Samsung ST1000

Samsung ST1000

Podjetje Samsung Digital Imaging je predstavilo nov, inovativen kompakten digitalni aparat. Samsung ST1000 se poleg fotografskih lahko pohvali še z vrsto komunikacijskih možnosti, saj je opremljen z brezžičnim Wi-Fi, Bluetooth in GPS-vmesnikom, preko protokola DLNA pa se zna pogovarjati tudi z drugimi domačimi omreženimi napravami.

Sporočilo za javnost

Samsung ST1000 v razred kompaktnih digitalnih fotoaparatov prinaša precej novosti na področju komuniciranja z drugimi napravami. Fotografije in video posnetke tako lahko prenaša preko brezžičnega Wi-Fi omrežja ali pa se z ostalimi napravami poveže prek vmesnika Bluetooth. Vgrajen GPS-sprejemnik uporabniku omogoča označevanje fotografij s koordinatami (funkcija Geotagging), ki je ob ustrezni podpori spletnih storitev prikaza fotografij in lokacije med uporabniki zelo priljubljeno.

Fotoaparat je opremljen s tipalom ločljivosti 12,2 milijona točk in se odlično dopolnjuje s širokokotnimi lečami Schneider Kreuznach, ki nudijo do 5-kratno optično povečavo. Seznam tehnoloških inovacij je bogatejši tudi za možnost snemanja visokoločljivih video posnetkov (HD, 720p) in živobarven zaslon ločljivosti 1,15 milijona točk. Slednji je velik kar 3,5 palca (8,9 cm) in je hkrati občutljiv na dotik, zato ima pred klasičnimi TFT-LCD zasloni številne prednosti, med katerimi vsekakor prednjači občutno lažje in bolj intuitivno upravljanje.

Multimedijsko naravnani uporabniki bodo znali ceniti možnost zajema video posnetkov v HD-ločljivosti, Samsung ST1000 pa filmčke kodira s kodekom H.264 (v zapis AVI), ki na pomnilniški kartici zasede 3- do 5-krat manj prostora kot zapis MJPEG in tako uporabniku omogoči daljše posnetke. Prek vmesnika HDMI je moč fotografije in video posnetke pregledovati tudi na sodobnih televizorjih ali predvajalnikih. Med zajemom videa deluje tudi optična povečava in tako uporabniku omogoča veliko kreativne svobode. Ker Samsung ST1000 podpira komunikacijski standard DLNA, je moč zajete fotografije in video posnetke preprosto deliti med ostalimi napravami v gospodinjstvu, če so le-te ustrezno omrežne.

Za odlične fotografije skrbita še optični in digitalni stabilizator slike, ki odpravljata posledice tresočih se rok. Naprednejši uporabniki bodo veseli številnih ročnih nastavitev, s katerimi lahko svojim željam prilagodijo odprtost zaslonke, hitrost zaklopa, toplino barv in druge nastavitve. Tisti, ki cenijo predvsem enostavnost upravljanja, pa bodo v pametnem samodejnem načinu delovanja prepoznali vse zmožnosti digitalnih pomočnikov, ki bodo namesto njih izbrali ustrezne scenske načine zajema fotografije. Pametno upravljanje se nadaljuje tudi v albumu fotografij, video posnetkov ter zvočnih zapisov, saj jih aparat logično ureja in omogoča hitro iskanje po vsebini. Aparat po vzoru računalnikov premore tudi poseben »koš«, iz katerega je moč obnoviti po pomoti izbrisane posnetke.

Samsung ST1000 je opremljen tudi s tehnologijami za prepoznavanje obrazov, mežikanja in nasmehov, odpravo rdečih oči ter funkcijo lepotnih posnetkov. Tehnološko odlično založeni kompaktnež z merami 100 x 61 x 19 mm bo v Sloveniji naprodaj konec avgusta po priporočeni maloprodajni ceni 399 evrov.

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.