Posnemi 3D fotografije za 20$

Posnemi 3D fotografije za 20$

Če želimo posneti fotografijo v 3D načinu (stereoskopija) imamo na voljo več možnosti. Pred časom je FujiFilm predstavil prvi digitalni fotoaparat z dvema lečama FinePix REAL 3D W1 za ceno dobrih 499€ (žal sporočilo za javnost v slovenščini nismo dobili) ali kot avtor članka, raje predelajte dva fotoaparata.

In kaj je stereoskopija?

Ko govorimo o 3D oziroma o stereoskopiji, imamo v mislih tehnologijo, ki ustavarja iluzijo, da liki prihajajo iz platna. Tehnologija ni tako nova, saj so prve 3D filme predvajali že v 50-ih letih prejšnjega stoletja, vendar bo šele digitalna kinematografija pomenila pomemben korak k razširitvi 3D stereoskopskih filmov. Iluzijo globine filma omogočata poseben način snemanja in projekcije ter uporaba posebnih 3D očal.
Vir: http://www.arena.si/si/digitalni-3d-kino/3d-stereoskopija/


Fotografija sicer posneta na Marsu, ampak rezultat na Zemlji bo podoben (Vir fotografije: NASA)

Na strani Maximum PC so objavili članek kako pravilno združiti dva enaka fotoaparata in posneti fotografijo iz dveh različnih kotov. Te s pomočjo programa StereoData Maker spojimo in za ogled uporabimo posebna očala, ki ste jih pred leti verjetno dobili v reviji Dinozavri =)

 

Celoten članek si lahko preberite na naslovu http://www.maximumpc.com/article/howtos/how_build_your_own_3d_camera_rig

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.