Canonov objektiv EF 70-200 f/2.8L IS II USM

Canonov objektiv EF 70-200 f/2.8L IS II USM

Canonov objektiv EF 70-200 f/2.8L IS II USM

Canon je svojo serijo L-objektivov obogatil z novim teleobjektivom EF 70-200 f/2.8L IS II USM. Objektiv je naslednik izjemno priljubljenega modela EF 70-200 f/2.8 IS USM, prinaša pa izboljšane zmogljivosti na vseh področjih.

V skladu z dediščino serije L odlikuje EF 70-200 f/2.8L IS II USM optična izvrstnost v najbolj zahtevnih razmerah. Poleg izboljšav notranjega optičnega sistema je bil objektiv deležen strukturnih sprememb, ki so bile posledica odzivov uporabnikov, zaradi česar je prav toliko trden in zanesljiv, kot je optično napreden.

»Reutersovi fotografi uporabljajo EF 70-200 f/2.8 IS USM že vrsto let, saj fotografom ponuja veliko prilagodljivost,« je povedal Kevin Coombs, urednik fotografije pri Reutersu. »Goriščnica, hitra zaslonka in stabilizator slike prinašajo prednosti, zaradi katerih boste ta objektiv, kot osnovno delovno orodje, našli v torbi marsikaterega profesionalnega fotografa. Veselim se, da bom lahko preizkusil izboljšave, ki jih prinaša EF 70-200 f/2.8L IS II USM.«

Vrhunska kakovost, vrhunske zmogljivosti
Med novostmi EF 70-200 f/2.8L IS II USM je prenovljen optični sistem, ki ga sestavlja 23 elementov v 19 skupinah in ki omogoča zares izvrstne rezultate. V samem središču objektiva je uporabljen visokozmogljiv fluoritni element, združen z nič manj kot petimi UD-lečami z nizko stopnjo disperzije, ki občutno zmanjšajo barvne odklone na celotnem območju zooma, kar zagotavlja izjemno kontrastne posnetke in ostrino od roba do roba.

Sistem samodejnega ostrenja visoke hitrosti AF se popolnoma ujema z zmogljivostmi pred kratkim predstavljenih digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov EOS-1D Mark IV in EOS 7D. Za novi model je značilen obročast pogon USM AF, ki v kombinaciji z novim in hitrejšim procesorjem ter optimiziranim algoritmom ostrenja zagotavlja hitrejše in tišje samodejno ostrenje.

Minimalna razdalja ostrenja je skrajšana na 1,2 metra, izboljšana povečava 0,21x pa fotografom omogoča, da se bolj približajo subjektu in jim za to ni treba menjati objektiva. To je zelo pomembna lastnost za fotografe dogodkov ali novinarje, ki zaradi pomanjkanja časa potrebujejo prilagodljiv objektiv. Dodelan mehanizem stabilizacije slike ponuja hitrost zaklopa, ki ustreza štirim stopnjam zaslonke, kar zmanjšuje učinek zamegljenosti posnetkov zaradi tresljajev fotoaparata.

Izboljšan dizajn, izjemna enostavnost uporabe
Poleg izboljšav v notranjosti je bil EF 70-200 f/2.8L IS II USM deležen tudi sprememb zunanje podobe z namenom boljšega rokovanja. Debelina zunanjih izbočenih delov in stikal je zmanjšana, kar preprečuje naključne pritiske, poleg tega pa občutno izboljša celoten videz objektiva. Gumiran obroč za ostrenje je bil na novo oblikovan in razširjen, droben profil pa poenostavlja ročno ostrenje.
Kot ponosen predstavnik serije L je EF 70-200 f/2.8L IS II USM popolnoma zatesnjen, zaradi česar je primeren za delo v vseh vremenskih pogojih. Bajonet, stikalo za izbiro načina ostrenja in obroč za ostrenje imajo zatesnjeno strukturo, ki zagotavlja, da prah in voda ne moreta prodreti v notranjost objektiva ali fotoaparata, če je ta iz serije modelov EOS z zatesnjenim ohišjem. Objektiv je namenjen vsakodnevni intenzivni uporabi, zaradi česar ima dolgo življenjsko dobo in je zelo zanesljiv sopotnik vsakega profesionalnega fotografa.

Visokokakovostna dodatna oprema serije L
EF 70-200 f/2.8L IS II USM je priložena različna dodatna oprema, kot sta sončna zaslonka ET-87 in nastavek za stojalo Ring-Type Tripod Collar B (W). Priložena je tudi nova torbica LZ1326, ki omogoča hiter dostop do objektiva, ko ga je treba hitro zamenjati.

Združljivost s paleto Canonovih dodatkov omogoča uporabo podaljškov Lens Extender EF 1.4x II, Lens Extender EF 2x II, Extension Tube EF 12 II, Extension Tube EF 25 II in 77-milimetrskih filtrov.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati