Olympus E-450

Olympus E-450

Pri Olympusu E-450 sta vrhunska kakovost E-systema in prijaznost do uporabnika, združeni v model, ki v vsakomur obudi umetniško žilico. Naslednik znamenitega E-420 ima številne funkcije, ki novince v svetu fotografije spodbujajo k raziskovanju ustvarjalnih zmožnosti in doseganju umetniških fotografij. (Sporočilo za javnost)

S tremi umetniški filtri lahko na primer vsakemu posnetku dodamo zanimive učinke s preprostim pritiskom na gumb. Iskanje kompozicije je bistveno lažje s prikazom žive slike na svetlem LCD. Najnovejši član Olympusovega E-systema ni le eden najmanjših in najlažjih fotoaparatov na trgu*, ampak po sprejemljivi ceni nudi vse prednosti standarda Štiri tretjine. In ne nazadnje: E-450 je povsem opremljen z Olympusovo inovativno tehnologijo E-systema.

V trgovinah bo na voljo od maja 2009.Olympus E-450 smo izdelali z mislijo na ljubiteljske fotografe, zato k uporabnikom z ustvarjalno domišljijo prihaja visokozmogljiv D-SLR. Z izborom umetniških filtrov lahko fotografi razširijo meje svoje domišljije brez uporabe računalnika in zapletene programske opreme. Umetniški filtri so bili prvič predstavljeni z E-30 in dajejo uporabnikom možnost preoblikovanja posnetkov v umetniške fotografije. Filter »poudarjene barve«, ki spominja na žive kalejdoskopske barve popularne umetnosti, na fotografijah npr. poudari barvne tone in jim doda živahnejši videz. S filtrom »mehka ostrina« fotografije dobijo nadčasen, onstranski videz, »starinski fotoaparat« pa jih ovije v tančico skrivnostnosti. Kompozicijo posnetkov z lahkoto povsem natančno izberemo s pomočjo 6,9-centimetrskega hiperkristalnega II LCD, na katerem lahko sliko vidimo celo pod kotom 176°, kar omogoča fotografiranje s katere koli perspektive. LCD prikazuje tudi svetlejšo in bolje vidno sliko kot na E-420. S prikazom samodejno izostrene* žive slike si lahko vnaprej ogledamo, kakšen bo končni posnetek – še preden ga dejansko posnamemo. Tako pri vsaki perspektivi dobimo natanko to, kar vidimo. Optimalno osvetlitev posnetkov zagotavljata tehnologija za zaznavo obrazov, ki samodejno zazna in izostri obraze, in tehnologija za uravnavanje senc, ki posvetli senčne dele posnetka. 28 načinov fotografiranja, ki obsegajo povsem samodejno in polavtomatsko fotografiranje ter ročno upravljanje fotoaparata, zagotavlja popolno prilagodljivost in možnost vsestranske uporabe. Lepe fotografije s preprostim pritiskom na gumb – le kaj več bi si lahko želeli?

Zanesljiv in natančen

Olympus je E-450 opremil z vsem, kar fotograf začetnik potrebuje za dobre fotografije. Pohvali se lahko z Olympusovim edinstvenim ultrazvočnim protiprašnim sistemom, ki posnetke ščiti pred negativnimi učinki prahu in velja za najboljšo protiprašno zaščito svetlobnega tipala na svetu. Zmogljivo 10-megapikselno svetlobno tipalo Live MOS zagotavlja odlično ločljivost in izrazite posnetke z vsemi podrobnostmi. Podpira ga slikovni procesor TruePic III+, ki skrbi za izjemno realističen videz posnetkov, hkrati pa na njih zmanjšuje digitalni šum in zvišuje hitrost njihove obdelave. Tako je mogoče v eni sekundi s polno ločljivostjo posneti do 3,5 posnetka in v predpomnilnik shraniti do 8 posnetkov .RAW. Čeprav se odlikuje po kompaktnosti in nizki teži, ima E-450 vse prednosti standarda Štiri tretjine in Olympusovih vrhunskih tehnologij.


