Apple posodobil družino MacBook Pro računalnikov

Apple posodobil družino MacBook Pro računalnikov

Apple je posodobil linijo prenosnikov MacBook Pro, z ohišjem iz enega kosa aluminija, ki sedaj vključuje 13-, 15-, in 17-palčno različico. Nove MacBook Pro prenosnike odlikuje Applova inovativna, vgrajena baterija, ki omogoča do 40 odstotkov daljšo zmogljivost. Vsak MacBook Pro ima LED osvetljen zaslon z izboljšano barvno intenziteto, inovativno stekleno Multi-Touch sledilno ploščico, osvetljeno tipkovnico, režo za SD ali ExpressCard pomnilniške kartice, vhod FireWire 800 in zmogljivo NVIDIA grafiko. (Sporočilo za javnost)

Okolju najbolj prijazna linija prenosnih računalnikov dosega EPEAT Gold raven in izpolnjuje vse zahteve standarda energetske varčnosti Energy Star 5.0. S tem postavlja nova merila na področju okolju prijaznega oblikovanja prenosnikov.

»Vsi novi MacBook Pro prenosniki uporabljajo Applovo inovativno, vgrajeno baterijo, ki omogoča do 7 ur uporabe z enim polnjenjem, ob tem pa ostaja neverjetno tanka in lahka,« je povedal višji podpredsednik Applovega Svetovnega produktnega marketinga Philip Schiller. "Prenovljeno ohišje iz enega kosa aluminija postavlja nove standarde na področju oblikovanja okolju prijaznih prenosnikov," je še dodal.

Novi 13- in 15-palčni MacBook Pro odlikuje Applova inovativna baterija, ki je izredno tanka in lahka. Z enim polnjenjem omogoča do sedem ur brezžičnega ustvarjanja. S sistemom Adaptive Charging in napredno kemično sestavo, ki je bila na začetku leta prvič predstavljena s 17-palčnim prenosnikom, baterija pri največ 1.000 ponovnih polnjenjih doseže stopnjo 80-odstotne izrabljenosti. To predstavlja skoraj trikrat daljšo življenjsko dobo, kot jo imajo običajne baterije. Daljša življenjska doba pomeni manjše število odsluženih baterij in s tem manjše količine odpadkov.

Novi 13-palčni MacBook Pro predstavlja pomembno nadgradnjo in zamenjavo aluminijastega MacBooka. Odlikuje ga tanek in vzdržljiv dizajn, ki je že priljubljen pri študentih, profesorjih in drugih uporabnikih. Poleg nove napredne baterije ima tudi režo za SD kartice, priklop FireWire 800, osvetljeno tipkovnico in naprednejši LED osvetljen zaslon z 60 odstotkov večjo barvno lestvico. Poganja ga zmogljiva NVIDIA GeForce 9400M integrirana grafika, pri tem modelu pa lahko izbiramo med dvema izvedbama: z 2,26 oz. 2,53 GHz Intel Core 2 Duo procesorjem z 2GB oz. 4GB RAM in 160GB oz. 250GB trdim diskom.

Idealno ravnotežje zmogljivosti in prenosljivosti prestavlja linija 15-palčnih MacBook Pro prenosnikov. Ima novo baterijo z do 7-urno zmogljivostjo, režo za SD kartice, naprednejši LED osvetljen zaslon z 60 odstotkov večjo barvno lestvico in 4G RAM pri vseh modelih v liniji. Na voljo je v treh izvedbah: z 2,53 oz. 2,66 oz. 2,8 GHz Intel Core 2 Duo procesorjem, 250GB oz. 320GB oz. 500GB trdim diskom ter grafično kartico GeForce 9400M oz. NVIDIA GeForce 9400M in 9600M GT pri 2. in 3. izvedbi.

17-palčni MacBook Pro ima vgrajeno baterijo z do 8-urno zmogljivostjo, režo za ExpressCard kartice, nadpovprečno zmogljiv LED osvetljen zaslon, 4GB RAM ter grafični kartici NVIDIA GeForce 9400M in 9600M GT. Nadgradnja vsebuje 2,8 GHz Intel Core 2 Duo procesor in večji trdi disk s 500GB prostora za shranjevanje podatkov.

Vsi računalniki iz linije prenosnikov MacBook Pro imajo revolucionarno ohišje iz enega kosa aluminija, prvič pa jih lahko nadgradimo z do 8GB RAM, do 500 GB velikim trdim diskom oz. 256GB SSD trdim diskom. 15- in 17-palčne modele prenosnikov MacBook Pro lahko nadgradimo tudi z 3,06 GHz Intel Core 2 Duo procesorjem. Vsi MacBook Pro sistemi vključujejo naslednjo generacijo Mini DisplayPort vhodov, ki omogočajo priklop 24-palčnega zaslona Apple LED Cinema Display.

Apple je prav tako nadgradil neverjetno tanek in lahek prenosnik MacBook Air, ki ga odlikuje še večja zmogljivost. Prenosnik z najmanj 0,4 in največ 1,94 centimetri debeline in težo 1,36 kilograma je na voljo v dveh izvedbah: z 1,86 oz. 2,3 GHz Intel Core 2 Duo procesorjem, 120GB trdim diskom oz. 128GB SSD diskom ter grafiko NVIDIA GeForce 9400M (pri obeh modelih).

Vsak Mac prenosnik dosega Gold raven in izpolnjuje vse zahteve standarda energetske varčnosti Energy Star 5.0. S tem postavlja nova merila na področju okolju prijaznega oblikovanja prenosnikov. Vsa ohišja so narejena iz enega kosa aluminija, ki ga je mogoče reciklirati. Zasloni vsebujejo LED osvetlitveno tehnologijo brez živega srebra, stekleni deli pa ne vsebujejo arzena. Kabli in komponente v vseh MacBook Pro in MacBook Air prenosnikih ne vsebujejo plastike in bromovih zaviralcev gorenja. Oblika nove vgrajene baterije pa prispeva k manjši količini odpadkov.

Vsak MacBook Pro vsebuje novo različico Applovega inovativnega programskega paketa iLife '09 za urejanje fotografij, oblikovanje videov, ustvarjanje glasbe in učenje glasbenih inštrumentov. Vsak Mac računalnik ima prednaložen najnaprednejši operacijski sistemi na svetu Leopard OS X. Leopard vključuje funkcijo Time Machine za enostavno arhiviranje vseh podatkov na računalniku ter intuitivno funkcijo Spaces, ki zagotavlja enostavno ustvarjanje skupin aplikacij in hitro preklapljanje med njimi. S funkcijo Mail so nam na voljo elegantne in personalizirane predloge dokumentov, iChat pa omogoča najnaprednejše video klepetanje.

Cene in dostopnost na trgu bomo sporočili kmalu.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.