Samsung WB5000

Samsung WB5000

Podjetje Samsung Digital Imaging je predstavilo nov kompakten digitalni aparat, Samsung WB5000, ki se ponaša z zmogljivo tehnologijo in napredno elektroniko. Samsungov novinec namreč zmore kar 24-kratno optično povečavo slike, postreže pa tudi z zajemom visokoločljivih video posnetkov.

Samsung WB5000 je najzmogljivejši kompaktni model korejskega proizvajalca digitalnih fotoaparatov. Zmogljiva elektronika skrbi za zajem slik s tipala ločljivosti 12,5 milijona točk in se odlično dopolnjuje s širokokotnimi (26 mm) lečami Schneider Kreuznach, ki nudijo do 24-kratno optično povečavo. Seznam tehnoloških inovacij je bogatejši tudi za možnost snemanja visokoločljivih video posnetkov (HD, 720p, kodiranje H.264), ki zmore izkoristiti poln razpon velike povečave objektiva.

24-kratno optično povečavo odlično dopolnjujeta tudi dva vgrajena stabilizatorja slike (optični in digitalni), ki skrbita, da fotografije niso zamegljene, tudi ob izkoriščanju mejnih zmogljivosti objektiva. Uporabnik slike pregleduje na 3-palčnem zaslonu LCD, kjer mu je v pomoč tudi preprost in intuitiven uporabniški vmesnik s preglednimi meniji.

“Tako ljubiteljski kot tudi napredni fotografi bodo navdušeni nad možnostmi, ki jih ponuja WB5000. Vsestranskost, ki jo nudi širokokotni objektiv z veliko povečavo, bo navdušila vsakogar. Najzahtevnejši fotografi imajo na voljo tudi vrsto ročnih nastavitev, s katerimi lahko prevzamejo popoln nadzor nad fotografiranjem, vsem ostalim pa bo več kot odlično služil način Smart Auto, ki samodejno prepozna motiv, ki ga fotograf fotografira, ter ustrezno nastavi vse nastavitve, s čimer pripomore, da bo uporabnik vedno naredil dober posnetek,” je povedal predsednik strateškega marketinga pri podjetju Samsung Digital Imaging Choong Hyun Hwang.

Samsung WB5000 je opremljen tudi s tehnologijami za prepoznavanje obrazov (do 20), mežikanja in nasmehov, odpravo rdečih oči ter funkcijo lepotnih posnetkov. Aparat bo v Sloveniji naprodaj v drugi polovici septembra po priporočeni maloprodajni ceni 399 evrov. 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.