Nikon organizira dneve fotografije

Nikon organizira dneve fotografije

Nikon organizira dneve fotografije

Nikon tudi letošnje leto organizira več  fotografskih dogodkov, imenovanih Nikonov dan fotografije, ki bodo potekali po vsej Sloveniji. Prvi bo potekal 20. novembra v popoldanskih urah v Muzeju narodne osvoboditve v Mariboru, sledili pa bodo še dogodki v Novem mestu, 26. novembra, in Kopru, 27. novembra, ter Ljubljani, kjer bo Nikon 4. decembra v prostorih studia VPK pripravil pester celodnevni program z zanimivimi predavanji ter fotografiranjem na temo ulične kulture. Dogodki so namenjeni vsem ljubiteljem fotografije, ki bi želeli podrobneje spoznati blagovno znamko Nikon.

Muzej narodne osvoboditve v Mariboru (www.muzejno-mb.si) bo prvo prizorišče letošnjih Nikonovih fotografskih dogodkov. Omenjeni muzej gosti razstavo z naslovom Projekt fotografskega muzeja Slovenije, kjer je na ogled bogata zbirka fotografskih aparatov iz različnih obdobij, ki bodo ljubiteljem fotografije prikazali razvoj skozi čas. Nikon podpira Muzej narodne osvoboditve pri njegovem projektu, saj meni, da je razvoj fotografske kulture v Sloveniji nujno potreben.

Ljubitelji fotografije bodo na dogodkih lahko praktično preizkusili vso Nikonove opreme, od najnovejših profesionalnih aparatov, bliskavic in objektivov do spektivov. Podrobnim predstavitvam novosti bodo namenjene tehnične delavnice, za zanimive motive pa bodo poskrbeli profesionalni fotomodeli. Udeleženci bodo lahko fotografirali artistične točke ali pa dogajanje na temo ulične kulture. Rdeča nit dogodkov bodo predavanja Nikonovih profesionalnih fotografov Arneta Hodaliča (Beneške zgodbe), Boruta Peterlina (Življenje fotoreporterja) in Žiga Koritnika (Sardinski karneval Barbagia). Obiskovalcem bo na voljo tudi storitev Check & Clean, kjer bodo Nikonovi serviserji preverjali in natančno očistili vaše aparate.

Na brezplačne dogodke se prijavite na spletni strani www.nikonsvet.si, kjer je objavljen tudi natančen razpored dejavnosti po posameznih mestih. 

Komentarji
Kristijan Škrlec (@Neo4Hidak) 23. november 2009 19:05
http://kristijanskrlec.wordpress.com/2009/11/21/nikonovi-dnevi-fotografije-maribor/
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati