Canon z novimi projektorji

Canon z novimi projektorji

Canon z novimi projektorji

Canon je predstavil serijo novih izdelkov in storitev, ki prinašajo slikovno odličnost na trg poslovnih video projektorjev. Serijo XEED je obogatil z modeloma XEED SX7 Mark II in XEED SX7 Mark II Medical, ki optimizirata prikaz fotografij in rentgenskih posnetkov z izboljšano barvno in črno-belo reprodukcijo slike.

Ob tem je Canon predstavil tudi tri uporabne pakete, s katerimi uporabniki bolje izkoristijo svoj projektor: pasivno tridimenzionalno rešitev, barvno kalibracijo in sistem AcuScreenPRO. Poleg tega je Canon serijo nizkocenovnih LCD-projektorjev serije LV nadgradil s številnimi okolju prijaznimi funkcijami, dodal pa ji je še dva nova modela.

XEED – vrhunske slikovne lastnosti
Modeli XEED uporabljajo Canonovo tehnologijo tekočih kristalov na siliciju (Liquid Crystal on Silicon – LCOS), ki ustvarja svetle, barvite in natančne slike. XEED SX7 Mark II je naslednik priljubljenega XEED SX7, odlikuje pa ga visoka svetilnost 4000 lumnov, ločljivost SXGA+ in kontrastno razmerje 1000:1. XEED SX7 Mark II ima tudi nov način prikazovanja »Photo«, ki omogoča prilagoditev projekcije osvetlitvi in barvnemu tonu osvetlitve prostora. V tem načinu so projicirane barve prilagojene osvetlitvi prostora, tako da se slika približa prikazu na monitorju sRGB.

XEED SX7 Mark II Medical ima simulacijski način DICOM z 21 prednastavitvami, ki omogočajo optimizirano projekcijo sivinskih odtenkov glede na osvetlitev prostora. S tem osvetli podrobnosti digitalnih rentgenskih posnetkov in je učinkovita dopolnitev sistemov PACS (Picture Archiving and Communications System).

Rešitve upodabljanja za optimalne rezultate

Kalibracija barv
Pri uporabi dveh ali več projektorjev za večzaslonske predstavitve se Canonova rešitev kalibriranja barv (Colour Calibration Solution) izkaže za neprecenljivo, saj uskladi dinamični razpon dveh projektorjev in preprečuje neusklajenost barv.

Fotografi, oblikovalci ali inženirji, ki uporabljajo to rešitev, bodo s svojim fotoaparatom EOS ali PowerShot – postavljenim na stojalo in povezanim z računalnikom, ki poganja programsko opremo za kalibracijo – naredili več posnetkov obeh projiciranih slik. Programska oprema bo s pridobljenimi podatki samodejno uskladila prikaz obeh projektorjev in tako ustvarila neopazen prehod med eno in drugo sliko.

Pasivna 3D-rešitev
Canonova nova pasivna rešitev tridimenzionalnega prikaza omogoča visokokakovostno in očem prijazno 3D-tehnologijo za ustvarjalce in inženirje.

Rešitev za 3D zajema dva projektorja XEED, povezana z virom signalov DVI. Posebna polarizirajoča filtra na vsakem objektivu učinkovito blokirata del slike, ki jo mora projicirati druga naprava. Z ustrezno programsko opremo za predvajanje 3D-vsebin je video razdeljen med oba projektorja. S XEED-ovim digitalnim zamikom objektiva se sliki levega in desnega »očesa« popolnoma prekrivata in ustvarjata kar se da pristno 3D-izkušnjo.

S to rešitvijo so 3D-slike svetlejše in jasnejše ter ne utrujajo oči, saj kombinacija Canonove tehnologije LCOS in polarizirajočih filtrov omogoča, da je projicirane več svetlobe. Projektorji LCOS omogočajo izvrsten kontrast in realnejše barve, kar je pri 3D-projekcijah industrijskih izdelkov ključnega pomena. S pomočjo Canonove rešitve je dalj časa trajajoče gledanje 3D-vsebin udobnejše. To je še posebej pomembno upoštevati zdaj, ko je uporaba 3D-tehnologij v industriji in šolstvu v porastu.

Larivière AcuScreenPRO
Sistem AcuScreenPRO je namenjen kalibraciji Canonovih projektorjev XEED, namenjenih zdravstvu. Ponuja ga Canonov partner Larivière GmbH, sistem pa s pomočjo programske opreme in svetlobnega tipala meri ton in intenzivnost osvetlitve v prostoru ter tip projekcijskega zaslona. AcuScreenPRO nato naredi popravke, s katerimi optimizira prikaz rentgenskih  posnetkov z veliko podrobnostmi in tako zagotavlja najboljšo kakovost glede na projekcijski prostor.

Serija LV – ustreza okoljskim predpisom leta 2010
Canonova nova serija nizkocenovnih projektorjev LCD je osvežena z novima modeloma, ki ustrezata evropski direktivi o porabnikih energije, ki bo stopila v veljavo v letu 2010. LV-7280 je projektor ločljivosti XGA s svetilnostjo 2200 lumnov, namenjen uporabi v šolstvu in pisarniških okoljih. LV-8215 je projektor z ločljivostjo WXGA, uporabnikom pa ponuja večjo izbiro, ko se odločajo za cenovno ugodno rešitev z majhnim vplivom na okolje.

Serija LV je popolnoma v skladu z evropsko zakonodajo, zato ima življenjsko dobo žarnic 4000 ur v normalnem načinu (5000 ur v tihem načinu), s čimer pripomore k zmanjšanju števila odpadnih materialov. Ti modeli prav tako porabijo manj kot 0,7 W energije v stanju pripravljenosti. Tistim, ki jih skrbijo emisije CO2, ponuja »merilec izpustov«, ki izračunava razliko med porabo v tihem načinu in normalnem načinu ter prikaže rezultat zmanjšanja emisij.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati