Večopravilni Lexmarki za učinkovitejše poslovanje

Večopravilni Lexmarki za učinkovitejše poslovanje

Lexmark je predstavil 8 novih večopravilnih brizgalnih naprav, namenjenih malim in srednje velikim podjetjem. Med novimi funkcijami prednjačijo pametni uporabniški vmesnik, ki izkoriščajo vse prednosti na dotik občutljivega zaslona, tiskalniški sistem Vizix, brezžična povezljivost po standardu N, varčni eko-način ter možnost skeniranja poslovnih vizitk.

Sporočilo za javnost

V novi seriji multifunkcijskih naprav Lexmark AIO trije modeli (Pro905, Pro805 ter S605) premorejo povezljivost s spletom, prebiranje informacij pa je mogoče na preglednem 4,3-palčnem zaslonu LCD, ki je za lažje upravljanje še občutljiv na dotik. Vgrajen intuitivni sistem myTouch je del pametne elektronike in omogoča nadvse enostavno upravljanje z napravo prek ikon in gumbov na zaslonu. Navigacija ter izbira posameznih funkcij sta zdaj bistveno preglednejši in natančnejši, kar omogoča hitrejše delo z napravami. Lexmarkov sistem SmartSolutions podjetjem pomaga optimizirati, omogoča pa tudi hitrejši celoten tok dokumentov, ki je z novimi rešitvami lahko še bolj učinkovit. Lexmark je tehnologijo SmartSolutions ponudil tudi drugim razvijalcem programske opreme, zato lahko le-ti pripravijo namenske aplikacije, ki bodo v popolnosti izkoriščale funkcije, ki jih nudijo novi večopravilneži.

Nove naprave se delijo v dve seriji, najzahtevnejšim uporabnikom so namenjeni izdelki iz serije Pro (modeli 205, 705, 805 ter 905), manj zahtevni pisarniški in domači rabi pa je namenjena serija S (modeli 305, 405, 505 ter 605). Naprave iz serije Pro tiskajo v ločljivosti 4.800 x 1.200 dpi v barvah in dosegajo hitrost izpisa do 30 strani v minuti (v ČB-načinu pa do 33 strani/minuto), zato jim še kako prav prideta 150- ali 300-listni podajalnik papirja, ki sta del standardne opreme (odvisno od modela). Nove večopravilne naprave odlikuje tudi izjemno majhna poraba črnila, model Pro805 pa je na tem področju najboljši, saj dosega stroške izpisa ČB-strani formata A4 vsega 0,7 evro centa ob standardni pokritosti. Profesionalne tiskalnike je moč opremiti tudi s t. i. XL-kartušami z večjo vsebnostjo črnila, ki ponujajo do 3-krat daljšo avtonomijo delovanja, zaradi manj pogostih menjav pa pomembno prispevajo tudi k manjšemu onesnaževanju okolja. Tudi naprave iz serije S dosegajo enake hitrosti izpisov kot Pro-modeli, vendar za razliko od slednjih ne premorejo možnosti faksiranja dokumentov. Vendar pa poleg tiskanja ponujajo še kopiranje in digitalno zajemanje dokumentov, pa tudi možnost brezžične povezave je na voljo le pri zmogljivejših modelih. Lexmark za naprave iz serije Pro ponuja kar 5-letno garancijsko jamstvo, medtem ko za modele iz serije S velja 3-letna garancija.


Lexmark Pro805

Vrsta bližnjic in optimiziranih tiskalniških poslov pomaga pri doseganju večje produktivnosti, k boljšemu poslovanju pa prispevajo tudi funkcije, kot sta skupinsko faksiranje, skeniranje v e-poštne predloge in druge. Nove omrežene večopravilne naprave znajo tudi prikazati informacije iz RSS-virov, tako da lahko uporabniki na samem zaslonu naprave spremljajo različne poslovne informacije, vreme, športne novice, skratka vse, kar je dostopno prek tehnologije RSS. Te informacije lahko neposredno z naprave tudi posredujejo na želen e-poštni naslov. Nove naprave za povezavo lahko uporabljajo vgrajen brezžični vmesnik najnovejšega standarda N, s katerim dosegajo precej večje hitrosti in daljši domet.

Lexmarkova nova tehnologija Vizix je namenjena hitrejšemu delu z brizgalnimi napravami. Naprave odslej premorejo ločene posode s črnili, optimizacija tiskalniških glav pa zagotavlja, da kakovost izpisa na račun povišane hitrosti ne trpi.


Lexmark Pro905

Skrb za okolje je za Lexmark zelo pomembna, zato so novi večfunkcijski Lexmarki opremljeni tudi z vrsto ekoloških rešitev, med katerimi seveda prednjači t. i. eko-način. Ta uporabnikom omogoča, da samo s pritiskom na eno tipko omogočijo samodejno obojestransko tiskanje, kopiranje in/ali skeniranje dokumentov ter tako prepolovijo porabo papirja. Eko-način skrbi tudi za nizko porabo energije pri vseh tiskalniških opravilih in v stanju mirovanja/pripravljenosti posamezne naprave.

Med novosti Lexmarkovih novincev sodi še inovativno skeniranje poslovnih vizitk, saj znajo naprave samodejno prepoznati vnose na vizitkah in jih ustrezno uvoziti v aplikacije, ki hranijo kontaktne podatke, denimo Microsoft Outlook, Windows CE ali Palm OS in druge. S tem pomagajo ne le varčevati s časom pri vnosu podatkov, temveč tudi pri boljši organiziranosti – tako kontaktov kot namizja uporabnikov.


Lexmark S505

"Nova serija večopravilnih naprav bo majhnim in srednje velikim podjetjem omogočila večjo učinkovitost in prihranke, hkrati pa so novi izdelki ne le zmogljivejši, temveč tudi bolj prijazni do okolja," je povedal Lexmarkov izvršni podpredsednik in vodja oddelka zajemanja dokumentov, Paul Rooke, in nadaljeval: "Naše nove brizgalne večopravilne naprave smo opremili z vrsto inovativnih funkcij, razvitih prav za potrebe poslovnih okolij."

Novi večopravilni Lexmarki so že naprodaj, njihove cene v ZDA pa se gibljejo med 199 in 399 ameriškimi dolarji.


Lexmark S605
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.