Lexmark z devetimi novimi laserskimi tiskalniki

Lexmark z devetimi novimi laserskimi tiskalniki

Lexmark predstavlja devet novih tiskalnikov in večopravilnih naprav, ki za tiskanje dokumentov uporabljajo lasersko tehnologijo. Novi Lexmarki iz družin X264, X360 in X460 prinašajo še višje zmogljivosti in boljšo produktivnost za delovne skupine, hkrati pa je visoka tehnologija zapakirana v naprave kompaktnih dimenzij. (Sporočilo za javnost)

"Za nove izdelke se moramo zahvaliti predvsem uporabnikom naših rešitev," je povedal podpredsednik družbe Lexmark Marty Canning. Nadaljeval je: "Oni so nam namreč posredovali več idej in želja, ki bi jim bile v pomoč pri delu z napravami. Te smo nato v razvojnem oddelku razvili in danes uporabnikom lahko nudimo hitro obdelavo tiskalniških nalog ter visoko učinkovite naprave. Naša nova družina naprav X460 namreč združuje celo vrsto naprednih funkcij, ki so bile do sedaj dostopne samo na modelih višjih cenovnih razredov, hkrati pa ohranja preprostost uporabe in ugodno ceno."

Lexmark X460: zmogljive funkcije v majhni škatli
Nova družina večopravilnih naprav Lexmark X460 je opremljena z inovativnim barvnim zaslonom e-Task, ki je občutljiv na dotik in ponuja enostaven dostop do vrste pisarniških opravil. Med slednjimi tako uporabnik z le nekaj dotiki sproži obojestransko skeniranje dokumentov ali napredno kopiranje, podprta je tudi napredna prijava uporabnikov za okolja z višjimi varnostnimi zahtevami. 18-cm zaslon e-Task in njegov izgled si lahko uporabniki preprosto prilagodijo (profili) z uporabo aplikacije Lexmark MyMFP.Lexmark poleg tiskalnikov X460 za doplačilo ponuja Lexmark Embedded Solutions Framework, namenjen majhnim do srednje velikim delovnim skupinam, tipično sestavljenih iz treh do desetih uporabnikov naprave, ki omogoča občutno hitrejše izvajanje tiskalniških procesov, povezanih s papirnimi dokumenti. Slednje pripomore k višji produktivnosti delovnih skupin in zmanjšuje količino natisnjenih strani.

Naprave Lexmark X460 so opremljene s tehnologijo za hiter zagon, zato so hitro pripravljene na delo – prvo stran dokumenta natisnejo že po šestih sekundah in pol. Hitrost izpisovanja je med najboljšimi v razredu, saj zmorejo ti modeli v minuti natisniti do 40 strani, zato je Lexmark predvidel tudi vgradnjo dodatnih predalov in odlagalnikov dokumentov, ki standardno kapaciteto 300 listov povečajo do 850 listov. Na doplačilnem seznamu je tudi 80-GB trdi disk za hrambo podatkov.

Družina tiskalnikov Lexmark X460 nudi širok nabor varnostnih elementov in funkcij, ki pripomorejo k zaščiti podatkov/dokumentov na napravah, tako pred nepooblaščenimi ogledi s strani uporabnikov kot tudi napadalcev zunaj podjetja. V ta namen nudi tiskalnik napredno omrežno zaščito ter napredno upravljanje s profili, ki določajo možnosti vpogleda v posamezne dokumente in tiskalniške naloge.

Lexmark X264 in X360: večfunkcijske možnosti za manjše delovne skupine
Tudi manjše delovne skupine uporabnikov imajo velike zahteve, zato je Lexmark zanje pripravil nove črno-bele večopravilne naprave. Tiskalniki so že standardno opremljeni z omrežnim vmesnikom in omogočajo visokokakovostni tisk dokumentov v ločljivosti 1.200 x 1.200 dpi, barvni CCD-skener pa vsebino dokumentov zajema s 24-bitno barvno globino. Hitrost tiskanja dokumentov znaša med 30 in 35 dokumenti formata A4 v minuti, naprave pa podpirajo tudi obojestranski izpis.

 


Prijazni do okolja
Vsi novi tiskalniki iz družin Lexmark X264dn, X360 in X460 so okolju prijazne naprave, saj imajo, kot že omenjeno, standardno vgrajen modul za obojestransko tiskanje dokumentov, poznajo Eco-način delovanja ter svoje delo opravljajo zelo tiho, pri čemer varčujejo tako z energijo kot tudi hrupom. Družina X460 podpira uporabo tonerjev visoke kapacitete, s katerimi je moč odtisniti do 15.000 strani, zaradi česar je menjav tonerjev in obremenitev okolja manj. Modele iz družin X264 ter X360 je moč opremiti s tonerji kapacitete 9.000 strani, vse Lexmarkove tonerje pa je moč reciklirati.

Tiskanje brez žic
V družinah večopravilnih naprav X360 in X460 so naprodaj tudi modeli, ki premorejo brezžično omrežno povezljivost in omogočajo brezžično tiskanje, ki še dodatno širi število uporabnikov, ki lahko dostopajo do naprave.

www.lexmark.com
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.