Natečaj Poslikajmo Slovenijo presegel vsa pričakovanja

Natečaj Poslikajmo Slovenijo presegel vsa pričakovanja

Natečaj Poslikajmo Slovenijo presegel vsa pričakovanja

Na nagradni natečaj Poslikajmo Slovenijo, ki je med 11. novembrom in 15. decembrom potekal na spletnem portalu Picture Slovenia, je prispelo nekaj več kot 8.500 fotografij od skupno 1.060 avtorjev. Tako množičen odziv ljubiteljev fotografije na natečaju, katerega namen je kar najbolje predstaviti Slovenijo skozi slikovni (fotografski) material v spletnih iskalnikih, je presegel vsa pričakovanja.

Ljubitelji fotografije so na portalu lahko odlagali fotografije v več kategorijah, in sicer dediščina, naravne lepote, mesta in podeželje, aktivne počitnice, hrana in kulinarika, prireditve ter življenjski slog. Med vsemi objavljenimi fotografijami je strokovna žirija, sestavljena iz priznanih slovenskih fotografov (Arne Hodalič, Tomo Jeseničnik, Borut Peterlin) ter predstavnika Nikon Slovenija Roka Gašpariča, izbrala najbolj kakovostne in reprezentativne fotografije. Slednje so objavljene na portalu Picture Slovenia, obiskovalci portala pa lahko do 27. decembra do polnoči med njimi s svojim glasom izbirajo najboljše.

Izbrane fotografije bodo med drugim na jumbo plakatih vabile obiskovalce na obisk sejma Turizem in prosti čas, ki bo potekal med 21. in 24. januarjem 2010 na Gospodarskem razstavišču (GR) v Ljubljani, v času sejma pa bodo razstavljene tudi v preddverju Marmornate dvorane na GR. Avtor najboljše fotografije po izboru strokovne žirije in "glasu ljudstva" bo prejel denarno nagrado v znesku tri tisoč evrov za druge zmagovalne fotografije pa je Nikon zagotovil še 15 nagrad v obliki fotoaparatov v skupnem znesku 11 tisoč evrov, med njimi tudi Nikon D700 z objektivom Nikkor 24 – 120 MM VR.

Partnerji nagradnega natečaja Poslikajmo Slovenijo so Nikon Slovenija, Gospodarsko razstavišče, Slovenska turistična organizacija, Diners Club International, ter lastnik portala Picture Slovenia - Zavod Tovarna.

www.pictureslovenia.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati