Samsungova kompaktna novinca PL70 in PL55

Samsungova kompaktna novinca PL70 in PL55

Podjetje Samsung Digital Imaging je okrepilo ponudbo cenovno dostopnih kompaktnih digitalnih fotoaparatov. Novinca, namenjena predvsem začetnikom, se že spogledujeta z visokimi ločljivostmi 12 milijonov točk ter premoreta 5-kratno optično povečavo, pri Samsungu pa z modeloma PL70 in PL55 stavijo predvsem na enostavnost uporabe. (Sporočilo za javnost)

Samsung je predstavil dva nova kompaktna aparata z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih točk, ki ju odlikuje prijaznost do uporabnika, saj sta nadvse enostavna za uporabo in zato primerna za uporabnike, ki se s svetom digitalne fotografije srečujejo prvič. Oba aparata premoreta 5-kratno optično povečavo, digitalni stabilizator slike ter večje število funkcij za enostavno upravljanje aparata, s katerimi so uporabniki takoj pripravljeni na zajem fotografij.

Model PL70 je opremljen s širokokotnim 28-mm objektivom, medtem ko PL55 premore standardne 35-mm leče. Zmogljivejši model je opremljen z dvojnim, torej digitalnim in optičnim stabilizatorjem slike, razlikujeta pa se tudi v velikosti vgrajenega LCD-zaslona. Ta je pri modelu PL70 3-palčni, pri PL55 pa 2,7-palčni. Razlike so tudi pri zajemu videoposnetkov, dražji PL70 zna dogajanje ujeti v visoki ločljivosti (HD, 720p), medtem ko PL55 zajema video v ločljivosti 640 x 480 točk.

Samsung PL-55


Samsung PL70

Možnosti fotografiranja so pri novincih podrejene enostavnosti uporabe, uporabnik ima namreč na voljo 11 prednastavljenih scenskih načinov, s katerimi je fotografiranje izredno enostavno. Aparata sta opremljena tudi s funkcijo Smart Album, ki omogoča hitrejše ter preglednejše delo s posnetimi fotografijami ter video posnetki. Uporabniku so v pomoč tudi naslednje Samsungove tehnologije – Face Detection (prepoznavanje obrazov),  Perfect Portrait System (samodejna izdelava odličnih portretov), Smile Shot (prepoznavanje nasmehov), Blink Detection (prepoznavanje mežikanja) ter Beauty Shot (najlepši posnetek).

Samsungova novinca bosta v Sloveniji naprodaj septembra, njuni priporočeni prodajni ceni pa bosta znašali 229 (PL70) oziroma 149 evrov (PL55).

www.samsungcamera.com

 


 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.