Canon Digital IXUS 200 IS in 120 IS

Canon Digital IXUS 200 IS in 120 IS

Canon je predstavil nova digitalna fotoaparata serije Digital IXUS, ki prinašata še višjo raven stilskega oblikovanja, sofisticiranosti in visokotehnoloških lastnosti. Prva novost je prvi korak Canona med fotoaparate z zaslonom na dotik – Digital IXUS 200 IS – ki ga odlikuje izjemen širokokotni objektiv 24 mm s petkratno povečavo in 3-palčni zaslon PureColor II Touch. Novega Digital IXUSA 120 IS pa od konkurence loči njegova tankost, saj v stilsko oblikovanem ohišju skriva 28 mm širokokotni objektiv s 4-kratno povečavo.

Sporočilo za javnost

Digital IXUS 200 IS: ultra širokokotna tehnologija na dotik
Z novim IXUSOM 200 IS je fotografiranje postalo enostavnejše kot kdajkoli prej. 24 mm širokokotni objektiv s petkratno povečavo in optičnim stabilizatorjem slike omogoča, da je slikanje pokrajin ali velikih skupin ljudi na dosegu prstov. Kakovost posnetkov zagotavlja tipalo z 12,1 milijona točk in hiter slikovni procesor DIGIC 4, ki skrbi za naravno reprodukcijo barv.

Digital IXUS 200 IS ima 3-palčni na dotik občutljiv zaslon PureColor II Touch. Tehnologija zaslona Touch in gumbi dajejo uporabniku zelo intuitivno izkušnjo, saj je mogoče s prsti nadzirati vrsto nastavitev. Touch AF omogoča, na primer, izbor obrazov ali predmetov na zaslonu, fotoaparat pa jim nato sledi in stalno skrbi za ostrino.

Velike ikone na zaslonu omogočajo hitro izbiro načinov fotografiranja in delovanja bliskavice, medtem ko funkcija prožilca omogoča proženje z dotikom zaslona. S slednjim je omogočeno tudi izbiranje fotografij, brisanje, obračanje ali zaščita. Pregledovanje fotografij še nikoli ni bilo enostavnejše. Z enim samim potegom prek zaslona fotoaparat določi hitrost predvajanja.

S funkcijo Active Display je pregledovanje še enostavnejše, saj omogoča listanje slik in predvajanje filmov s premikanjem in nagibanjem aparata.

 

Digital IXUS 120 IS: ultra tanek, ultra pameten, ultra kul
Digital IXUS 120 IS velja za najtanjšega predstavnika serije Digital IXUS s širokokotnim objektivom doslej. Kljub tankemu ohišju ima fotoaparat izjemen širokokotni objektiv 28 mm s štirikratno povečavo, 12,1 milijona točk in procesor DIGIC 4.

Digital IXUS 120 IS ima svetel in oster 2,7-palčni zaslon PureColor LCD II, ki ga je mogoče uporabljati pod različnimi koti, zato kadriranje ne predstavlja nobenih težav. Zaslon PureColor LCD II je poleg tega odporen na prstne odtise in praske.
Z novim IXUSOM 120 IS je snemanje dobrih fotografij enostavno. Optični stabilizator slike skrbi, da posnetki ne bodo zamegljeni, zato je uporaba največje povečave in nočne fotografije mogoča tudi brez stojala. Funkciji ISO Auto in zaznavanje gibanja pomagata samodejno odpravljati zamegljenost posnetkov – z izbiro občutljivosti ISO kompenzirata gibanje v prizoru in poskrbita, da je posnetek vedno kakovosten.

 

Snemanje v HD-tehniki
Uporabnikom obeh fotoaparatov je na voljo snemanje v visoki ločljivosti 720p in v formatu širokega zaslona. Ogled filmov v družinskem krogu ali s prijatelji je poenostavljen s povezavo fotoaparata in televizijskega sprejemnika HD prek mini vtičnice HDMI.

Odlični portreti: tehnologija prepoznavanja obrazov
Digital IXUS 200 IS in IXUS 120 IS imata vgrajeno tehnologijo prepoznavanja obrazov, zato so lahko posnetki prijateljev in družine vedno napolnjeni s podrobnostmi. Face Detection WB poskrbi za nastavitev beline, ki je ključna pri doseganju naravne kožne barve pri neobičajni osvetlitvi. Face Detection AF/AE/FE/WB pa zagotavlja, da bo motiv ustrezno osvetljen in izostren. Obema fotoaparatoma je skupna tudi funkcija FaceSelf-Timer, primerna za samoportretiranje ali skupinske fotografije, saj fotoaparat posname sliko šele dve sekundi za tem, ko zazna, da se je v okviru pojavil še en obraz.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.