Apple posodobil prenosnik MacBook

Apple posodobil prenosnik MacBook

Apple je danes posodobil priljubljeni prenosnik MacBook. Odslej ga poleg novega, vzdržljivega ohišja iz enega kosa polikarbonskih vlaken odlikujejo tudi sijoči LED osvetljen zaslon, steklena sledilna ploščica s tehnologijo Multi-Touch in Applova inovativna baterija, ki zagotavlja do sedem ur delovne avtonomije. Prenovljeni MacBook v mnogih pogledih prevzema tehnološke in oblikovne lastnosti Applove linije računalnikov MacBook Pro, zaradi česar je idealen prenosnik za študente in vse nove Mac uporabnike.

Sporočilo za javnost

»Novi MacBook vsebuje številne izjemne funkcije, ki jih najdemo pri inovativni liniji MacBook Pro prenosnikov, kot so LED osvetljen zaslon, steklena ploščica z Multi-Touch tehnologijo in super zmogljiva baterija,« je povedal višji podpredsednik Applovega Svetovnega produktnega marketinga Philip Schiller. "Z unikatno linijo prenosnikov z ohišji iz enega kosa, LED osvetljenimi zasloni in baterijami z dolgo življenjsko dobo, je sedaj idealen čas, da se uporabniki odločijo za prehod na Mac sistem" je še dodal.

Odslej ima Macbook ohišje iz enega kosa polikarbonskih vlaken, zaradi česar je lažji in bolj odporen na praske in druge zunanje vplive. Nova oblika prinaša edinstven nedrseč spodnji del ohišja. Ker računalnik tehta le dobra dva kilograma, se enostavno prilega vsaki torbi ali nahrbtniku. Vsak MacBook ima sijoči LED osvetljen zaslon z enako širokokotno tehnologijo, kot smo je navajeni pri liniji MacBook Pro. Ima 2,26 GHz procesor Intel Core 2 Duo, 2GB RAM-a (z možnostjo nadgradnje do 4GB), 250GB trdega diska in zmogljivo integrirano grafično kartico NVIDIA GeForce 9400M. 

Novi MacBook uporablja Applovo inovativno baterijo, ki z enim polnjenjem omogoča do sedem ur brezžičnega ustvarjanja in omogoča do 1.000 polnjenj. Ta tehnologija omogoča skoraj trikrat daljšo življenjsko dobo, kot jo imajo običajne baterije. Daljša življenjska doba pomeni manjše število odpadnih baterij in s tem manjše količine odpadkov. Odsluženo baterijo je mogoče zamenjati na Applovem pooblaščenem servisu, ki poskrbi tudi za okolju prijazno odstranitev stare baterije.

Odslej tudi novi MacBook, tako kot vsi ostali Mac prenosniki, dosega EPEAT Gold raven in izpolnjuje vse zahteve naprednega standarda energetske varčnosti Energy Star 5.0. Tako sprejema najnaprednejša merila na področju okolju prijaznega oblikovanja in delovanja prenosnikov. Celotna linija Mac prenosnikov ima zaslone z LED osvetlitvijo, brez živega srebra in s steklom brez arzena. Kabli in komponente v vseh Mac prenosnikih ne vsebujejo plastike in bromovih zaviralcev gorenja, temveč so narejeni iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati.

Vsak Mac računalnik ima prednaložen najnaprednejši operacijski sistem Mac OS X Snow Leopard in Applov programski paket iLife za urejanje fotografij, oblikovanje videov, ustvarjanje glasbe in učenje glasbenih inštrumentov. Snow Leopard, ki je rezultat desetletnih inovacij, prinaša na stotine uspešnih izpopolnitev, revolucionarnih tehnologij ter vključuje podporo za Microsoft Exchange. Programski paket za kreativno multimedijsko izražanje vsebuje program iPhoto za enostavno organiziranje in urejanje slik ter iMovie z zmogljivimi in za uporabo enostavnimi funkcijami, kot so Precision editor, video stabilizacija in napredna tehnologija ''primi-in-spusti''. Program GarageBand pa predstavlja nov način za učenje klavirja in kitare.

Komentarji
Peter Bernik (@Noob) 23. oktober 2009 11:04
Se strinjam z napisanim na engadetu. 1k za tako ubog, outdated laptop...quote:

we're totally underwhelmed by the new plastic MacBook. Hell, we were underwhelmed by the old plastic MacBook back in June, when we reviewed the refreshed unibody MacBook Pros -- we said we were "honestly left wondering" why the $999 plastic model continued to exist when the $1,199 13-inch Pro was obviously superior. So when we heard the first whispers that Apple was working on a total overhaul of its low-end MacBook, we naturally assumed that it would either gain in features or drop in price -- but neither one of those things happened. The new plastic MacBook remains priced at $999 in its only configuration, and while it's been updated with the same unibody construction as the Pros, it's also lost some features along the way. So... what's going on here?
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.