Canon PIXMO Pro9000 Mark II

Canon PIXMO Pro9000 Mark II

Canon je zahtevnim fotografom ponudil novo možnost izdelave fotografij profesionalne kakovosti do velikosti A3+ ali širine 14 palcev. PIXMO Pro9000 Mark II, naslednika PIXME Pro9000, odlikuje še bolj dovršeno delovanje s hitrejšim in kakovostnejšim tiskanjem v črno-beli tehniki, širšim naborom podprtih medijev in z novo funkcijo prilagajanja osvetlitvi. (Sporočilo za javnost)

Tiskanje za galerije ali portfelje
PIXMA Pro9000 Mark II izkorišča bogato Canonovo dediščino upodabljanja in ustvarja čudovite fotografije profesionalne kakovosti. Hitrosti tiskanja v črno-beli tehniki so odslej skoraj trikrat višje , medtem ko skladnost barv na široki barvni lestvici zagotavlja sistem osmih ločenih črnil ChromaLife100. Dodatni zmogljivosti izpisovanja s 16 biti na kanal in 276 trilijoni različnih barv zagotavljata izjemno skladne prehode tonov.

Kapljice velikosti 2 pl so natančno razporejene z uporabo Canonove tiskalne tehnologije FINE. Poleg tega uporaba črnil, ki se menjajo posebej, občutno zmanjša količino odpadnega materiala.



Mediji za vse priložnosti
PIXMA Pro9000 Mark II fotografom ponuja možnost izbire širokega nabora medijev. Canonova ponudba medijev vključuje svetleč, polsvetleč in mat foto papir ter medije za likovno umetnost. Uporabniki lahko v novi PIXMI Pro9000 Mark II uporabljajo posebne medije, kot so papir Baryta, platno in drugi izdelki priznanih znamk, denimo Canson, Hahnemühle, Innova, PCM Takeo in Pictorico. Raven prehod papirja skozi tiskalnik ohrani prvotno obliko tudi medijem debeline do 1,2 mm.

Natančen nadzor barv
Novemu tiskalniku je priložen Canon Easy-PhotoPrint Pro  – vtičnik za Adobe Photoshop – Canon Digital Photo Professional in Adobe Photoshop Elements 6. Easy-PhotoPrint Pro fotografom omogoča zaporedno tiskanje različnih slik iz Photoshopa ali Digital Photo Professionala in tako poenostavlja postopek s prikazom vseh potrebnih nastavitev na enem samem zaslonu. Pri uporabi s programsko opremo Canon Digital Photo Professional omogoča vtičnik neposredno tiskanje datotek RAW, izvirajočih iz fotoaparatov Canon EOS, brez potrebe po pretvorbi. Uporabniki drugih digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov lahko za pretvorbo in tiskanje datotek RAW uporabijo Adobe Photoshop Elements.

Novost v novem tiskalniku je funkcija prilagajanja osvetlitvi (Ambient Light Correction) z uporabo tehnologije Canon Kyuanos . Uporabnik lahko izbere tip osvetlitve, pod katero bo natisnjena slika razstavljena, tiskalnik pa poskrbi, da so barve ustrezno prilagojene in da je končen rezultat prav tak, kot si ga je zamislil fotograf.

»Resni ljubiteljski fotografi hočejo, da so njihove fotografije kakovostne, ne glede na okolje, v katerem so prikazane,« je dejal Rainer Fuehres, vodja oddelka Canon Consumer Imaging pri Canonu Europe. »PIXMA Pro9000 Mark II prinaša celovito rešitev za prav takšne potrebe.«

Ključne lastnosti:
- Brizgalni tiskalnik formata A3+ in širine 14 palcev
- Ločljivost do 4800x2400 točk na palec s kapljicami 2 pl in tehnologijo tiskalnih glav FINE
- 8-barvni sistem črnil ChromaLife100
- Širok nabor podprtih Canonovih in drugih izpisnih medijev
- Priložena programska oprema Adobe Photoshop Elements 6 in vtičnik Canon Easy-PhotoPrint Pro
- Funkcija prilagajanja osvetlitvi (Ambient Light Correction)
- Tiskanje fotografij s 16 biti na kanal
- Vmesnik PictBridge za samostojno uporabo
- Tiskanje na CD/DVD
 

Komentarji
Nikolaj (@Niko) 1. april 2009 22:36
Vse je super samo cena "mi ni všeč" ali mi pa ne bo!? Ko bo znana, ali je morda že znana?

Ima res dobre karakteristike ja!
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.