Nova generacija serije imagePROGRAF za trge CAD in GIS

Nova generacija serije imagePROGRAF za trge CAD in GIS

Canon ima v svoji ponudbi tiskalnikov velikega formata štiri nove modele, namenjene posebej računalniško podprtemu načrtovanju (CAD) in geografskim informacijskim sistemom (GIS). To sta 24-palčna Canon imagePROGRAF iPF650 in iPF655 ter 36-palčna Canon imagePROGRAF iPF750 in iPF755. (Sporočilo za javnost)

Canon imagePROGRAF iPF650 in iPF655 sta ena najhitrejših tiskalnikov v svojem razredu z izpisom formata A1 v samo 30 sekundah. Večja, imagePROGRAFA iPF750 in iPF755, izpišeta format A0 v 48 sekundah. Dosežen je bil občuten napredek v storilnosti, kakovosti in uporabnosti, ob tem pa so se znižali celotni stroški lastništva in povečala donosnost naložbe.

Nove naprave predstavljajo velik korak naprej za Canon, ki je v zadnjih nekaj letih povečal svoj tržni delež v Evropi na področju formatov A1 in A0 s 16,1 % leta 2007 na 18,6 % leta 2008 . Canonova družina modelov za CAD in GIS obsega sedem naprav velikosti 24 palcev (imagePROGRAF iPF605, iPF650 in iPF655), 36 palcev (imagePROGRAF iPF750 in iPF755) ter 44 palcev (imagePROGRAF iPF810 in iPF820).

Canonove edinstvene lastnosti so na voljo pri vseh modelih – zamenjava črnilnih kartuš med delovanjem operaterjem omogoča hitro posredovanje, brezrobo tiskanje pa skrajša čas končne dodelave – s tem se prihranijo čas in stroški. Te lastnosti je mogoče dopolniti z natančnim in hitrim rezalnikom ter gigabitno ethernetno povezljivostjo.

Novi modeli ohranjajo natančnost in kakovost, saj zmorejo vse naprave izpisati črte debeline 0,02 mm z natančnostjo +/- 0,1% , Canonovih pet reaktivnih črnil in nova magenta pa zagotavljajo širši obseg barv. Canon je za potrebe nadziranja stroškov razvil programsko opremo za sledenje izpisom, orodje eMaintenance (uporablja se pri Canonovih pisarniških in profesionalnih napravah) pa strankam pomaga nadzirati delovanje naprav, ocenjevati življenjsko dobo komponent in naročati potrošni material.

Nadzorna plošča tiskalnikov je poenostavljena z uporabnikom prijaznimi funkcijami, dodali pa so tudi funkcionalnost shranjevanja nastavitev za posamezne medije, zaznavanje neprimernih medijev (na iPF655 in iPF755) in merilnik trajanja izpisovanja. Nov sistem podajanja in prevzemanja papirja od spredaj lahko sprejme 20 listov A1 ali A0.

Vgrajeni 80 GB trdi disk (iPF655 in iPF755) in ekonomični način delovanja za zmanjšanje stroškov tiskanja dopolnjujeta združljivost z datotečnim formatom HP-GL/2 za enostavno integracijo v obstoječa okolja CAD in GIS. Poleg tega so naprave združljive z vodilno programsko opremo za CAD, zato zamenjava starejših naprav ni težavna.

Yuichi Miyano, vodja programa tiskalnikov velikega formata pri Canonu Europe, je ob tem dejal: »Canon nameni več kot 9 % letnih prihodkov za raziskave in razvoj. Obstoječi tiskalniki imagePROGRAF so bili dolgo časa najboljši v svojem razredu, zato smo veseli, da lahko predstavimo naslednjo generacijo naših izdelkov. Preverili smo, kaj je pomembno za naše stranke, in na podlagi tega občutno izboljšali področja storilnosti, uporabnosti in kakovosti. S tem želimo Canonu zagotoviti nadaljnje vodstvo na trgu CAD in GIS.«

Canon imagePROGRAF iPF750 in iPF755 sta v Evropi na voljo od maja 2009, Canon imagePROGRAF iPF650 in iPF655 pa bosta na trgu od junija 2009.

2. Minimalna natančnost 0,02 mm je teoretična vrednost, ki temelji na ločljivosti slike. Doseči jo je mogoče z uporabo CAD medijev – papir brez premazov, brezsijajni papir, CAD risalni papir in CAD prozorne brezsijajne folije.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.