Samsung WB1000

Samsung WB1000

Podjetje Samsung Digital Imaging je predstavilo nov, inovativen kompakten digitalni aparat. Samsung WB1000, kot se stilski žepni mojster imenuje, se ponaša z zmogljivo tehnologijo in napredno elektroniko. V aparat je vgrajen 3-palčni zaslon AMOLED visoke ločljivosti, kar je svojevrsten dosežek na področju digitalne fotografije. (Sporočilo za javnost)

Samsung WB1000 v razred kompaktnih digitalnih fotoaparatov prinaša svež veter. Zmogljiva elektronika skrbi za zajem slik s tipala ločljivosti 12 milijonov točk in se odlično dopolnjuje s širokokotnimi (24 mm) lečami Schneider Kreuznach, ki nudijo do 5-kratno optično povečavo. Seznam tehnoloških inovacij je bogatejši tudi za možnost snemanja visokoločljivih video posnetkov (HD, 720p) in živobarven, jasen zaslon AMOLED s premerom 7,6 centimetra.

Zaslon AMOLED ima pred klasičnimi TFT-LCD zasloni številne prednosti. Poleg občutno nižje rabe energije se lahko pohvali z izjemnim kontrastnim razmerjem (10.000 : 1), ki omogoča bolj globoke barve, predvsem črno, hkrati pa je zaslon AMOLED precej bolje viden ob neposredni sončni svetlobi, ne glede na zorni kot gledanja (brez odstopanja barv).

Multimedijsko naravnani uporabniki bodo znali ceniti možnost zajema video posnetkov v HD-ločljivosti, Samsung WB1000 pa filmčke kodira s kodekom H.264, ki na pomnilniški kartici zasede 3- do 5-krat manj prostora kot zapis MJPEG in tako uporabniku omogoči daljše posnetke. Prek vmesnika HDMI (na voljo s posebnim podstavkom) je moč fotografije in video posnetke pregledovati tudi na sodobnih televizorjih ali predvajalnikih. Med zajemom videa deluje tudi optična povečava in tako uporabniku omogoča veliko kreativne svobode.

Za odlične fotografije skrbita še optični in digitalni stabilizator slike, ki odpravljata posledice tresočih se rok. Naprednejši uporabniki bodo veseli številnih ročnih nastavitev, s katerimi lahko svojim željam prilagodijo odprtost zaslonke, hitrost zaklopa, toplino barv in druge nastavitve. Tisti, ki cenijo predvsem enostavnost upravljanja, pa bodo v pametnem samodejnem načinu delovanja prepoznali vse zmožnosti digitalnih pomočnikov, ki bodo namesto njih izbrali ustrezne scenske načine zajema fotografije. Pametno upravljanje se nadaljuje tudi v albumu fotografij, video posnetkov ter zvočnih zapisov, saj jih aparat logično ureja in omogoča hitro iskanje po vsebini. Aparat po vzoru računalnikov premore tudi poseben »koš«, iz katerega je moč obnoviti po pomoti izbrisane posnetke.

Samsung WB1000 je opremljen tudi s tehnologijami za prepoznavanje obrazov, mežikanja in nasmehov, odpravo rdečih oči ter funkcijo lepotnih posnetkov. Kompaktnež z merami 97 x 62 x 22 mm bo v Sloveniji naprodaj maja.


 

Komentarji
boris kozjan (@borisk) 8. april 2009 16:24
hehe, cangri za baterijo in kartico so kul, tk retro
Peter Atanackov (@Geo) 8. april 2009 20:27
konkurenca lx 3? Ta ima tudi 24mm, kar zanimivo. Pa cajgerji so hudi
iztok (@izo) 8. april 2009 20:47
te cagrčke je imel nikonov rangefinder včasih, pa verjetno še kakšen. so najbrž od njih dobili idejo..

http://static.photo.net/attachments/bboard/00Q/00Quwh-72325784.jpg
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.