Pregled novosti na portalu Slo-Foto.net

Pregled novosti na portalu Slo-Foto.net

Na portalu Slo-Foto.net smo pred časom uvedli kar nekaj novosti. Nekatere smo predstavili že preko novic, nekatere pa tudi ne. V nadaljevanju  smo vam pripravili kratek pregled novosti, ki  smo jih objavili na portalu v  preteklem obdobju.

1. Pogovor med uporabniki v živo

Čisto sveža novost, ki omogoča prijavljenim uporabnikom pogovor v živo. Po prijavi na strani boste v spodnjem delu vašega brskalnika zasledili novo vrstico, kjer lahko povabite željeno osebo na zasebni pogovor. Na željo uporabnika pa lahko tudi funkcijo izključite, ter tako onemogočite ostalim članov, da stopijo z vami v kontakt preko te storitve.

2. Dodajanje fotografij ni več omejeno na 24 ur

Nič več čakanja 24 ur za dodajanje nove fotografije! Te lahko sedaj naložite tudi v enem dnevu. Pri tem pa je le potrebno vedeti, da lahko tedensko dodate do 7 fotografij. Ta limit pa bomo v prihodnje tudi povečali, saj nam ponudnik gostovanja Domenca nudi dovolj prostora za vaše fotografije. Več o novosti si lahko prebereti tukaj: https://www.slo-foto.net/article2001.html

3. Objavite fotografijo le v svojem profilu

Galerijo pa lahko uporabljate tudi samo za predstavitev vaših fotografij. Le te lahko objavite le v vašem profilu in ne v Čakalnici oziroma v Galeriji, kot je bilo to mogoče nekoč. Če si boste premislili in želeli že objavljeno fotografijo objaviti v Čakalnici, lahko to storite v Urejevalniku fotografij.

4. Projekcija fotografij

V profilu člana, ki je že objavil kakšno fotografijo, se nahaja gumb . S klikom nanj si boste lahko celozaslonsko pregledovali njegove prispevke.

5. Albumi

Za lažjo preglednost profila si lahko svoje fotografije razstvrstite po albumih. Te se bodo prikazali v vašem profilu oziroma pod fotografijo.

6. Pokažite vaše fotografije na svojem blogu

Vaše zadnje objavljene fotografije pa lahko tudi prikažete v vašem spletnem dnevniku. Če ste uporabnik ponudnika Blogger ali Wordpress platforme si preberite naslednji članek: Pokažite vaše fotografije na svojem blogu

7. Spremljal aktivnosti prijateljev / Novičnik

Zaradi vse večje popularnosti galerije lahko hitro spregledate objavljena dela vaših prijateljev. Da se to ne bi zgodilo vam je na voljo Novičnik, ki poleg zadnjih objavljenih fotografij vaših prijateljev lahko poleg spremljate tudi ostale aktivnosti, kot so objavljene komentarje, vpise v knjigo gostov, status uporabnikov in nova prijateljstva. Registrirani člani v Galeriji lahko Novičnik spremljate tukaj: https://www.slo-foto.net/galerija/novicnik

8. Stanje uporabnika

Storitev omogoča sporočanje vašega stanja ostalim članov. Sporočite ostalim, da ste jezni na svojega šefa ali da ste se (zaradi tega) odpravili na počitnice.Status je mogoče spreminjati v prijavnem oknu, ki se nahaja na desni strani v galeriji.

9. Pohitrili smo Slo-Foto.net

Predobro smo se zavedali te problematike z občasnimi izpadi in počasnim nalaganjem. Vendar nam je v zadnjih mesecih uspelo optimizirati kodo, tako da ne prihaja več do teh težav. In prav zaradi tegaa bomo lahko v prihodnje še dodatno razširili ponudbo portala Slo-Foto.net

10.Glasovanje fotografij

Vsak član, ki je dosegel zadostno število objavljenih fotografij in komentarjev lahko s klikom na gumb glasuje za fotografijo. Ko fotografij zbere zadostno število glasov se iz Čakalnice uvrsti v Galerijo.

11. Prevajanje komentarjev

V kolikor je komentar napisan v tujem jeziku ga lahko preprosto prevedete tako, da kliknete na eno izmed treh zastavic ( ), ki se nahajajo v desnem spodnjem kotu komentarja.

12. Zasebnost uporabnikov

Zavedamo se, da je za nekatere uporabnike pomembna zasebnost. Zato si je v nastavitvah v galeriji mogoče nastaviti kdo lahko pogleda vaš profil, ali želite skriti vašo prisotnost in ali želite, da vaši prijatelji spremljajo vaše aktivnosti preko storitve Novičnik.

13. Priljubljene fotografije

Preprosto s klikom na ikono boste dodali fotografijo drugega avtorja med svoje priljubljene fotografije. Te se bodo nato naključno prikazovale v vašem profilu.

14. Pogosto postavljena vprašanja / FAQ

Mnogokrat dobimo vprašanje naših članov ali obiskovalcev na katerega smo že odgovorili v sekciji Vprašanja / FAQ. Seveda jim ne gre zameriti, toda vedno priporočljivo pogledati ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja.

15. Ocenjevanje komentarjev

S klikom na (dober komentar) ali (slab komentar) lahko pohvalite ali grajate komentatorja. Pri tem bodite karseda pošteni, saj na želimo, da naprimer zaradi osebnih zamer kritizirate ostale člane. V prihodnje bo statistika komentatorja tudi vidna pod uporabnikovimi informacijami. Kot dober komentar se smatra komentar, ki je avtorju fotografij v pomoč kako izboljšati fotografijo.

16. Iskanje prijatelji / Članov

V iskalniku lahko hitro poiščete ali je na portal včlanjena tudi oseba, ki jo poznate. Iščete lahko po uporabniškem imenu, imenom ali priimku. Dodatno lahko iščete tudi po vašem domačem kraju ali osebe, ki uporabljajo isti fotoaparato kot vi.

17. Urejanje fotografij

Določite katero fotografijo želite objaviti v Čakalnici in katero želite, da je prikazana le v vašem profilu. Ko se fotografija enkrat prikaže v Čakalnici jo ni mogoče več odstraniti iz čakanja.

18. Slo-Foto.net majice in piknik

V kratkem...

19. Vaše mnenje?

Ekipa portala Slo-Foto.net je vedno pripravljena dobiti dobro ali slabo kritiko. Z vašim mnenjem bomo vedeli ali se Slo-Foto.net razvija v pravo smer ali ne. Sporočite nam vaše mnenje s komentarjem na v tej novici ali nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca.

Če še vedno niste član našega portala Slo-Foto.net se lahko včlanite brezplačno!

Komentarji
Marko (@Prelc) 2. april 2009 02:06
Vse pohvale!
Vid (@Vintagefan) 2. april 2009 14:52
supr
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.