Prava izbira za vse, ki želijo vrhunsko delovanje in slog.


 
COOLPIX S230/COOLPIX S220 – pameten slog in zmogljiva preprostost
Ta dva tanka, kompaktna in sodobna fotoaparata sta morda najbolj elegantna v celotni novi seriji S-Series. COOLPIX S230 ima velik 3-palčni zaslon, zato je fotografiranje z njim zabavno in zelo preprosto. Vsebuje tudi zbirko naprednih funkcij, kot so preprečevanje mežikanja, hitro retuširanje, samodejno izbiranje scenskega načina in mnoge druge. Funkcija za preprečevanje mežikanja poskrbi, da osebe na fotografijah nimajo zaprtih oči. S hitrim retuširanjem popravite slike, ki ste jih posneli, z naprednimi tehnologijami iz Nikonovih priznanih fotoaparatov D-SLR. Sedemnajst scenskih načinov v modelu COOLPIX S230 in šestnajst v COOLPIX S220 vam omogoča, da izberete optimalne nastavitve fotoaparata v skorajda kakršnih koli pogojih. Poleg 10 milijonov efektivnih slikovnih točk in objektiva NIKKOR s 3-kratnim zoomom imata modela za lažje fotografiranje v vseh pogojih tudi elektronski stabilizator slike, obseg občutljivosti do ISO 2000 in funkcijo zaznavanja gibanja. COOLPIX S220 je zgolj 18 mm debel, tehta približno 100 gramov in ima 2,5-palčni zaslon LCD za ogled slik. Oba fotoaparata imata moderno kovinsko ohišje, ki ga lahko spravite v majhno torbico, na voljo pa sta v modnih barvah: mehki srebrni, topli srebrni, modrikasto zeleni, bleščeče rdeči, nočno modri, zelenomodri, škrlatni in vijolični ter črni.

 Seriji S-Series je priložena litij-ionska baterija za polnjenje in polnilnik, kabel USB, avdio/video kabel, pašček in CD s programsko opremo. COOLPIX S230 ima tudi pero za zaslon na dotik. V prodaji bodo od 200. februarja dalje po priporočenih maloprodajnih cenah 319 evrov (S630), 269 evrov (S620), 209 evrov (S230) in 159 evrov (S220).

www.nikon.si
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.