Nove tehnologije za Nikonove fotoaparate COOLPIX

Nove tehnologije za Nikonove fotoaparate COOLPIX

Družba Nikon Europe je danes napovedala prihod prvega fotoaparata na svetu z vgrajenim projektorjem, ki je sestavni del najnovejših kompaktnih digitalnih fotoaparatov COOLPIX. Inovativna serija ponuja tudi fotoaparat z zaslonom OLED, občutljivim na večprstni dotik, kompaktni fotoaparat, čigar hitrost je primerljiva s fotoaparati D-SLR, in elegantni, modni in raznovrstni kompaktni fotoaparat, ki je preprost za uporabo.

Sporočilo za javnost

Če ste pravi fotografski zanesenjak ali preprosto ljubitelj kompaktnih fotoaparatov, boste med novimi fotoaparati COOLPIX zagotovo našli pravo izbiro zase. Fotoaparat COOLPIX S70 se lahko pohvali z inovativnim 3,5-palčnim zaslonom OLED, občutljivim na dotik, ki ga lahko upravljamo z več prsti hkrati, in s snemanjem kakovostnih videoposnetkov HD, fotoaparat COOLPIX S640 pa je najhitrejši fotoaparat med fotoaparati COOLPIX, zato nikdar ne boste zamudili prave priložnosti za fotografiranje. Fotoaparat COOLPIX S570 je moden fotoaparat, ki je izdelan tako, da lahko tudi popolni fotografski začetniki posnamejo kakovostne fotografije. S fotoaparatom COOLPIX S1000pj pa bo družba Nikon močno spremenila način način skupnega ogleda fotografij in videoposnetkov, saj je to prvi kompaktni digitalni fotoaparat z vgrajenim projektorjem. Vsi novi modeli so opremljeni z objektivi NIKKOR, s slikovnim procesorjem EXPEED in z uveljavljenimi Nikonovimi funkcijami, ki omogočajo snemanje izjemnih fotografij.

»Navdušeni smo nad svojimi novimi inovativnimi fotoaparati COOLPIX in prepričani smo, da lahko zadovoljijo prav vsakega fotografa. Naš koncept dotika z več prsti in v kompakten fotoaparat vgrajen projektor bosta zagotovo naredila velik vtis na vsakogar. Vsi fotoaparati ponujajo tudi izpopolnjene funkcije, ki zagotavljajo kakovostne fotografije, po katerih slovijo vsi Nikonovi izdelki, in bodo še dodatno okrepili že doslej izjemno ponudbo,« je povedal direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B.V. Mark Pekelharing.

COOLPIX S1000pj – prvi fotoaparat na svetu z vgrajenim projektorjem
Kompaktni fotoaparat COOLPIX S1000pj se z izvirno obliko in vgrajenim projektorjem uvršča med najsodobnejše tehnološke izboljšave v fotografski industriji. Projektor omogoča popolnoma nov način skupnega ogleda fotografij s prijatelji in družinskimi člani. COOLPIX S1000pj je opremljen tudi z načinom samodejne izbire scenskega načina, v katerem fotoaparat samodejno izbere scenski način na podlagi vsebine fotografije in zagotovi popolne posnetke z enostavnim dotikom gumba. Poleg tega pet funkcij za zmanjševanje zamegljenosti slike in pametni sistem za portrete vedno zagotavljajo jasne fotografije. COOLPIX S1000pj je opremljen z 2,7-palčnim zaslonom LCD in s širokokotnim objektivom NIKKOR s petkratno povečavo, ločljivost tipala pa znaša 12,1 milijona slikovnih točk. Novinec, opremljen s projektorjem zagotavlja popolnoma nov pristop k skupnemu ogledu fotografij.

Fotoaparat COOLPIX S1000PJ bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 429 evrov.

 

Fotoaparat COOLPIX S70 – inovativna tehnologija OLED-zaslona, občutljivega na dotik
Pri izdelavi fotoaparata COOLPIX S70 privlačnega videza z inovativnim zaslonom na dotik, ki omogoča delo z več prsti, so bili inženirji posebej pozorni na preprostost uporabe. Fotoaparat omogoča, da uporabnik s premikanjem dveh prstov na visokokakovostnem 3,5-palčnem OLED-zaslonu poveča ali pomanjša fotografije, jih premika in se pomika po njih na več načinov. Gre za prvi Nikonov fotoaparat s to tehnologijo prihodnosti. Fotoaparat ima na voljo tudi funkcijo sprožilca na dotik, ki omogoča, da uporabnik izostri in posname fotografijo tako, da se dotakne ustreznega območja na zaslonu. Izjemni fotoaparat se lahko pohvali z elegantnim staromodnim videzom usnjene zunanjosti. 12,1 milijona slikovnih točk, širokokotni objektiv NIKKOR s petkratno povečavo ter jasen in pregleden zaslon ne glede na zunanje razmere zagotavljajo preprosto uporabo fotoaparata.

