Canon PowerShot A3100 IS in A3000 IS

Canon PowerShot A3100 IS in A3000 IS

Canon PowerShot A3100 IS in A3000 IS

Canon je predstavil nova digitalna kompaktna fotoaparata privlačne oblike in izjemno enostavna za uporabo - PowerShot A3100 IS in PowerShot A3000 IS. Vgrajeno imata vrsto uporabniku prijaznih funkcij, s katerimi je fotografiranje prijetno opravilo, saj jim pomaga ustvariti izvrstne posnetke z malo truda.

PowerShota A3100 IS in A3000 IS odlikuje Canonova priznana tehnologija objektivov in procesor DIGIC III, zaradi česar ponujata odlične rezultate po sprejemljivi ceni. Obema je skupno tanko in lahko ohišje privlačne oblike, ki združuje videz z inteligentnimi tehnologijami. PowerShot A3100 IS je na voljo v barvnih odtenkih modre, rdeče in srebrne, PowerShot A3000 IS pa v srebrni barvi s tanko črno obrobo. Nova modela bosta nadomestila trenutni model PowerShot A1100 IS in pomenita velik korak naprej za serijo PowerShot A.

Canonova kakovost znotraj in zunaj
PowerShot A3100 IS ima tipalo z 12,1 milijona točkami, cenejši PowerShot A3000 IS pa ima 10 milijonov točk ločljivosti. Oba imata procesor DIGIC III, 4-kratni optični zoom in vgrajeni optični stabilizator slike za nasičene, ostre in jasne posnetke. Svetel 6,7-centimetrski zaslon LCD visoke ločljivosti ponuja kristalno čisto predvajanje posnetkov.

Oba modela omogočata enostavno zajemanje popolnih posnetkov zahvaljujoč načinu Smart Auto. Ta s tehnologijo prepoznavanja motiva izbira med 18 scenskimi načini in z ustreznimi nastavitvami fotoaparata ustvari najboljšo možno fotografijo.

Smart Auto vključuje tudi tehnologijo i-Contrast, ki analizira slike za doseganje idealne osvetlitve. Tako doda svetlost in podrobnosti temnejšim predelom, pri tem pa ne preosvetli pravilno osvetljenih delov predelov. Poleg tega Canonov način Easy zagotavlja izjemno enostavne nastavitve začetnikom, saj onemogoči večino gumbov ter odstrani nepotrebne ikone z zaslona.
Funkcija Smart Flash Exposure izboljša naravno svetlobo v vsakem posnetku, saj moč bliska prilagodi subjektu in snemalnim pogojem. Podnevi ta funkcija zazna in odstrani močne sence na obrazih, saj samodejno sproži bliskavico in ustrezno osvetli subjekt. Moč bliska je spremenljiva tudi pri makro fotografiranju, s čimer ohrani ustrezno osvetlitev in podrobnosti posnetega subjekta tudi s kratke razdalje.

Ustvarjalnost z malo truda
Nabor ustvarjalnih funkcij vključuje nov način Low Light za izboljšano slikanje pri zmanjšani svetlobi z ločljivostjo 2 milijonov točk. Način Super Vivid vlije subjektom več življenja, saj nasiči barve. Fotoaparata imata tudi nov učinek posterja, ki zmanjša število barv in ustvari videz starih plakatov.
PowerShot A3100 IS poenostavlja navigacijo v menijih s prikazom trikov in nasvetov, ki na enostaven način pojasnjujejo različne funkcije fotoaparata.

Poleg visokokakovostnih fotografij oba aparata snemata tudi video v ločljivosti VGA, opremljen z zvokom. Priložena programska oprema omogoča hitro in enostavno nalaganje videov na portal YouTube.

Novost v seriji PowerShot A so litij-ionski akumulatorski vložki, ki so lažji in omogočajo hitro polnjenje. Fotoaparata podpirata pomnilniške kartice SDHC in SDXC, ki ponujajo do 2 TB kapacitete (samo SDXC).

CANON iMAGE GATEWAY – delite vaše spomine
Lastnikom novih PowerShotov A3100 IS in A3000 IS pripada brezplačno članstvo na spletni strani CANON iMAGE GATEWAY, portalu za izmenjavo slik in video. Uporabnikom je namenjenih 2 GB prostora, dovolj za stotine kakovostnih fotografij. Podprt je tudi mobilni dostop, kar prijateljem in družini omogoča ogled fotografij dobesedno kjerkoli.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati