Spektivi Nikon EDG

Dobra novica za vse ljubitelje narave, lovce, opazovalce ptic in fotografe narave – Nikon predstavlja nove spektive EDG, ki se odlikujejo z izjemno visoko prepustnostjo svetlobe in kakovostjo slike. (Sporočilo za javnost)

Vsi spektivi EDG uporabljajo Nikonovo preizkušeno steklo ED (Extra-low dispersion - izjemno nizka disperzija), ki skrbi za naravno reprodukcijo barv in impresivno ostrino. Modeli s smerjo pogleda v osi spektiva imajo poleg tega nanesen še visokoodbojen večslojni premaz na prizmah, ki zagotavlja najboljši kontrast slike doslej.

Inženirji in tehniki pri Nikonu, zaposleni na oddelku športne optike, so nove spektive EDG zasnovali tako, da nudijo uporabnikom neprimerljivo optično in mehansko zmogljivost. Predstavljajo naslednji korak v razvoju Nikonove aktualne serije spektivov, ki so si odlično ime pridobili zahvaljujoč svojim zmogljivostim tudi v najneugodnejših vremenskih pogojih.

Nikon je razvil sedem vrst okularjev, ki omogočajo prilagoditev spektivov najrazličnejšim namenom uporabe pri najrazličnejših klimatskih pogojih. Novi okular z zoomom daje pomemben prispevek k izjemni optični zmogljivosti s svojimi minimalnimi optičnimi popačenji in udobno veliko izhodno zenico (18,4 do 16,5 mm).
Novi spektivi iz serije EDG nudijo prvorazredno opremo in bodo brez dvoma dvignili športno optiko Nikon na visoko raven.Glavne značilnosti
• Nikonovo steklo ED (Extra-low Dispersion) za kompenzacijo kromatične aberacije.
• Roof prizma s fazno korigirano prevleko za največjo ločljivost.
• Dielektrična visokoodbojna večslojna prevleka roof prizme za največji izplen svetlobe (samo pri modelih s smerjo gledanja v osi spektiva).
• Popolna večslojna prevleka.
• Bajonetni priključek z zapornim varovalom okularja.
• Vodotesen do globine 2 metra 10 minut in brez rosenja, zahvaljujoč obročnim tesnilom in dušikovemu polnjenju (glavno ohišje in priključek za okular odbijata vodo).
• Nov in sodoben dizajn.
• Trije montažni navoji stojala omogočajo fleksibilnost pri montaži, optimalno ravnotežje je doseženo z uporabo računalniško podprtega inženiringa.

www.nikon.si

Komentarji
Greg Ventura (@grexyz) 19. marec 2009 18:05
Zgleda strahotno ..
Peter Atanackov (@Geo) 21. marec 2009 14:46
izgleda res strahotno... drag...
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.