Dodatna funkcija, ki zagotavlja visoko zmogljivost, je tudi možnost snemanja visokokakovostnih videoposnetkov HD, s katero je moč ujeti dragocene trenutke. Tudi možnost hitrega in preprostega »listanja« po fotografijah potrjuje, da je fotoaparat COOLPIX S70 prava izbira za vse, ki se navdušujejo nad najnovejšimi dosežki fotografske tehnologije.

Fotoaparat COOLPIX S70 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 379 evrov.

 

Fotoaparat COOLPIX S640 – najhitrejši fotoaparat COOLPIX na svetu
COOLPIX S640 je najhitrejši med fotoaparati COOLPIX. Je izjemno hiter in preprost za uporabo ter zagotavlja, da nikdar ne boste zamudili trenutkov, ki bi jih radi posneli. COOLPIX S640 poleg najhitrejšega vklopa med kompaktnimi fotoaparati vseh izdelovalcev omogoča tudi samodejno ostrenje, katerega hitrost je primerljiva s fotoaparati D-SLR, zato uporabnikom zagotavlja, da hitro posnamejo ostre in čiste slike. Drugi kompaktni fotoaparati potrebujejo več časa za izostritev v primerjavi s fotoaparatom COOLPIX S640, ki zagotavlja, da uporabnik posname fotografije skoraj takoj in tako vedno posname prav to, kar vidi. Poleg tega lahko z občutljivostjo ISO 6400 ustvari jasne slike brez bliskavice tudi pri šibki svetlobi. Novi aparat združuje eleganco in zmogljivost: hitro odzivni in zanesljivi fotoaparat se lahko pohvali z 12 milijoni slikovnih točk, s širokokotnim objektivom NIKKOR s petkratno povečavo, z 2,7-palčnim zaslonom LCD in z najvišjo hitrostjo na trgu kompaktnih fotoaparatov.

Fotoaparat COOLPIX S640 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 269 evrov.

 

COOLPIX S570 – elegantno preprost za modne navdušence
COOLPIX S570 je eleganten in preprost ter omogoča snemanje posebnih trenutkov tudi ljudem brez kakršnih koli fotografskih izkušenj. Fotoaparat je popolna izbira za zabave, ponočevanja, počitnice in podobne priložnosti, saj je zelo preprost za uporabo. Zahteva le pritisk na sprožilec, nato pa bo samodejno izbral ustrezen način na podlagi razdalje, svetlobe in položajev obrazov na posnetku. Fotoaparat z 2,7-palčnim zaslonom LCD, s širokokotnim objektivom NIKKOR s petkratno povečavo in z občutljivostjo ISO 3200 v načinu celotne slike zagotavlja izjemne funkcije po neverjetni ceni. COOLPIX S570 z 12 milijoni slikovnih točk je na voljo v rožnati, rdeči, modri, črni ali srebrni barvi ter premore tanko in elegantno obliko, ki gradi uporaben in moden kompaktni fotoaparat. COOLPIX S570 se lahko pohvali s pametnim sistemom za portrete, ki vedno zagotavlja popoln nasmeh s tehnologijo za preprečevanje mežikanja. Fotoaparat samodejno posname dva zaporedna posnetka, ko se oseba nasmehne, nato pa shrani le tistega, na katerem ima oseba široko odprte oči. Popoln videz zagotavlja tudi tehnika retuširanja, ki omogoča obdelavo obraza osebe s funkcijo mehčanja kože, ki odstrani vidne pomanjkljivosti.

Fotoaparat COOLPIX S570 bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 219 evrov.

my Picturetown
Fotografije lahko shranite na varnem in zaščitenem mestu z Nikonovo storitvijo my Picturetown, brezplačno spletno storitvijo za shranjevanje in skupno rabo digitalnih fotografij. Fotografske spomine lahko preprosto uporabljate skupaj s prijatelji in uredite dragocene spomine v spletnih zbirkah. Registrirani uporabniki imajo brezplačno na voljo 2 GB prostora za shranjevanje več tisoč zabeleženih spominov, lahko pa tudi kadar koli nadgradijo svoje članstvo z računom Gold Account (Zlati račun), če želijo shraniti več posnetkov.

Komentarji
denis (@deni) 4. avgust 2009 21:31
Bravo Nikon mislim,da so z vgrajenim projektorjem v fotoaparat naredili velik korak naprej v prihodnost.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.