Nikon predstavil objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G

Nikon Europe najavlja popolnoma nov objektiv DX NIKKOR s široko zaslonko, AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G. Objektiv ima največjo vrednost zaslonke f/1,8, ki zagotavlja svetlo iskalo in izjemno zameglitev ozadja z manjšo globino polja. Vgrajen ima tudi izjemno kompakten obročast tihi pogon SWM (Silent Wave Motor), ki omogoča tiho in natančno ostrenje tudi pri fotoaparatih brez vgrajenega motorčka, kot sta Nikon D40 in Nikon D60. (Sporočilo za javnost)

»Ta objektiv je odlično dopolnilo objektivom iz kompletov, ki jih številni ljubitelji fotografije kupijo skupaj s fotoaparati,« je dejal Ludovic Drean, direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe. Dodal je še: »Pričakujemo, da bo za številne uporabnike, še posebej za študente fotografiranja, ta objektiv cenovno dostopna izbira za razširitev njihovega fotografskega sistema.«
 
AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G
Kompakten, lahek in cenovno dostopen objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G zagotavlja vrhunsko reprodukcijo in kakovost slike, po kateri slovijo objektivi NIKKOR. Obročast tihi pogon SWM (Silent Wave Motor) ponuja hitro in skoraj neslišno samodejno ostrenje. Čeprav se vse skupine leč premikajo med ostrenjem, se sprednji element in nastavek za filter ne vrtita, dolžina cevi objektiva pa se ne spreminja, kar je zelo uporabno, kadar je na brezžične bliskavice SB-R200 nameščen filter.Optična oblika objektiva AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G omogoča drugačen videz slik kot objektivi z zoomom, njegove mere pa so idealne za diskretno fotografiranje in fotografiranje pokrajine s kotom slike, ki je skoraj enak človeškemu očesu. Odprtina okrogle diafragme iz sedmih ploščic zagotavlja naravnejši videz neizostrenih elementov. Če je objektiv nameščen na zrcalno-refleksne fotoaparate formata DX, je kot slike pri 35-milimetrskem fotoaparatu enak goriščni razdalji 50-milimetrskega fotoaparata. 

Objektiv AF-S NIKKOR 35 mm f/1,8 G ima dva načina izostritve: M/A (samodejno ostrenje s prednostjo ročne nastavitve) in M (ročno ostrenje). Način M/A omogoča takojšen preklop na ročno ostrenje med samodejnim ostrenjem. Objektiv ima tudi gumijasto tesnilo, ki zmanjšuje možnost vdora vlage pri nastavku, omogoča pa izostritev iz bližine do 0,3 metra.

Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G ima 52-milimetrski pokrovček objektiva LC-52, pokrovček objektiva na zadnji strani LF-1, bajonetno sončno zaslonko HB-46 in prilagodljivo torbico za objektiv CL-0913. Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G bo na voljo od 6. marca 2009 po priporočeni maloprodajni ceni 229 evrov.

Tehnični podatki
Objektiv        AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G
Format            Format DX
Goriščna razdalja    35 mm
Najv./najm. zaslonka    f/1,8–22
Sestava objektiva    8 elementov v 6 skupinah (z eno hibridno asferično lečo)
Kot slike        44°
Najmanjša razdalja ostrenja    0,3 m
Največje razmerje reprodukcije    0,16 x
Št. ploščic diafragme    7 (okrogla odprtina)
Izostritev        samodejno ostrenje z vgrajenim pogonom SWM in ročno ostrenje
Velikost filtra/priključka    52 mm
Premer x dolžina    približno φ70 x 52,5 mm
Teža            približno 210 gramov

www.nikon.si
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.