Nikon D3000

Nikon D3000

Družba Nikon je napovedala prihod najpreprostejšega in najbolj dostopnega fotoaparata DSLR doslej – fotoaparata D3000. Novinec je namenjen vsem, ki bi radi preprosto fotografirali ter hkrati dosegali visoko kakovost svojih fotografij. Digitalni pomočnik predstavlja najpreprostejši način fotografiranja, pri katerem uporabniku ni treba prebrati uporabniškega priročnika, saj je upravljanje s fotoaparatom nadvse intuitivno.

Sporočilo za javnost

 »Fotoaparat D3000 dokazuje, da fotoaparati D-SLR niso zapleteni, saj je z njim snemanje čudovitih fotografij preprostejše kot kdaj prej. Sedaj se ob fotografiranju lahko resnično zabavate, način digitalnega pomočnika pa vam pomaga, da dosežete najboljše rezultate s čim manj težavami,« je dejal produktni vodja pri Nikon Europe Jordi Brinkman.

Pristni in preprosti fotoaparat DSLR
Fotoaparat D3000 je namenjen vsem, ki bi radi fotografirali, ne da bi jim bilo treba skrbeti za nastavitve. Uporabnik lahko izbira med več parametri motiva, fotoaparat pa bo naredil vse drugo. Hitri odzivni čas zagotavlja, da ne bo nikdar zamudil pravega trenutka. 11-točkovni sistem samodejnega ostrenja zagotavlja, da so vsi motivi ustrezno izostreni, svetlo iskalo pa omogoča, da vedno ujame prav to, kar želi.

Samodejno ustvarjanje čudovitih slik
Senzor z 10,2 milijona slikovnih točk, visoko zmogljivi sistem obdelave slik EXPEED in izjemni objektiv NIKKOR zagotavljajo, da uporabnik povsod ustvari čudovite posnetke, ne glede na to, kaj dela ali kako se premika njegov motiv. Natančni sistem merjenja osvetlitve, občutljivost ISO 1600 in vgrajena bliskavica osvetlijo temne prostore.

Ustvarjanje prihodnosti
Uporabniku, ki prvič uporablja fotoaparat D-SLR, lahko pametni način pomočnika pomaga čim bolje izkoristiti možnosti, ki jih nudi takšen fotoaparat,  saj mu le-ta poenostavi nastavitev in pokaže, kako lahko ustvari boljše slike. Če želi, lahko razširi svoje možnosti fotografiranja, prav tako pa se lahko po želji osredotoči na svoj motiv fotografiranja. Fotoaparat D3000 upošteva vašo izbiro ter jo brez napora in samodejno izpolni.

3-palčni zaslon LCD
Na vgrajenem 3-palčnem zaslonu LCD, ki je dobro viden v vseh vremenskih pogojih, je omogočeno tudi preprosto retuširanje fotografij. Fotoaparat poleg načina pomočnika ponuja tudi menije grafičnega uporabniškega vmesnika, ki so večji in jih je preprosteje uporabljati zaradi pogoste uporabe slikovnih oznak namesto besedila. Raznovrstni zanimivi učinki obdelave slik v fotoaparatu omogočajo napredno ustvarjalnost.

Vedno in povsod
Nikon D3000 je nujno potreben pripomoček med kakršnim koli družinskim dogodkom ali izletom, ne glede na to, kaj počnete in kam se odpravite. Vsestranske tehnologije in trdna zunanjost fotoaparata so pripravljeni na kakršne koli dejavnosti, s katerimi se ukvarjate v prostem času. Edinstveni sistem za odpravljanje prašnih delcev z nadzorom pretoka zraka zmanjša vpliv prašnih delcev na slikovni senzor, zaradi kompaktne velikosti in teže naprave ter objektiva, zaščitenih s trdnim ohišjem, pa ne boste niti pomislili, da bi fotoaparat D3000 pustili doma.

Nikon D3000 bo na voljo v začetku septembra, priporočena prodajna cena z osnovnim kit-objektivom (18-55 mm VR) bo znašala 549 evrov, komplet z objektivom 18-105 mm VR pa 649 evrov.

www.nikon.si

Najpomembnejše funkcije:

 • Senzor CCD z 10,2 milijona slikovnih točk. Tudi če fotografirate pri šibki svetlobi, lahko zaradi ločljivosti brez težav natisnete velike slike in izostrene povečane slike.
 • 11-točkovni sistem samodejnega ostrenja. Zagotavlja izostritev tudi pri hitro premikajočih se motivih. Ti so pogosto največji izziv za kompaktne fotoaparate.
 • Hiter odziv. Čas vklopa in kratka zakasnitev zaklopa zagotavljata, da lahko posnamete posnetek skoraj takoj brez zakasnelega odzivnega časa, značilnega za kompaktne fotoaparate.
 • Način pomočnika. Najpreprostejši način fotografiranja, pri katerem ni treba prebrati uporabniškega priročnika.
 • 3-palčni zaslon TFT. Za tako dobre slike potrebujete izjemen zaslon, na katerem si jih boste lahko ogledali s prijatelji in z družinskimi člani.
 • Sistem za obdelavo slik EXPEED. Edinstven sistem, ki zagotavlja barvite in svetle slike, podobne temu, kar ste videli z lastnimi očmi.
 • Možnosti nadzora slike. Omogočajo prilagajanje videza in razpoloženja fotografij pred fotografiranjem.
 • Neprekinjeno fotografiranje omogoča snemanje hitro premikajočih se dogodkov s hitrostjo treh slik na sekundo.
 • Intuitivna ergonomska oblika. Ko primete fotoaparat D3000, se lahko prepričate, da se popolnoma prilega vaši roki.
 • Eleganten in nevsiljiv videz. Fotoaparat D3000 ni prepreka med vami in vašim motivom, zato so slike vedno videti naravne.
 • Kompakten, lahek in vzdržljiv. Ne morete ga vstaviti v žep, vendar ga boste zaradi tako kakovostnih slik vedno pripravljeni nositi na ramenih.
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.