Canon predstavil črno-belo serijo imagePRESS in delovni sistem Helix

Canon predstavil črno-belo serijo imagePRESS in delovni sistem Helix

Canon Europe, vodilni svetovni proizvajalec strojne in programske opreme, je predstavil podrobnosti produkcijskega delovnega sistema Helix Production Workflow in serijo črno-belih tiskalnikov imagePRESS. Trije novi črno-beli tiskalniki so namenjeni reprografskim oddelkom podjetij, trgu tiska po naročilu in komercialnemu tisku, odvisno od potreb. (Sporočil za javnost)

Canonova raziskava je razkrila, da je trenutno tretjina produkcijskega tiska črno-bela, od tega je 42 odstotkov izpisov digitalnih, kar nakazuje potrebo po črno-belih produkcijskih tiskalnikih.

Canon imagePRESS 1110 natisne do 6600 izpisov na uro, imagePRESS 1125 ima hitrost 7500 izpisov na uro, imagePRESS 1135 pa 8100 izpisov na uro. Vsi trije modeli zmorejo tiskati na nepremazan material gramature od 52 do 300 g/m2 (do 240 g/m2 pri premazanih materialih) z ločljivostjo 1200 točk na palec, pri tem pa naredijo enega najbolj kakovostnih črno-belih izpisov na trgu. Skupaj predstavljajo modularno družino digitalnih tiskalnikov, ki ponuja storilnost, vsestranskost in kakovost za skoraj vse potrebe.

Cenovno sodijo v razred produkcijskih tiskalnikov za manjše naklade, odlikuje jih vzdržljivost produkcijskih tiskalnikov srednjega razreda ter zmogljivost tri milijone izpisov na mesec. Uporabljajo se za tiskanje katalogov, brošur, direktne pošte, predstavitev, internih časopisov, finančnih poročil, formularjev in za pripravo kampanj z  uporabo različnih marketinških orodij.

Za čim večji izkoristek funkcionalnosti tiskalnikov imagePRESS je mogoče naročilo skupaj z delovnim sistemom Helix Production Workflow, proizvajalca programske opreme NT-Ware. Na voljo je kot samostojen sistem ali kot integrirana programska oprema z novim tiskalnikom. Namenjen je upravljanju produkcijskih procesov tiskanja na zahtevo, dodajanju vrednosti s personaliziranjem izpisov manjših naklad, integraciji naročanja tiskovin in produkcije ter učinkovitemu upravljanju tiskarn.

Helix Production Workflow bo še posebej uporaben kot povezovalni člen za storitve naročanja tiskovin prek spleta in tiskarne. Po podatkih InfoTrendsa se bodo naročila prek spleta med leti 2006 in 2010 podvojila na več kot 8 milijard izpisov na leto, več kot polovica ponudnikov tiskarskih storitev v Evropi pa namerava to storitev ponujati že prihodnje leto.
Sistem Helix je ena najbolj intuitivnih in storilnih rešitev upravljanja delovnih tokov na trgu, ki povezuje vse elemente produkcijskega tiska s Canonovo družino imagePRESS. Poleg tega lahko dopolnjuje ali se integrira z obstoječo Canonovo rešitvijo uniFLOW Output Manager ter tako poskrbi za povezovanje uporabnikov pisarniških izpisnih rešitev.
Antony White, vodja trženja za skupine izdelkov v Canonu Europe, je ob tem dejal: »V veliko veselje nam je, da lahko predstavimo skupaj črno-bele tiskalnike Canon imagePRESS in sistem Helix. Od njihove prve predstavitve na lanski Drupi smo trdo delali na izboljšavah, tako da so sedaj na trgu najsodobnejše in funkcionalne naprave ter delovni sistemi.«

»Novi Canonovi črno-beli imagePRESSI so prilagodljiva družina tiskalnikov za potrebe reprografskih oddelkov, tiska po naročilu in komercialnega tiska. V povezavi s sistemom Helix našim strankam nudijo zelo zanesljivo in stroškovno učinkovito rešitev. To je odličen primer Canonove predanosti razvoju na področju grafične industrije.«
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.