Samsung predstavil svoje adute v letu 2009

Samsung predstavil svoje adute v letu 2009

Korporacija Samsung je včeraj skupaj s svojim slovenskim uvoznikom, podjetjem Euro foto, na Dvoru Jezeršek svojim partnerjem in novinarjem predstavila letošnje novosti na področju zabavne elektronike in digitalne fotografije. Skupni imenovalec vseh novosti korejskega proizvajalca je inoviranje s stilom. (Sporočilo za javnost)

Samsung ima na področju zabavne elektronike bogate izkušnje, njegovim inženirjem pa nikoli ni manjkalo žilice za inovacije. Tudi izdelki modelnega leta 2009 pričajo o tehnološki naprednosti korejskega proizvajalca, dodatna skrb pa je bila namenjena dizajnu posameznih proizvodov, zato so le-ti ne le očem prijetni, temveč tudi nadvse ergonomski.

Največ pozornosti so poželi novi kompaktni digitalni fotoaparati, saj je Samsung temeljito prenovil svojo ponudbo, zato je že v začetku pomladi na voljo osem novih modelov iz različnih razredov, v naslednjih mesecih pa se jim bo pridružilo še več aparatov iz razreda hibridnih fotoaparatov, razreda, ki se šele dobro oblikuje, a bo v prihodnosti predstavljal enega pomembnejših tržnih segmentov v svetu digitalne fotografije.

Precej novosti je tudi na področju kamer in kamkorderjev, kjer se predvsem slednji močno uveljavljajo, saj si uporabniki vse bolj želijo zajeti svoje spomine tudi v obliki video posnetkov. Pri Samsungu so tako še razširili svojo bogato ponudbo kamkorderjev standardne in visoke ločljivosti, pravo ofenzivo pa napovedujejo na področju polne visoke ločljivosti (Full HD), kjer z najnovejšimi modeli stavijo predvsem na kombinacijo zmogljive elektronike ter optike. Podatki se bodo shranjevali na izjemno hitre in zanesljive SSD-diske, v katerih vidijo prihodnost tega segmenta. Ena izmed večjih inovacij na področju kamer in kamkorderjev je Samsungova implementacija programske opreme v same naprave, ki odpravlja prilaganje gonilnikov in programske opreme izdelkom ter povečuje praktičnost uporabe izdelka v navezi z različnimi osebnimi ali prenosnimi računalniki.

Prenovi niso ušli niti sistemi domačega kina. Lični obliki predvajalnikov se pridružuje še kopica inovativnih rešitev pri upravljanju s porabo energije, naprave, ki so vse pogosteje opremljene z žičnimi in brezžičnimi vmesniki pa se znajo tudi samodejno posodobiti (nadgraditi strojno in/ali programsko opremo) z interneta ter tako uporabniku omogočajo brezskrbno združljivost z najnovejšimi avdio in video formati zapisa.

Nekatere predstavljene novosti so po besedah uvoznika, podjetja Euro foto iz šenčurja, v Sloveniji že na voljo, druge pa lahko pričakujemo v naslednjih mesecih.

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.