Nikon predstavlja prvi fotoaparat s projektorjem

Nikon predstavlja prvi fotoaparat s projektorjem

Družba Nikon Europe je napovedala prihod prvega fotoaparata na svetu z vgrajenim projektorjem, ki je del najnovejšega programa fotoaparatov COOLPIX. Inovativni fotoaparat COOLPIX S1000pj bo občutno spremenil trg kompaktnih digitalnih fotoaparatov, saj uporabnikom ponuja številne prednosti skupnega ogleda fotografij in videoposnetkov z vgrajenim osebnim projektorjem.

Sporočilo za javnost

COOLPIX S1000pj naredi velik vtis s svojim projektorjem – kompaktni fotoaparat se lahko pohvali s slikovnim senzorjem visoke ločljivosti 12,1 milijona točk in z 2,7-palčnim zaslonom LCD s širokim vidnim kotom. Z visoko občutljivostjo ISO 6400 in Nikonovim edinstvenim slikovnim procesorjem EXPEED zagotavlja tudi visokokakovostne slike, ki jih uporabniki pričakujejo od izdelkov Nikon. Elegantno ohišje, v katerem je vgrajen širokokotni objektiv NIKKOR s petkratno povečavo, je na voljo v srebrni črni barvi.

»Predstavitev našega edinstvenega fotoaparata COOLPIX s projektorjem bo navdušila vse fotografske zanesenjake in ljubitelje – občudovali bodo lahko novost, ki jo je prva uvedla družba Nikon in omogoča projiciranje fotografij s kompaktnim digitalnim fotoaparatom. Ljudje bodo preprosto navdušeni nad tako čudovito izdelano napravo. Opremljena je z vsem, kar potrebujete za zelo preprosto snemanje izjemnih fotografij in njihovo prikazovanje – z velikim zaslonom in izjemnim projektorjem. Skupni ogled fotografij in videoposnetkov ni bil še nikdar tako preprost – ali tako zabaven,« je povedal direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B.V. Mark Pekelharing.

Projekcija na dotik
Če ste kdaj želeli prikazati svoje fotografije ali videoposnetke na zabavi ali podoživeti spomine na pretekle dni med potovanjem, lahko to storite s projekcijo na dotik na fotoaparatu COOLPIX S1000pj. Vgrajeni projektor preprosto projicira sliko z velikostjo diagonale od 13 do 102 centimetra. S priloženim daljinskim upravljalnikom lahko brezžično upravljate projektor in običajne funkcije fotoaparata, poleg tega pa je na voljo tudi preprosto projekcijsko stojalo za lažji ogled slik na katerem koli mestu.

Ustvarite želeni posnetek
COOLPIX S1000pj ima na voljo tudi način samodejne izbire scenskega načina, ki omogoča, da fotoaparat samodejno izbere ustrezni scenski način na podlagi vsebine fotografije in zagotovi popolne slike posnetkov z dotikom gumba. Poleg tega pet funkcij za zmanjševanje zamegljenosti slike in pametni sistem za portrete vedno zagotavljajo popoln nasmeh na fotografijah. Dodatna funkcija omogoča »retuširanje« obraza osebe s funkcijo mehčanja kože, ki odstrani vidne pomanjkljivosti. Fotoaparat COOLPIX S1000pj tudi s funkcijama sledenja obrazom in odpornosti na tresljaje zagotavlja, da boste brez težav naredili želeni posnetek.

Fotoaparat COOLPIX S1000pj bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 429 evrov.

Komentarji
Peter Bernik (@Noob) 5. avgust 2009 00:13
Huda zadeva, namreč družba lahko kar direkt na žurki ali dopustu pogleda fotke in to vsi hkrati, samo bel zid mora biti v bližini.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.