Sporočite najditelju vašega USB medija vaše kontaktne podatke

Sporočite najditelju vašega USB medija vaše kontaktne podatke

Se bojite, da vas najditelj vašega USB ključa, fotoaparata, mobilnega telefona ali kakšne druge elektronske naprave na kateri hranite pomembne podatke ne bo uspel kontaktirati, ker ne bo vedel komu ali na kateri naslov naj vrne medij? Brezplačen program Have Your Lost USB Drive Ask For Help bo sporočil najditelju prav to.

Preprost program Have Your Lost USB Drive Ask For Help, ki ga shranite na prenosni medij, se bo zagnal avtomatsko, ko ga najditelj priklopi na računalnik. Pojavilo se bo vaše obvestilo z besedilom kdo je lastnik te naprave in na kateri naslov vas lahko kontaktira.

Program shranite na računalnik in od arhivirajte vsebino na vaš USB medij (root). Spremenite vsebino datoteko readme.txt z vsebino, ki jo želite, da se prikaže najditelju.


Program si lahko shranite na tej povezavi: http://www.dailycupoftech.com/have-your-lost-usb-drive-ask-for-help/

Avtor pa je predstavil tudi možnost, da se namesto teksta prikaže željena fotografija oziroma slika. Več informacij dobite na naslovu: http://www.dailycupoftech.com/usb-drive-splash-screen/

Komentarji
Erik (@vatts) 4. maj 2009 20:02
Super, sam imam drugace nalepko na mojmu ključku, saj veste, "ak slučaj rat-a!"
Miha (@Fantocci) 25. maj 2009 09:30
Zakaj pa ne bi na rootu imel kar en read-only file "Berime.txt" s svojim naslovom? Čemu komplicirati...
Zelod (@flambirana_oFca) 3. september 2009 22:45
To je dvorezen meč. Dvomim, da bi kdorkoli šel vračati najden USB ključ. Bolj pričakovano je, da bo najditelj čez in čez prečesal podatke na njem in oprezal, če najde kakšne preveč zaupne, osebne zadeve.

In sedaj si predstavljajmo scenarij, da najde na USB ključu kakšne pikantne slike, video posnetke, dokumente... In sprva dokler ne ve komu pripadajo, mu je vseeno.

Ko bo pa dobil servirane vse podatke lastnika - kdo je, kaj je, kje živi, s čim se ukvarja... ima pa v rokah idealno orožje za uničenje "nasprotnika".

Jaz bi dal na USB ključ rajši program strogo_privat_slike.exe in, ko se ga zažene, se prekopira na trdi disk in od tam pobriše ter formatira USB ključ.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.