Nikon AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR

Nikon AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR

Nikon Europe predstavlja novi kompaktni in lahki AF-S DX MICRO 85mm f/3.5G, makro objektiv formata DX z visokokakovostno optiko. Z Nikonovim sistemom zmanjšanja tresenja druge generacije (VR II) in z reprodukcijo slike v razmerju 1 : 1 je AF-S DX MICRO 85mm f/3.5G odlična izbira za raziskovanje fotografiranja od blizu.  

Sporočilo za javnost

Zurab Kiknadze, produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe, je dejal: »Tovrstni objektivi resnično odpirajo ustvarjalne možnosti, kakršnih objektivi standardnih kompletov ne omogočajo«. AF-S DX MICRO 85mm f/3.5G je kompakten in lahek ter kot tak prilagojen uporabi z digitalnimi zrcalno-refleksnimi fotoaparati, kot sta D90 in D5000.«

Približajte se in ohranite mirno roko
AF-S DX MICRO 85mm f/3.5G, ki se ponaša z reprodukcijo v razmerju 1 : 1, je najboljša izbira za vse, ki se še spoznavajo z makro fotografijo, saj fotografu omogoča natančne teksture in podrobnosti približanih posnetkov vse do cvetnih listov in kril žuželk. Poleg tega sistem VR II omogoča stabilnejšo sliko iskala za boljšo kompozicijo in ostrejše posnetke pri daljšem času osvetlitve in pri snemanju videoposnetkov.

Čudovito uravnotežen, da ga lahko vedno vzamete s seboj
Nikonov format DX nudi kompaktnost in lahkost, prilagojeni uporabi z Nikonovim naborom digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov, kot sta D90 in D5000. S kotom slike, enakovrednim goriščni razdalji 127,5 mm v formatu FX (35 mm), nudi več možnosti kot objektivi standardnih paketov in je odličen za fotografiranje portretov in pristnih fotografij.

Pika na i
Nikonovo priznano ED-steklo omogoča ustvarjanje ostrih in visokokontrastnih slik s privlačno zameglitvijo ozadja, ki jo zagotavlja okrogla diafragma iz devetih ploščic. Pogon SWM, diskretno samodejno ostrenje in nevrtljivi sprednji element omogočajo uporabo dodatnih bliskavic, ki se namestijo na objektiv, na primer kompleta bliskavice SB-R1C1 Macro.

AF-S DX MICRO 85mm f/3.5G bo v prodaji od  decembra dalje po okvirni maloprodajni ceni 569 evrov.

Goriščna razdalja 85 mm
Največja/najmanjša zaslonka Največ: f/3.5; najmanj: f/32
Sestava objektiva 14 elementov v 10 skupinah (en element iz ED-stekla)
Kot slike 18°50′
Št. ploščic diafragme 9 (okrogla oblika)
Najmanjša razdalja ostrenja 0,286 m
Velikost filtra/priključka 52 mm (nevrtljiv)
Premer x dolžina Približno 73 mm × 98,5 mm
Teža Približno 355 g

Komentarji
Marko (@Marky) 5. maj 2010 15:57
Ga je mogoče že kdo nabavil oz. sprobal?

Kakšne so kaj izkušnje?

Po mojem mnenju je mogoče blenda 3,5 malo preveč..
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.