Popoln izbor dodatne opreme

Olympus E-450 je združljiv s skoraj celotnim naborom dodatne opreme za E-sistem, npr. z 19 objektivi, katerih skupna goriščna razdalja sega od 7 do 300 mm (enakovredno 14–600 mm pri klasičnih 35-milimetrskih fotoaparatih), in različnimi sistemi bliskavic. Idealen spremljevalec novega kompaktnega modela je na primer kratki in lahki ploski objektiv ZUIKO DIGITAL 25 mm, 1:2,8 (enakovreden 50 mm pri 35-milimetrskih fotoaparatih). D-SLR-novinec E-systema lahko podobno kot profesionalni E-3 v vseh okoliščinah poskrbi za popolno osvetljenost motivov z uporabo do treh skupin brezžičnih bliskavic FL-50R ali FL-36R. Učinkovitost bliskavic lahko še dodatno izboljšamo, če jih namestimo na robusten bliskavični nosilec FL-BK04, ki omogoča večjo prilagoditev motivu in s tem optimalno osvetlitev. Če želimo na fotoaparat namestiti dve bliskavici ali dvojno makro bliskavico, nam na pomoč priskoči priročni nosilec dvojne bliskavice FL-BKM03.
Ustvarjalni začetniki bodo na E-450 našli vse, kar potrebujejo in pričakujejo od digitalnega SLR-fotoaparata. V enem paketu jih čakajo izjemne lastnosti E-systema, npr. ultrazvočni protiprašni filter, prikaz žive slike, umetniški filtri in številne druge ustvarjalne možnosti.

Poiščite novi E-450 pri Olympusovih pooblaščenih prodajalcih od konca maja 2009. 
Digitalni SLR Olympus E-450 – bistvene lastnosti in funkcije:

Uporabnost
• Izjemno preprosta uporaba – pripravljen na uporabo, takoj ko ga vzamete iz embalaže.

Funkcionalnost
• Trije umetniški filtri.
• Izboljšan prikaz žive slike s pasivnim samodejnim ostrenjem, zaznava obrazov, tehnologija za uravnavanje senc in aktivno samodejno ostrenje z zaznavanjem faznih razlik.
• Predogled za idealni posnetek omogoča primerjavo učinkov različnih nastavitev, preden dejansko napravimo posnetek.
• Slikovni procesor TruePic III+.

Mobilnost
• Eden najmanjših in najlažjih D-SLR-jev omogoča največjo mobilnost.

Druge lastnosti in funkcije E-450:
• 10-megapikselno svetlobno tipalo Live MOS.
• Visoko kontrastni 6,9-centimetrski hiperkristalni II LCD
z oglednim kotom 176°.
• Originalen ultrazvočni protiprašni filter
• 28 načinov fotografiranja (5 načinov osvetlitve, 5 načinov ustvarjalnega fotografiranja, 18 tematskih programov).
• Vgrajena bliskavica (vodilno število 12, ISO 100) s krmilnikom brezžičnih bliskavic.
• Brezžično upravljanje z do 3 skupinami bliskavic (za bliskavici Olympus FL-50R in FL-36R je na voljo posebna izjava za javnost).
• 3,5 posnetka na sekundo in predpomnilnik za 8 posnetkov .RAW.
• Uravnavanje temperature beline z enim pritiskom na tipko.
• Zaklep samodejne osvetlitve in ostrenja.
• Širok razpon občutljivosti od ISO 100 do 1.600.
• Predogled globinske ostrine.
• Digitalno ESP-merjenje na 49 točkah.
• Serijsko fotografiranje s stopnjevanjem osvetlitve.
• Podroben prikaz podatkov in histograma.
• Izdelan po standardu Štiri tretjine.
• Dvojna reža za pomnilniške kartice CompactFlash in xD-Picture.

Olympus E-450 je na voljo v naslednjih kompletih:

• Samo ohišje Olympusa E-450.
• Komplet Olympus E-450 z objektivom.
(Ohišje E-450 z objektivom ZUIKO DIGITAL ED 14–42 mm, 1 : 3,5–5,6)
• Olympus E-450 – dvojni zoom komplet.
(Ohišje E-450 z objektivoma ZUIKO DIGITAL ED 14–42 mm, 1 : 3,5–5,6, in ZUIKO DIGITAL ED 40–150 mm, 1 : 4,0–5,6).

*Podatek velja za februar 2009.
**Polno delujoče pasivno samodejno ostrenje (s pomočjo zaznavanja kontrasta) je na voljo pri novejših Olympusovih objektivih, med drugim pri ZUIKO DIGITAL 14–42 mm, 1 : 3,5–5,6, ZUIKO DIGITAL 40–150 mm, 1 : 4,0–5,6, in pri ploskem objektivu ZUIKO DIGITAL 25 mm, 1 : 2,8. Pri naštetih objektivih, ki so bili kupljeni do zdaj, je za uporabo pasivnega samodejnega ostrenja treba posodobiti strojno programsko opremo, kar lahko brezplačno storite s pomočjo programske opreme Olympus Master ali Studio.

 

Komentarji
Peter Atanackov (@Geo) 31. marec 2009 20:32
Lepo... V čem se loči od 420, 410 in 400? .
Matej (@Ranko) 1. april 2009 18:05
400 mam ostaih pa ne:)
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.