Skupaj poslikajmo Slovenijo

Skupaj poslikajmo Slovenijo

Skupaj poslikajmo Slovenijo

Slovenija je skozi slikovni (fotografski) material v spletnih iskalnikih zelo slabo predstavljena. Po ključnih besedah in iskalnih kriterijih, je zadetkov le za vzorec, za veliko večino iskalnih pojmov pa pravilno indeksiranega fotografskega materiala ni. Ob pomoči spletnega portala Picture Slovenia (www.pictureslovenia.com) in nagradnega natečaja Poslikajmo Slovenijo ter amaterskih in profesionalnih ljubiteljev fotografije bomo poskrbeli, da bo naša država slikovno ena bolje prestavljenih držav na medmrežju v svetovnem merilu.

Cilj nagradnega natečaja Poslikajmo Slovenijo je torej spodbuditi amaterske in profesionalne fotografe, da skozi fotografski objektiv kar najbolje dokumentirajo vse, kar določa našo državo, hkrati pa fotografski material ustrezno opišejo in geografsko pozicionirajo. Rezultat nagradnega natečaja bo fotografski zemljevid Slovenije, ki bo skozi tisoče geografsko umeščenih in opisanih fotografij slovenske naravne in kulturne dediščine, urbanih in geografskih značilnosti manjših in večjih slovenskih krajev, značilne slovenske kulinarike, posebnosti slovenske flore in favne ter drugih slovenskih posebnosti, pripovedoval zgodbo o Sloveniji.

Ljubitelji fotografije bodo na portalu Picture Slovenia lahko odlagali fotografije v več kategorijah, in sicer dediščina, naravne lepote, mesta in podeželje, aktivne počitnice, hrana in kulinarika, prireditve ter življenjski slog. Rok za oddajo fotografij, s katerimi želijo fotografi sodelovati v nagradni igri Poslikajmo Slovenijo, je 15. december 2009. Med vsemi objavljenimi fotografijami na portalu Picture Slovenia bo strokovna žirija, sestavljena iz priznanih slovenskih fotografov (Joco Žnidaršič, Arne Hodalič, Tomo Jeseničnik, Borut Peterlin) ter predstavnika Nikon Slovenija Roka Gašpariča, izbrala najlepše fotografije po posameznih kategorijah. Fotografije bodo objavljene na portalu Picture Slovenia, obiskovalci portala pa bodo lahko med njimi s svojim glasom izbrali najboljše.

Najboljše fotografije bodo med drugim na jumbo plakatih vabile obiskovalce na obisk sejma Turizem in prosti čas, ki bo potekal med 21. in 24. januarjem 2010 na Gospodarskem razstavišču (GR) v Ljubljani, v času sejma pa bodo razstavljene tudi v preddverju Marmornate dvorane na GR. Avtorji najboljših fotografij bodo nagrade prejeli na posebnem večernem dogodku 22. januarja 2010 na GR. Avtor najboljše fotografije po izboru strokovne žirije in "glasu ljudstva" bo prejel denarno nagrado v znesku tri tisoč evrov (3.000), za zmagovalne fotografije v posameznih kategorijah pa je Nikon zagotovil še 15 nagrad v obliki fotoaparatov v skupnem znesku 11 tisoč evrov (11.000), med njimi tudi Nikon D700 z objektivom Nikkor 24 – 120 MM VR.

Nagradni natečaj Poslikajmo Slovenijo je prvi med nagradnimi natečaji, s katerimi želimo pritegniti k sodelovanju čim več fotografov. Partnerji nagradnega natečaja Poslikajmo Slovenijo so Nikon Slovenija, Gospodarsko razstavišče, Slovenska turistična organizacija, Diners Club International, ter lastnik portala Picture Slovenia - Zavod Tovarna.

Povezava do spletnega portala Picture Slovenia: www.pictureslovenia.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati