Objektiv Tamron SP AF 17-50mm F/2,8 XR Di II z optičnim stabilizatorjem slike

Objektiv Tamron SP AF 17-50mm F/2,8 XR Di II z optičnim stabilizatorjem slike

Japonski proizvajalec objektivov je nadgradil svoj popularni model SP AF 17-50mm F/2,8 z optičnim stabilizatorjem slike Vibration Compensation (VC), ki je v celoti plod razvoja Tamronovih inženirjev. Objektiv je namenjen Nikon in Canon DSLR fotoaparatom z APS-C velikostjo tipala. 

Sporočilo za javnost

Novi objektiv je namenjen naprednejšim amaterskim in polprofesionalnim uporabnikom, ki potrebujejo standardni zoom objektiv z močno svetlobno vrednostjo. Z dodanim sistemom za stabilizacijo slike je objektiv močno pridobil pri uporabnosti v slabših svetlobnih pogojih, saj je z njim omogočeno fotografiranje "iz roke" tudi pri nekoliko daljših časih, brez strahu pred stresenim posnetkom. Hkrati zaslonka F/2,8 omogoča tudi izjemno kontrolo globinske ostrine in "Bokeh" učinka razmazanosti ozadja.

Optični sistem objektiva je prilagojen zahtevam sodobnih digitalnih fotoaparatov. Uporaba XR (Extra Refractive) stekla in treh asferičnih elementov omogoča optimalni pretok svetlobe, maksimalno korekcijo kromatske aberacije in manjšo velikost objektiva, medtem ko dva LD (Low Dispersion) elementa skrbita za odpravo drugih svetlobnih popačenj, ki nastanejo pri prehodu svetlobe skozi sistem leč. Objektiv je zgrajen tako, da je tudi svetloba, ki prihaja z robov objektiva, pravilno usmerjena na svetlobno tipalo, ne glede na pozicijo posameznih leč pri zoomiranju.Vgrajene leče so prevlečene z večplastno BBAR prevleko (Broad Band Anti Reflection), ki preprečuje nezaželene odboje svetlobe s površin leč v notranjosti objektiva (Ghost in Flare efekta).

Tehnični podatki objektiva


Goriščna razdalja

17-50mm

Zaslonka

F/2,8 – F/32

Zorni kot

78°45´ - 31°11´

Zgradba objektiva

19 elementov v 14 skupinah

Najmanjša razdalja ostrenja

29cm

Največja povečava

1:4,8

Premer filtra

72mm

Dolžina objektiva

94,5mm

Premer objektiva

79,6mm

Teža

570g

Model za Nikon bajonet bo na voljo predvidoma konec septembra, model za Canon pa mesec dni kasneje.

Komentarji
Grega (@Greegor) 15. september 2009 19:48
cena?
Miha (@mauss) 16. september 2009 13:58
sitnica!
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.