Predstavitev Nikon novosti

Predstavitev Nikon novosti

Predstavitev Nikon novosti

Danes nas je Nikon po kratkem času spet povabil na novo predstavitev, tokrat so nam predstavili 2x telekonverter in novo verzijo objektiva 300 2.8 VR (novici z vsemi detajli sta že objavljeni). Novosti se tokrat ni dalo preizkusiti, so nam ju pa predstavili preko "slideov". Ampak! Smo se pa tokrat lahko malo poigrali s produkcijskim D3s in če hočete pogledati dva Hi-ISO primerka, le berite naprej.

Fotoaparat smo si izmenično podajali iz rok, tako da prav dosti fotografij nisem naredil, poleg tega pa je bil na fotoaparatu, za majhne prostore omejujoč objektiv 70-200 2.8 (na predstavitvi D3s, ko je bil fotoaparat še predprodukcijski, je bil gor 24-70, kar je bilo res super, ker se iz širših kadrov lažje ocenjuje šum). Tako da sem pritisnil par portretov in par detajlov. Ker za nežive motive ne potrebuješ dovoljenja za objavo, sem zato izbral dva taka. Meni ste zdi nivo šuma izredno nizek, pri vrednosti 12800, ga je neverjetno malo. V smeti s fleši! Ok, skoraj no, ker v backlightu in za razne posebne efekte še vedno zelo prav pride (predvsem za kakšne party fotke). Si pa skoraj ne morem predstavljati, koliko možnosti se odpre fotografom na koncertih, na raznih športnih prireditvah s slabimi svetlobnimi pogoji itd.

Nikonov koordinator za Slovenijo Rok Gašparič nam je predstavil obe novosti in še D3s

Da ne bom preveč nakladal, ocenite nivo šuma, detajle itd sami. Fotkano v JPG (nisem prestavljal na RAW, ker nisem vedel, če ga novi LR že podpira, časa za "in camera" konverzijo in sploh za "pogruntati" postopek pa ni bilo). Tako, da tudi ne vem kakšne so bile noise reduction nastavitve, vendar dvomim da so bile nastavljene na 0. Upam, pa da kdo to izbrska in nas razsvetli;). Zaradi originalne velikosti datotek, sta le ti linkani.

ISO 6400 primerek

ISO 12800 primerek

 

Komentarji
Jan Kajfež (@Geccko) 11. december 2009 00:11
Kok pa naj bi taka masinca kostala (D3s)?
Peter Bernik (@Noob) 11. december 2009 00:14
5 jurčkov priporočena cena;).
Jan Kajfež (@Geccko) 13. december 2009 04:24
Aaaaaa, je to drag sport!
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati