Izpopolnjeni teleobjektiv Nikkor 70-200mm za poklicne fotografe

Izpopolnjeni teleobjektiv Nikkor 70-200mm za poklicne fotografe

Družba Nikon Europe je danes predstavila objektiv AF-S NIKKOR 70-200mm F/2.8G ED VR II s povsem novo optično obliko za najkakovostnejšo sliko v svojem razredu in z izboljšano funkcijo za zmanjšanje tresenja (VR). Izpopolnjeni teleobjektiv za poklicne fotografe zagotavlja najkakovostnejše delovanje v svojem razredu v kakršnih koli svetlobnih razmerah.

Sporočilo za javnost

»Optično obliko smo temeljito izpopolnili, da ustreza zahtevam sodobnih slikovnih senzorjev. Bolje deluje tudi pri daljšem času osvetlitve in je prilagojena najsodobnejšim tehnologijam samodejnega ostrenja,« je novosti povzel direktor oddelka za profesionalne izdelke v družbi Nikon Europe Robert Cristina.

Izpopolnjeno fotografiranje pri šibki svetlobi
Objektiv AF-S NIKKOR 70-200mm F/2.8G ED VR II se lahko pohvali z najsodobnejšo tehnologijo za zmanjšanje tresenja (VR II), ki uporabnikom omogoča fotografiranje tudi pri štirikrat daljšem času osvetlitve kot običajno. Na voljo sta dva načina, in sicer način "običajno" za vsakodnevno fotografiranje in način "aktivno", ki zmanjša tresenje pri fotografiranju z motornega kolesa ali letala. Oba načina zagotavljata stabilno sliko v iskalu, to pa omogoča udobnejše in natančnejše delovanje točke ostrenja in uokvirjanja.

Izjemno kakovostna slika
Novi objektiv zagotavlja najkakovostnejšo sliko v svojem razredu z izjemno ostrino po celotni sliki na sodobnih fotoaparatih formata FX. Nikonova edinstvena nanokristalna prevleka proti odsevu in kar sedem elementov iz ED-stekla zmanjšujejo notranji odsev in odstopanje ter zagotavljajo sijajne visokokontrastne slike tudi v najzahtevnejših svetlobnih razmerah.

Nov objektiv ima na voljo tri načine delovanja z izostritvijo: A/M, M/A in M. Novo stikalo za izbiro načina delovanja A/M omogoča prednostno nastavitev samodejnega ostrenja, tudi če med fotografiranjem uporabite obroček za izostritev.

Nova optična oblika omogoča, da je objektiv manjši od trenutne različice, vendar enako vzdržljiv, zato se lahko poklicni fotografi pri svojem delu nanj vedno zanesejo. Trdno ohišje iz magnezija je dobro zaščiteno pred prahom in vlago, zato lahko z njim fotografirate v kakršnih koli razmerah.

Objektiv AF-S NIKKOR 70-200mm F/2.8G ED VR II bo v prodaji predvidoma od novembra po priporočeni maloprodajni ceni 2.499 evrov.

www.nikon.si

Tehnične specifikacije

Goriščna razdalja          70–200 mm
Najv./najm. zaslonka     f/2,8 G
Sestava objektiva          7 elementov iz ED-stekla
Kot slike                       34°20’–12°20’ (22°50’–8° z Nikonovim formatom DX)

Najmanjša razdalja ostrenja      1,4 m (v celotnem območju povečave)
Št. ploščic diafragme      9 (okrogla odprtina)
Velikost filtra/priključka 77 mm
Premer x dolžina           približno 87 × 209 mm
Teža                             približno 1540 g

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.