Nikon predstavlja AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II

Nikon predstavlja AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II

Nikon predstavlja AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II

Družba Nikon Europe je danes predstavila novi super telefoto objektiv, ki bo nadomestil objektiv AF-S VR NIKKOR 300 mm f/2,8G IF-ED. AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II se lahko pohvali z novo generacijo tehnologije za zmanjšanje vibracij (VR II) in novim načinom delovanja z izostritvijo A/M, zato je popolna izbira za športne in naravoslovne fotografe ter fotografe, ki fotografirajo hitro premikajoče se motive. Objektiv je namenjen vsem, ki se resno ukvarjajo s fotografiranjem.

»Precej lahek in kompakten objektiv AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II je popolna izbira za ročno fotografiranje s super telefoto objektivi, zlasti če uporabljate telepretvornik. Novi sistem VR II omogoča štiri stopnje izravnave ali več, zato je objektiv zelo uporabna rešitev za reportažne in naravoslovne fotograf,« je povedal produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe Zurab Kiknadze.

Razvojni napredek objektiva NIKKOR dokazuje, da si družba Nikon nenehno prizadeva razvijati številne izdelke, ki ustrezajo potrebam fotografov, objektiv pa je nova pomembna pridobitev med objektivi NIKKOR z veliko zmogljivostjo.

Ostrejše fotografije hitro premikajočih se motivov
Objektiv AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II uporablja drugo generacijo tehnologije zmanjšanja vibracij (VRII), ki omogoča fotografiranje tudi pri štirikrat daljšem času osvetlitve, da je mogoče ustvariti ostrejše slike, ko fotografirate tako, da držite fotoaparat v roki. Poleg tega novi način delovanja A/M, ki se je pridružil že obstoječima načinoma delovanja M/A in M, omogoča prednostno nastavitev samodejne izostritve, tudi če med fotografiranjem uporabite obroček za izostritev. Objektiv tehta 2900 gramov in ponuja vse, kar potrebujejo fotografi, ki se resno ukvarjajo s fotografiranjem hitro premikajočih se motivov.

Primeren za uporabo v najrazličnejših razmerah
Super telefoto objektiv je izdelan tako, da ponuja vse, kar fotografi potrebujejo, in se lahko pohvali z enakim odličnim optičnim sistemom kot predhodni model. Fotografi, ki morajo fotografirati zelo hitro in tiho, da jim uspe posneti divje živali v gibanju, se lahko zanesejo na samodejno izostritev z vgrajenim tihim pogonom, ki zagotavlja, da s fotografiranjem ne motijo dogajanja. Poleg številnih drugih funkcij se lahko objektiv pohvali tudi s tem, da je zaščiten pred prahom in vlago, tako da je z njim mogoče fotografirati v kakršnih koli razmerah. Objektiv je sestavljen iz enajstih elementov v osmih skupinah, med drugim ima tri elemente iz ED-stekla in nanokristalno prevleko.

Objektiv AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II bo naprodaj konec januarja 2010, njegova priporočena prodajna cena pa bo znašala 6059 evrov.

Tehnični podatki

Goriščna razdalja

300 mm

Največja/najmanjša zaslonka

Najm. f/22, najv. f/2,8

Sestava objektiva

11 elementov v 8 skupinah

Kot slike

8° 10’

Št. ploščic diafragme

9 (okrogla oblika)

Najmanjša razdalja ostrenja

2,3 m (AF); 2,2 m (MF)

Velikost filtra/priključka

52 mm

Premer x dolžina

124 x 267,5 mm

Teža

2900 gramov

Komentarji
iztok (@izo) 10. december 2009 12:45
uf, zdej pa mora še canon posodobit svoj 300/2.8 na 4stop is, da bodo šle cene starim malo dol, hehe.
Jan Kajfež (@Geccko) 11. december 2009 03:21
Zdej je treba pa samo se na lotu zadet!
Peter Atanackov (@Geo) 12. december 2009 10:38
Najbolj sexi objektiv vseh časov .
Lev (@mrlev) 21. december 2009 08:27
uh, dedek mraz, božiček in miklavž skupaj stopite in mi ga prinesite.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati