Fotoaparata Samsung ST500 in ST550

Fotoaparata Samsung ST500 in ST550

Podjetje Samsung Digital Imaging predstavlja dva nova kompaktna digitalna aparata, katerih posebnost je prisotnost dveh zaslonov LCD, od katerih je manjši nameščen na prednji strani aparata in bistveno olajša samoportretiranje, hkrati pa tudi fotografiranim osebam pomaga s prikazom kadriranja, zato se le-te lažje postavijo v ustrezen položaj.

Sporočilo za javnost

Fotoaparata Samsung ST500 in ST550 sta opremljena s tipalom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki v navezi s širokokotnimi lečami Schneider Kreuznach (27 mm) poskrbi za zajem kakovostnih fotografij. 4,6-kratna optična povečava poskrbi za približevanje oddaljenih motivov, med za uporabnike priljubljenimi funkcijami izstopa možnost zajema video posnetkov v visoki ločljivosti (HD, 720p), ki jih aparata stiskata po standardu H.264 in tako omogoča snemanje daljših video posnetkov na pomnilniško kartico.

Največja novost je vgradnja dodatnega zaslona velikosti 1,5 palca (3,8 cm) na prednjo stran aparata, ki prikazuje sliko, kot jo zajema slikovno tipalo. Tako je fotografu v izdatno pomoči pri samoportretiranju pa tudi pri fotografiranju drugih oseb, saj le-te vidijo osnovno postavitev kadra in se lahko primerneje namestijo ter tako bistveno zmanjšajo število neuspelih fotografij.

Nova Samsunga premoreta tudi dva vgrajena mehanizma odprave tresljajev, in sicer optičnega in digitalnega. Kombinacija teh dve tehnologij, ki jo pri Samsungu označujejo z Dual Image Stabilization, je še posebej dobrodošla v okoljih s slabšo svetlobo, kjer uporaba bliskavice ni zaželena.

Aparat Samsung ST500 je opremljen z na dotik občutljivim 3-palčnim zaslonom LCD, katerega ločljivost znaša 230.000 točk. Poleg preglednih menijev k enostavnosti uporabe pripomore tudi večje število avtomatiziranih funkcij, kot so način prepoznave obrazov, prepoznave nasmehov, prepoznave mežikanja in drugi. Samsung ST550 ima vgrajen še za odtenek večji, 3,5-palčni zaslon, ter funkcijo Smart Auto (ta je vgrajena tudi v ST500), novo Samsungovo tehnologijo za samodejno izbiro ustreznega načina fotografiranja, ki ga bodo veseli predvsem začetniki. V tem načinu namreč fotoaparat med 11 prednastavljenimi scenskimi načini sam izbere najustreznejšega glede na dane razmere. Samsungovi oblikovalci so novincema namenili tudi različne barvne kombinacije, po katerih ju bo moč zlahka ločiti – ST500 bo tako na voljo v srebrni, rdeči ter modri barvi, ST550 pa si bo moč omisliti v črni, oranžni ali zlati barvi.

Samsunga ST500 in ST550 po podatkih slovenskega uvoznika, podjetja Euro foto, v domače trgovine prihajata septembra, priporočeni prodajni ceni pa bosta znašali 299 oz. 349 evrov.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.