Nov test objektiva: Sigma 70-200 F2.8 II APO EX DG MACRO

Nov test objektiva: Sigma 70-200 F2.8 II APO EX DG MACRO

Na portalu Slo-Foto.net vam predstavljamo nov test objektiva Sigma 70-200 F2.8 II APO EX DG MACRO, katere avtor je Peter Bernik.

"Za začetek bi povedal, da smo se na portalu Slo-Foto.net odločili za nov format testov. Zaradi vse večjega števila strani, ki namensko testirajo fotografsko opremo oziroma samo določen tip opreme, naprimer objektive, smo se odločili teste skrajšati. Torej povedati bistvo, tako da bralec na hitro prebere in vidi prednosti in slabosti določenega modela..."

Povezava do testa...

Komentarji
JureV (@JureV) 20. september 2009 21:03
Skrajšana verzija testov mi je všeč, če bo le-teh zato več.

Edino kaj pogrešam in kar se mi zdi zelo pomembno je primerjava s enakimi in cenovno primerljivimi objektivi. V tem primeru Tamron 70-200 2.8, ki ima praktično isto ceno.

Meni je popolnoma jasno, da naj bi bil ta objektiv oster in dobre zgradbe, ampak zaradi tega jaz osebno ne bom bral članka.

Treba je povedat, da je objektiv glede na primerljiv drugi objektiv boljši ali slabši v tem in tem segmentu in podat priporočilo o nakupu.

Vsaj jaz mislim, da se pri testih nasplošno gre za to, če je kaj vredno kupiti ali ne in zakaj.Brez zamere, lp jurev
Peter Bernik (@Noob) 20. september 2009 23:28
Veš Slovenija ni neka velika razvita država, tako da je precej težko dobiti kar hočeš, sploh hkrati. V tem primeru 2 70-200 2.8 objektiva. Sicer priznam, v tem primeru nisem probal, ampak sem si sposodil že na desetine kosov opreme in redko sem dobil vse kar sem hotel oz nisem dobil za dovolj časa ali v istem terminu, tako da bi vse vzporedno testiral.Moram pa na tem mestu pohvaliti uvoznika Sigme, ki nam gre pri izposoji za teste vedno na roko in daleč največ opreme se dobi ravno pri Sigmi (zato je tudi daleč največ testiranih objektivov Sigminih). Pri kakšnih drugih znamkah enostavno ni zalog (oz so zelo skromne in imajo tisto kar smo že testirali ali pa pač ni preveč interesantno) ali pa so postopki izposoje prezapleteni, da bi imel toliko časa da bi vse to uredil. Njihova izguba pač.Se bomo v prihodnje potrudili še za kakšno zanimivo primerjavo. Pač vedno se pa vsem ne da ustreči in navadno so tudi testi taki da se testira en sam objektiv (ti pa najbrž mislil na dpreview primerjave, samo tak je to le pri fotoaparatih).Ni zamer, hvala za komentar ni predlog;)
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.