Posodobljen objektiv NIKKOR VR z izjemno povečavo za format DX

Posodobljen objektiv NIKKOR VR z izjemno povečavo za format DX

Družba Nikon Europe je napovedala prihod novega objektiva AF-S DX NIKKOR 18-200mm F/3.5-5.6G ED VR II. Prilagodljivi objektiv NIKKOR z 11,1-kratno povečavo in s funkcijo zmanjšanja tresenja (VR) se lahko pohvali z izpopolnjenim delovanjem in kakovostjo slike.

Sporočilo za javnost

 »11,1-kratna povečava in čudovito usklajena oblika zagotavljata popolno izbiro za vse, ki fotografirajo med gibanjem in na potovanjih. Za najnovejše spremembe v novem 18-200 mm objektivu smo se odločili na podlagi priporočil naših strank,« je povedal direktor oddelka za profesionalne izdelke v družbi Nikon Europe Robert Cristina.

Uporabnejši in kakovostnejši
Objektiv AF-S DX NIKKOR 18-200mm F/3.5-5.6G ED VR II ima povsem nov mehanizem povečave, ki preprečuje premikanje objektiva pod lastno težo ob nagibanju (t. i. »zoom creep«). Novo stikalo preprečuje tudi premikanje objektiva med prenašanjem. Objektiv AF-S DX NIKKOR 18-200mm F/3.5-5.6G ED VR II se lahko pohvali z izpopolnjeno prevleko Super Integrated Coating, edinstveno večplastno prevleko objektiva, ki odpravlja lise in neenakomerno osvetljenost ter zagotavlja boljšo kakovost in kontrast slike.

Objektiv je opremljen z Nikonovo edinstveno funkcijo zmanjšanja tresenja (VR II), ki omogoča uporabnikom fotografiranje tudi pri štirikrat daljšem času osvetlitve kot običajno, ter tako zmanjša zamegljenost slik zaradi tresenja fotoaparata. Optični sistem VR tudi stabilizira sliko v iskalu ter tako omogoči natančnejše delovanje samodejnega ostrenja in uokvirjanja, zato je popoln pripomoček za fotografiranje pri šibki svetlobi brez stojala.

Objektiv AF-S DX NIKKOR 18-200mm F/3.5-5.6G ED VR II bo v prodaji od septembra po priporočeni maloprodajni ceni 899 evrov. 

www.nikon.si
Tehnične specifikacije

Goriščna razdalja          18-200 mm
Najv./najm. zaslonka     f/3,5-5,6 G
Sestava objektiva          elementi iz ED-stekla in asferični elementi objektiva
Kot slike                       76°-8°
Št. ploščic diafragme      7 (okrogla odprtina)
Najmanjša razdalja ostrenja      0,5 m
Velikost filtra/priključka 72 mm
Premer x dolžina           približno 77 × 96,5 mm
Teža                             približno 565 g

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.