Nikon D300S

Nikon D300S

Družba Nikon je napovedala prihod fotoaparata D300S, ki nudi nove možnosti za sodobne ustvarjalne fotografe. D300S omogoča snemanje videoposnetkov HD, hitrejše fotografiranje s sedmimi slikami na sekundo in dvojne reže za pomnilniške kartice CF in SD. Novi aparat je namenjen generaciji sodobnih ustvarjalnih fotografov, ki bi radi združevali čudovite fotografske posnetke z ustvarjalnimi možnostmi, ki jih nudijo videoposnetki.

Nikon D300S temelji na priznanem fotoaparatu D300 in ima na voljo enak senzor CMOS formata DX z 12,3 milijona slikovnih pik, profesionalni 51-točkovni sistem samodejnega ostrenja in izjemni sistem za obdelavo fotografij EXPEED v kompaktnem ohišju primerne velikosti.

»Nikon D300S je namenjen generaciji sodobnih ustvarjalnih fotografov, ki bi radi združevali čudovite fotografske posnetke z ustvarjalnimi možnostmi, ki jih nudijo videoposnetki. Format DX se lahko pohvali s povečavo objektiva, kompaktno velikostjo in ugodno ceno, zato je fotoaparat D300S dobra izbira za vse, ki bi pri fotografiranju radi odkrivali nove razsežnosti,« je povedal direktor oddelka za profesionalne izdelke v družbi Nikon Europe Robert Cristina.

Snemanje in urejanje videoposnetkov HD
Fotoaparat D300S je temeljito izpopolnil snemanje videoposnetkov HD s fotoaparati D-SLR tako, da je dodatno ponudil zunanji vhod za stereo zvok in možnost samodejnega ostrenja ter prvič uvedel možnost urejanja videoposnetkov v fotoaparatu. Zunanja podpora za stereo mikrofon zagotavlja bolj naraven zvok pri snemanju videoposnetkov, novi posebni gumb LiveView pa najbolje doslej poenostavlja preklapljanje med fotografijami in videoposnetki. Videoposnetke v fotoaparatu je mogoče urejati tako, da uporabnik med predvajanjem izbere le začetno in končno točko.

Dvojna reža za pomnilniške kartice
Fotoaparat D300S prvič v svojem razredu ponuja možnost izbire standardov z dvojno režo za nosilce za shranjevanje: CF (Compact Flash™) in SD (Secure Digital™) z možnostjo urejanja, kako naj fotoaparat snema podatke na pomnilniški medij. Izbrati je mogoče, denimo, da se fotografije shranjujejo na eni kartici, videoposnetki pa na drugi.

Hitrejše fotografiranje, izjemna kakovost
Fotoaparat D300S omogoča fotografiranje s hitrostjo sedmih slik na sekundo in pri tem ne potrebuje dodatnega baterijskega napajalnika. Dodatni baterijski napajalnik MB-D10 omogoča fotografiranje s hitrostjo osmih slik na sekundo in izpopolnjeno ergonomsko obliko za navpično fotografiranje.

Fotoaparat je nasledil revolucionarno tehnologijo fotografiranja fotoaparata D300, denimo sistem za prepoznavanje scene z barvnim merjenjem RGB s 1.005 slikovnimi točkami, poleg tega pa je od 51-točkovnega sistema za samodejno ostrenje Multi-CAM3500 nasledil zmogljivost samodejnega ostrenja, vodilnega v svojem razredu. Skupaj te funkcije zagotavljajo natančno samodejno ostrenje, samodejno osvetlitev in samodejno nastavitev beline. Sistem za obdelavo fotografij EXPEED zagotavlja Nikonovo priznano kakovost slik z bogatimi in natančnimi barvami, lepimi prehodi barve kože in neverjetnimi podrobnostmi z zelo malo šuma. Hkrati pa Nikonov edinstveni in prilagodljivi sistem nadzora slike omogoča upravljanje videza posnetkov.

Intuitivna ergonomska oblika
Nikonovo priznano ergonomsko obliko so inženirji še izpopolnili ter prevzeli enak večnamenski izbirnik, kot ga uporabljata seriji D3 in D700, aparat pa je opremljen z osrednjim gumbom, s katerim uporabnik sproži začetek in konec videoposnetka. Nikon D300S ima na voljo tudi način tihe sprostitve za neopazno fotografiranje, z njim pa lahko uporabnik ročno upravlja vrnitev zrcala v prvotni položaj. Posebni gumb za informacije poenostavlja možnosti prikaza in bližnjic do pogosto uporabljenih nastavitev, vgrajeni razpršilnik svetlobe bliskavice pa obsega 16 mm široko vidno polje.

Uporabna zmogljivost
Tripalčni zaslon LCD z visoko ločljivostjo in 920.000 slikovnimi točkami zagotavlja odlično predvajanje posnetkov in podporo kompoziciji videoposnetkov. Med snemanjem videoposnetkov je po želji mogoče prikazati tudi navidezno obzorje. Med različnimi orodji za obdelavo v fotoaparatu je tudi funkcija spreminjanja velikosti slike, ki omogoča obdelavo datotek RAW v eno izmed štirih prednastavljenih velikosti. Tako je mogoče opraviti več dela v fotoaparatu in manj z osebnim računalnikom.

Več kot le »S«
Vsestranski fotoaparat D300S je namenjen vsem, ki jemljejo prihodnost svojega fotografiranja zelo resno. Ponuja precej več, kot bi lahko sklepali le iz pripone »S«, in namerava zasesti edinstven položaj med Nikonovimi vsestranskimi fotoaparati D-SLR, saj se lahko pohvali z združevanjem uporabnih ustvarjalnih možnosti, profesionalnih tehnologij, kompaktne oblike in ugodne cene. 

Na voljo bosta dva kompleta fotoaparata D300S: AFS DX NIKKOR 16-85mm f/3.5-4.5 VR in AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6G ED VR II, cene se začno pri 1.829 evrih (body) ozriroma 2.369 evrih (kit z 16-85 mm objektivom).
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.