Canonova nova PowerShota A495 in A490

Canonova nova PowerShota A495 in A490

Canonova nova PowerShota A495 in A490

Canon predstavlja nova kompaktna digitalna fotoaparata v seriji PowerShot, namenjena vsakdanji rabi – PowerShot A495 in PowerShot A490. Nadomestila bosta priljubljeni model PowerShot A480, odlikuje pa ju zaobljena oblika, Canonov objektiv in različne samodejne funkcije, ki zagotavljajo izvrstne zmogljivosti v majhnem in lahkem ohišju.

Na voljo sta v srebrni (oba modela), rdeči in modri barvi (samo PowerShot A495), oba pa odlikujejo Canonove lastne tehnologije, kot je tipalo ločljivosti 10 milijonov točk in objektiv s 3,3-kratno povečavo za velike in ostre posnetke. Fotografski način Smart Auto skrbi za samodejne nastavitve, svetel in barvit 6,2-centimetrski zaslon LCD pa omogoča enostavno kadriranje, zajemanje in prikazovanje posnetkov.

Smart Auto – nameri in sproži
Brezskrbno fotografiranje je zagotovljeno s funkcijo Smart Auto in tehnologijo Scene Detection, ki samodejno prepozna prizor in izbere optimalne nastavitve za odličen posnetek. PowerShot A495 samodejno prepozna do 18 različnih prizorov, medtem ko jih PowerShot A490 prepozna 13, oba pa posnameta odlične slike, bodisi da sije sonce bodisi da gre za bližnji posnetek ali za nočno panoramo. Smart Auto naredi fotografiranje enostavnejše kot kdajkoli.

Tehnologija i-Contrast zaznava zahtevne svetlobne pogoje – zagotavlja, da so svetli in temni deli prizora zajeti z vsemi podrobnostmi – Smart Flash Exposure pa samodejno izbere moč bliskavice, ki ustreza subjektu in svetlobnim razmeram. Podnevi ta funkcija zazna in s samodejno uporabo bliskavice prepreči sence na obrazu, ki jih povzroča močna sončna svetloba.

Napredna tehnologija prepoznavanja obrazov – več obrazov, vsi vidni
Tehnologija prepoznavanja obrazov omogoča enostavne skupinske posnetke, saj prepozna različne obraze v kadru in poskrbi, da so vsi primerno osvetljeni, naravni in izostreni. Funkcija odpravljanja učinka rdečih uči preveri posnetek in samodejno odpravi morebitne napake, tako da so osebe na sliki videti odlično. Funkcija odštevalnika Face Self-Timer, na voljo pri PowerShotu A495, poenostavlja skupinske posnetke, saj počaka, da se v kadru pojavi še en obraz, in sproži dve sekundi zatem.

Enostavno ustvarjalno fotografiranje – tudi pri šibki svetlobi
Boljše zmogljivosti v temnih razmerah so dosežene z načinom Low Light, ki nastavi občutljivost ISO pri nižji ločljivosti. Tehnologija zaznavanja gibanja Motion Detection preprečuje zamegljenost pri fotografiranju premikajočih se subjektov, kar omogoča tudi najbolj neizkušenim uporabnikom izdelavo dobrih posnetkov.

PowerShot A495 ima dva nova scenska načina, ki omogočata večjo ustvarjalnost. Učinek posterja (Poster Effect) zmanjša število barv in da slikam videz starejših plakatov. Način Super Vivid pa z barvnim zasičenjem vdihne več življenja v blede motive.

Korak naprej od fotografije – snemanje in izmenjava videov
Poleg kakovostnih fotografij znata oba fotoaparata snemati tudi video v ločljivosti VGA. V priloženi programski opremi je na voljo možnost pošiljanja posnetkov na spletno stran YouTube – tako je mogoče s priklopom fotoaparata na računalnik posnetke enostavno in hitro ponuditi na ogled prijateljem prek spleta.

Oba nova PowerShota podpirata pomnilniške kartice SDHC in SDXC – slednje ponujajo kapaciteto do 2 TB in omogočajo shranjevanje na tisoče posnetkov. Oba modela napajajo baterije tipa AA, zato je rezervna energija vedno pri roki.

Canon iMAGE GATEWAY – pokažite svoje zgodbe
Lastniki PowerShotov A495 in A490 so upravičeni do brezplačnega članstva na spletni strani CANON iMAGE GATEWAY, ki omogoča izmenjavo fotografij in videov. Na voljo jim je 2 GB prostora, kar je dovolj za stotine kakovostnih slik. Podprt je tudi mobilni dostop, kar prijateljem in družini omogoča ogled fotografij dobesedno kjerkoli.
 

Komentarji
branka (@DeeDee79) 30. april 2011 17:41
imam samo eno pripombo-A490 mi je danes, po slabih treh mesecih zelo zmerne uporabe "umrl" (hotela sem ga izljučiti, pa se je očitno mehanizem za zapiranje leče pokvaril/zataknil, poleg tega pa je kapituliral še zaslon)
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati