Nikon predstavlja AF-S TELECONVERTER TC-20E III

Nikon predstavlja AF-S TELECONVERTER TC-20E III

Nikon predstavlja AF-S TELECONVERTER TC-20E III

Družba Nikon Europe predstavlja novi telepretvornik AF-S TELECONVERTER TC-20E III, prvi telepretvornik na svetu z asferičnim elementom objektiva. S popolnoma novo optiko zagotavlja najkakovostnejše slike v svojem razredu za naravoslovno in športno fotografiranje v kompaktni obliki.

»Številni fotografi, ki so uporabljali telepretvornik, ki podvoji goriščno razdaljo, so morali iz praktičnih razlogov žrtvovati kakovost slike. Popolnoma nova optika novega telepretvornika AF-S TELECONVERTER TC-20E III je zasnovana tako, da fotografom zagotavlja izjemne slike, ko potrebujejo povečan obseg telefoto objektivov NIKKOR,« je izjavil produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe Zurab Kiknadze.

Prvi telepretvornik na svetu z asferičnim elementom objektiva
AF-S TELECONVERTER TC-20E III je prvi telepretvornik na svetu z asferičnim elementom objektiva, ki zagotavlja izjemno kakovost slike in ga je mogoče zelo preprosto uporabljati. AF-S TELECONVERTER TC-20E III je popolnoma združljiv z najnovejšimi sistemi VR, samodejne izostritve in merjenja, zato je nepogrešljiv pripomoček vsakega športnega in naravoslovnega fotografa.

Namenjen poklicnim fotografom
Novi telepretvornik AF-S TELECONVERTER TC-20E III je zasnovan tako, da popolnoma ustreza združljivim telefoto objektivom NIKKOR, na voljo pa ima tudi gumijasta tesnila za nastavek ohišja, vzdržljiv sprostitveni mehanizem za intenzivno uporabo in velik gumb za hitro odstranjevanje z rokami v rokavicah. Priloženi so tudi pokrovčki z novo obliko in uporabna torbica za shranjevanje, ki zaščiti telepretvornik, ko ta ni v uporabi.

Več o telepretvornikih
Telepretvorniki se namestijo med ohišje fotoaparata in telefoto objektiv, da povečajo goriščno razdaljo, ne da bi vplivali na najbližjo razdaljo ostrenja. Zaradi povečave se zmanjša prenos svetlobe, zato se zmanjša tudi efektivna najmanjša zaslonka objektiva, ki ga uporabljate. AF-S TELECONVERTER TC-20E III zmanjša zaslonko za dvakrat. Ko ga namestite na objektiv z zaslonko f/2 (na primer AF-S VR 200 mm f/2G), je velikost najmanjše zaslonke f/4.

Telepretvornik AF-S TELECONVERTER TC-20E III bo naprodaj januarja 2010 po ceni 529 evrov.

Komentarji
Primož Fideršek (@piXi) 10. december 2009 14:50
obetajoče, me zanima kaka bo dejanska razlika v kakovosti fotke
Gorazd Zupančič (@Zupi) 10. december 2009 16:24
jebemti pocen pa ne bo a ne
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.