Nov izgled foruma + možnost dodajanja datotek

Nov izgled foruma + možnost dodajanja datotek

Kmalu bo minilo 7 let od odprtja portala Slo-Foto.net. V tem času sem s pomočjo nekaterih članov grafično spremenili skoraj celoten portal. Vendar mi je ena pomembna podstran kar nekaj časa ležala na duši: Forum

Enkrat je že doživel spremembo, a le za kratek čas. Bil je nepregleden in nobeden ga ni maral. Potem so minevali dnevi in raje sem se posvetil drugim podstranem (galerija, novice, ...).

Kljub nekaj vmesnih neuspelih poizkusov se je le našla (vsaj upam) prava inspiracija. Sama obnova foruma je trajala dober teden. Poleg grafične spremembe se je tudi posodobila koda foruma in dodana je bila ena pogrešljiva funkcija: dodajanje datotek (točneje slik). Vsak uporabnik ima tako na voljo nekaj MB prostora na strežniku, da doda kakšno fotografijo.

Verjamem, da boste mogoče ob novem izgledu lahko tudi negativno navdušeni. Verjetno je razlaga prav ta, da smo 7 let gledali isto podobo. A čas za spremembe je napočil in tudi čas prilaganj. Tako je tekst v forumu je povečan, razmak med vrsticami za lažjo berljivost raznih romanov večji, barve bolj skladne s celotnim izgledom portala, ...

In kaj bo naslednji cilj? Vsekakor baza fotoaparatov in objektivov. Teh nismo posodabljali že kar nekaj časa oziroma je bilo vanj vnešeno zelo malo novih modelov. Razlog za to je, da je potrebno kar nekaj volje, da vneseš vse informacije enega modela, kar pa zna biti silno nadležno. Mogoče bi kakšna avtomatizacija rešila problem, a ideje za to še nisem dobil.

Tako, upam, da boste z novim izgledom foruma zadovoljni ter nanj tudi v prihodnje veselo pisali.

Pozdrav,
Uroš

Komentarji
Jan Kajfež (@Geccko) 23. januar 2010 06:44
Čestitke..."In kaj bo naslednji cilj? Vsekakor baza fotoaparatov in objektivov." Fino bi bilo ja, hehe.
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati