Lahka je fotografska!

Lahka je fotografska!

Ko ti v roke pade micro 4/3 fotoaparat. Ravno danes sem dobil na test, tole simpatično zadevico skromnih mer, imenovano Olympus EP-2. Želel sem si ga sicer v 17 2.8 kitu, vendar le ta žal ni na voljo za testiranje. Potem bi bile mere zares skromne, standard zoom objektiv se po merah že približa Canonovi 50 1.8 v neraztegnjenem stanju, v raztegnjenem se pa že kar podvoji. In seveda pogrešam f2.8 zaslonko, ki bi zelo prav prišla v teh sivih dneh in pri nočnem fotografiranju (bo treba par kičastih posneti, ko pa je Ljubljana dokaj lepo praznično okrašena). Hkrati bi bil z "našraufano" palačinko veliko bolj neopazen pri fotografiranju. V nadaljevanju si le oglejte fotografijo z raztegnjenim objektivom in vam bo takoj jasno zakaj.

Prvi vtis je, kar se tiče ohišja, pozitiven, vse ostalo pa seveda sledi po par dnevnem spoznavanju, v testu. Zgleda da bom tokrat potreboval navodila (ki niso bila priložena), ker mi je nejasno delovanje Fn gumba, tako da sem zaenkrat prisiljen vse spreminjati preko menijev (razen štirih funkcij, ki so dodeljene smernim tipkam), kar je seveda zelo zamudno. Zelo hecen je tudi kontrolni kolešček, ki deluje v napačni smeri (vsaj v primerjavi s Canonom ali pa naprimer iPodi). Preizkusil bom tudi vse novosti, ki jih prinaša v primerjavi z EP-1, se pravi EVF in (nove) art filtre.

Komentarji
Peter Bernik (@Noob) 24. december 2009 13:00
Dobil EP-1 navodila in je vse jasno. Kar je pri fotoaparatih drugih znamk funkcija tipke Fn, je tukaj OK (torej sredinska, med smernimi, ki sicer potrjuje funkcije). Čudno, ampak se bom navadil.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.